🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

3 Posibile cauze ale unui sistem imunitar slăbit

14:57:16 PM EEST

3 Posibile cauze ale unui sistem imunitar slăbit

Cauzele slăbirii sistemului imunitar sunt destul de diverse ca origini. Și nu e mereu vreo afecțiune necunoscută la mijloc.

Când mecanismele naturale de protecție ale organismului dau semne de slăbiciune, poate fi și din vina unor factori de natură nepatologică.

Care pot fi cauzele slăbirii sistemului imunitar?

De fiecare dată când ne simțim rău sau dă peste noi vreo boală, aruncăm vina pe lipsa de rezistență a sistemului imunitar. Dar câți dintre noi știu și din ce cauză imunitatea ”obosește”?

Aditivii alimentari și toxinele 

De regulă, alimentația nesănătoasă (cea procesată, cu aditivi, cea de tip junk food etc.) este deosebit de apetisantă și de gustoasă. Nu că cea sănătoasă nu ar fi…

Din păcate, aditivii folosiți în fabricarea alimentelor pot crește riscurile de dezvoltare a unor maladii autoimune, aparte reacții alergice sau tumori. Produsele alimentare procesate pot reduce din capacitatea intestinului de a se descurca cu toate elementele ostile (germeni, toxine) care-l provoacă.

Oboseala și carențele de somn 

Potrivit Mayo Clinic, persoanele care nu dorm destul au mai multe probabilități să se îmbolnăvească. Se poate întâmpla chiar și după scurte expuneri la viruși, așa cum sunt cei responsabili de gripă și răceală, fără să mai vorbim despre noul SARS-CoV-2.

În timpul somnului, sistemul imunitar produce:

  • Anticorpi (rol în combaterea ”intrușilor” – viruși, bacterii);
  • Citokine, substanțe protective care activează sistemul imunitar în lupta împotriva maladiilor.

Zaharurile sau carbohidrații simpli 

Se știe deja ce impact pot avea asupra siluetei prea mulți carbohidrați simpli. Când lucrurile scapă de sub control, cel mai vizibil efect constă în greutatea supraponderală și chiar în obezitate.

Însă un aspect mai puțin evident interesează tocmai scuturile naturale de protecție. Până și o doză redusă de zahăr poate diminua activitatea celulelor imunitare, încetinind de fapt timpul de reacție a sistemului imunitar.

Cu toate astea, oamenii continuă să creadă că zaharurile (dulciuri, paste făinoase, băuturi carbo etc.) reprezintă o optimă sursă de energie și că în cantități moderate nu au cum să dăuneze.

Recomandări 

În vederea susținerii mecanismelor imunitare, recomandăm o cură cu produse Faunus Plant din pachetele vitaminizante:

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii. Siropuri cu Miere și Propolis pentru întărirea imunității și recuperare după viroză, răceală și gripă. Concentrație mare de vitamine, cu efect tonifiant și energizant

Pachetul conține 3 siropuri Vitaminizantus cu Miere și Propolis. Acestea contribuie la stimularea imunității copiilor, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală. Extractul concentrat de fructe și plante medicinale combat răceala și gripa. Mierea și propolisul protejează împotriva virusurilor, oferind totodată un gust plăcut, ușor de tolerat de către copii.

10 Reviews
144,00 lei 79,00 lei
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti, faunusplant.ro
Pachet Vitaminizant - Imunitate Adulti

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ.

6 Recenzii
138,00 lei 76,00 lei
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Raceala, Gripa, faunusplant.ro
Pachet Raceala, Gripa

Contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator și la îmbunătățirea capacității respiratorii.

12 Reviews
205,00 lei 133,00 lei