🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce sunt toxinele din corp și de unde provin?

14:56:20 PM EEST

Ce sunt toxinele din corp și de unde provin?

Lumea vorbește despre ele fără încetare. Fiecare-și exprimă propria teorie și opinie. Așa cum consideră, fără să știe dacă nimerește ori nu realitatea.

Potrivit dicționarului, toxinele sunt compuși de natură organică (de obicei, au origini proteice), ce desfășoară efecte toxice. Fără să știi mai mult, îți dai seama că reprezintă ceva dăunător.

Dar aceasta e o formulare vagă ce descrie definiția lor, tocmai din cauza diversității.

Ce sunt toxinele?

În mod cert, cu mulți ani în urmă, strămoșul omului modern nu se preocupa de existența toxinelor. În schimb prezentul expune organismul la tot felul de substanțe periculoase, cu efecte serioase asupra sănătății.

Acestea provin din aer, din apă, din medicamente, din alimente etc. Excesul lor în țesuturi poate provoca o mulțime de tulburări:

 - Dureri de cap;
 - Alergii;
 - Oboseală;
 - Transpirație excesivă;
 - Luare în greutate;
 - Balonări etc.

Tocmai am descris toxinele. Fac parte din cotidianitate. Sunt pretutindeni. E destul de greu să te ferești de ele, chiar printr-un stil de viață corect.

De unde provin?

Practic, e vorba despre compuși invizibili, cu origini interne sau externe.

Toxine interne

Se mai numesc endogene, tocmai pentru că sursa lor o reprezintă corpul uman. Pot fi reziduuri generate natural prin metabolismul nutrienților, resturi minuscule de celule moarte și tot ce produce organismul.

Toxine externe

Numite și exogene, grupează toate acele deșeuri provenite din afara corpului, ce pot fi inhalate, ingerate sau absorbite:

 - Smog;
 - Particule de praf;
 - Fum de țigară;
 - Medicamente;
 - Aditivi alimentari;
 - Microorganisme;
 - Substanțe chimice etc.

Cum te poți elibera de toxine?

Fie că pătrund în corp prin intermediul apei, alimentelor, aerului sau prin contactul direct cu pielea, fie că e corpul că le produce singur, acumulându-se, toate aceste toxine pot afecta starea de sănătate.

Din fericire, există multiple modalități de a sprijini organismul să scape de ele.

Pe de o parte, se vor evita sursele potențiale, excluzând factorii responsabili (fumat, alcool, alimente nesănătoase etc.).

Pe de altă parte, se va puncta pe detoxifiere, eliminând astfel impuritățile depozitate în rinichi, ficat, intestin sau pe piele.

Pe lângă apă din belșug și alimente cu efect detoxifiant, de folos pot fi și plantele medicinale. În magazinul Faunus Plant le găsești sub forma ceaiurilor și tincturilor din Pachetul Detoxifiere.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
210,00 lei
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Ceai Dermatofitus 90g

Piele sănătoasă, purificare și detoxifiere. Amestec compus din 8 plante medicinale care contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație și refacerea țesutului cutanat, fiind recomandat în cure de detoxifiere, afecţiuni cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis, răni superficiale).

9 Recenzii
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Detoxifius 200ml

Detoxifiere și purificare. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație și refacerea țesutului cutanat, fiind recomandată în cure de detoxifiere, afecţiuni cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis, răni superficiale).

7 Reviews
46,00 lei