🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Febra este prieten sau dușman? Când trebuie coborâtă?

14:56:04 PM EEST

Febra este prieten sau dușman? Când trebuie coborâtă?

Este timpul prielnic pentru gripă și răceală, fără să mai vorbim de alte afecțiuni respiratorii în care temperatura corporală poate crește mai mult sau mai puțin.

Autoritățile ”invită” la controlarea manifestărilor, tocmai pentru ca oamenii să știe dacă e vorba despre gripă sau răceală. Unul dintre simptomele alarmante este febra. Iar vizavi de ea, se dezvoltă mereu întrebări în genul: ”Este periculoasă?” sau ”Când trebuie scăzută?”.

Îți vom răspunde imediat, dar mai întăi...

Ce este febra?

În primul rând, febra nu este o boală de sine stătătoare. Indiferent din ce cauză își face apariția.

În schimb, constituie un indiciu că în organism se află în derulare un proces infecțios, inflamator, o intoxicație etc.

De asemenea, poate fi semnul clinic al unei boli în evoluție, gripa și răceala incluse.

Se consideră febră atunci când temperatura corpului urcă peste pragul considerat normal. Iar această limită depinde de modul în care este prelevată. Starea de febră se instaurează dacă termometrul înregistrează mai mult de:

 - 37,2 °C, măsurată axilar / auricular;
 - 37,5 °C, oral;
 - 37,8 °C, rectal.

Când trebuie redusă?

Febra nu e neapărat rea. E doar modul în care corpul ripostează în fața agresiunii patogenilor (viruși, bacterii) și un mecanism fiziologic prin care acesta se protejează.

Prin urmare, scăderea ei nu e totdeauna necesară. Însă depinde de pragul atins:

 - Sub 37,5 °C – stare subfebrilă;
 - 38 – 39 °C – febră moderată;
 - 39 – 40,5 °C – febră mare;
 - Peste 40,5 °C – hiperpirexie.

Abia ultimul caz devine o urgență medicală adevărată, întrucât poate pune în pericol nu doar sănătatea, ci și viața bolnavului.

Atâta timp cât nu există riscuri reale și simptome alarmante, atâta timp cât este suportabilă, trebuie lăsată să-și desfășoare misiunea defensivă.

Cum s-ar spune, nu trebuie anihilată ”din fașă”. Pentru că nu face decât să distrugă microbii responsabili de infecții și inflamații, împiedicându-le proliferarea.

Știai că...?

Sub impactul germenilor, se declanșează o serie de reacții în lanț asupra hipotalamusului? Hipotalamusul este o parte a encefalului care, printre altele, are și funcție de termoreglare, jucând rolul de termostat al organismului.

Recomandări

Înainte de intervenții drastice, având în vedere confortul bolnavului, se poate recurge la variate remedii naturale, precum:

 - Băi călduțe (apa prea rece poate accentua tremurăturile);
 - Comprese pe frunte, la încheieturi;

Ceaiuri și tincturi (tei, soc, gențiană etc.), tocmai pentru efectele lor antipiretice (scad febra) și diaforetice (stimulează transpirația).

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Pachet Raceala, Gripa

Contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator și la îmbunătățirea capacității respiratorii.

12 Reviews
205,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant

Pachetul conține 3 siropuri Vitaminizantus cu Miere și Propolis. Acestea contribuie la stimularea imunității copiilor, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală. Extractul concentrat de fructe și plante medicinale combat răceala și gripa. Mierea și propolisul protejează împotriva virusurilor, oferind totodată un gust plăcut, ușor de tolerat de către copii.

10 Reviews
144,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
138,00 lei