🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Macesul – Proprietati si beneficii, pentru o iarna plina de sanatate

14:54:06 PM EEST

Macesul – Proprietati si beneficii, pentru o iarna plina de sanatate

Într-adevăr, despre măceș, putem spune că este o plantă miraculoasă. Fără nicio exagerare… Este una dintre acele plante medicinale de ținut în casa, mereu la îndemână, cu o mulțime de proprietăți și beneficii extraordinare pentru sănătate.

Măceșul, în câteva cuvinte…

Măceșul (Rosa canina) este un arbust spinos din familia rosaceae, una dintre speciile de trandafir sălbatic destul de răspândite pe teritoriul țării noastre. Poate fi întâlnit îndeosebi la marginile pădurilor, pe terenurile necultivate de la câmpie și în zonele rurale.

Planta atinge uneori înălțimi de 3 metri (și peste). Este ușor de recunoscut datorită spinilor curbați (asemănători acului de croșetat), florilor rozalii (de la alb, până la roz pal) și fructelor roșiatice, de consistență cărnoasă, care la maturitate, emană un parfum dulce-acrișor.

Compoziția măceșelor – Principii active

a. Vitamina C

Concentrația de vitamina C din fructele de măceș atinge un nivel impresionant. Cantitatea prezentă în 100 de grame de fructe este aceeași dintr-un kilogram de citrice. Cunoscută ca acid ascorbic, are proprietăți imunostimulante.

b. Vitamina B

Măceșele se remarcă și prin aportul de B-uri, în principal de vitamina B1 (tiamina stimulează pofta de mâncare și combate oboseala) și vitamina B2 (riboflavina servește pentru ameliorarea inflamațiilor epidermice și pruritului).

c. Antioxidanți

Din grupul antioxidanților se remarcă polifenolii. Acești compuși au capacitatea să combată activitatea radicalilor liberi, elemente responsabile de stresul oxidativ. Mecanismul, la rândul său, cauzează îmbătrânirea și moartea celulelor.

d. Tanini

Este vorba despre molecule cu o acțiune antiinflamatoare, antibacteriană și astringentă. Au rolul să intervină în scăderea tensiunii arteriale. În plus, prin reducerea peristaltismului, reușesc să combată stările diareice.

e. Minerale

Din compoziția măceșelor, nu lipsesc nici oligoelementele. La o analiză mai amănunțită, fructele au o concentrație semnificativă de săruri minerale, o concentrație semnificativă având-o sodiul, potasiul, fosforul, magneziul, calciul și fierul.

Beneficiile măceșelor, prin prisma principiilor active conținute

  • Echilibrează funcționarea sistemului imunitar;
  • Favorizează prevenirea și vindecarea maladiilor sezonului rece;
  • Contribuie la prevenirea astmului și alergiilor;
  • Ajută la reducerea febrei și a durerilor articulare ce o însoțesc;
  • Ameliorează problemele respiratorii de tip infecțios;
  • Sunt eficiente în tratarea tulburărilor gastrointestinale;
  • Cu acțiune astringentă, dau rezultate în combaterea diareei;
  • Având efect diuretic, ajută la eliminarea toxinelor;
  • Facilitează eliminarea acidului uric, reducând riscurile de gută;
  • Protejează vasele de sânge, optimizând circulația;
  • Sunt eficace pentru contrastarea anemiilor;
  • Ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge;
  • Reduc nivelul colesterolului ”rău” (LDL);
  • Favorizează cicatrizarea rănilor cutanate și tăieturilor;
  • Au proprietăți emoliente și protective pentru piele, etc.

Și pentru că în acest sezon este destul de dificil să găsești măceșe în stare proaspătă, îți recomandăm câteva preparate Faunus Plant. Încearcă Tinctura Vitaminizantus sau Bitter 30 plante! În compoziție, pe lângă extractele naturale de cătină, echinacea și urzică, mai conțin extract de măceșe.

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Vitaminizantus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Vitaminizantus 200ml

Vitamine pentru creșterea imunității. Extract hidroalcoolic concentrat din Cătină, Echinacea, Măceșe și Urzică cu efecte puternic vitaminizante și tonifiante, conceput special pentru întărirea sistemului imunitar.

9 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ. Sporește nivelul de energie și rezistența fizică ,Contribuie la întărirea și protejarea vaselor de sânge ,Susține sistemul imunitar şi funcționarea optimǎ a organismului

47 Reviews
54,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
138,00 lei