🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce sunt tincturile din plante medicinale și cum se prepară

14:59:11 PM EEST

Ce sunt tincturile din plante medicinale și cum se prepară

Sănătatea și bunăstarea organismului tău pot fi ușor asigurate cu ajutorul plantelor medicinale. Tincturile obținute din acestea aduc numeroase beneficii atunci când sunt folosite în mod corect.

Vrei să descoperi și tu ce sunt tincturile din plante medicinale și cum se prepară? Citește articolul de astăzi și află tot ce trebuie să știi despre avantajele esențelor naturale.

Ce sunt tincturile din plante medicinale: beneficii și motive să le folosești

Când vine vorba despre tratamente naturiste, tincturile sunt alegerea potrivită. Cu o istorie bogată în spate, datând de mii de ani, ele sunt soluții naturale pentru o gamă variată de afecțiuni. În plus, sunt percepute ca leacuri băbești la îndemâna oricui.

Tendința generală către un stil de viață sănătos, bazat pe alimente bio și pe tratamente naturale are în vedere și puterea reparatoare și preventivă a tincturilor. Dar, pentru a le putea folosi corect, e nevoie să știi, în primul rând, ce sunt și cum pot fi utilizate pentru a obține beneficii maxime pentru sănătate.

  • Tincturile sunt produse farmaceutice obținute din macerarea la rece sau la cald, cu ajutorul alcoolului alimentar, a anumitor plante cu proprietăți medicinale.

Cel mai important la acest lichid rezultat este conținutul de principii active (denumite și substanțe active) ale plantelor folosite. Există tincturi compuse, care au la bază un amestec de mai multe plante medicinale, și tincturi simple. Toate au o perioadă de valabilitate îndelungată, rezistând cu succes ani de zile atunci când sunt păstrate în condiții optime.

Produsele utilizate în scop terapeutic în medicina alternativă se prepară doar din plante mature, culese în anumite perioade ale procesului vegetativ, pentru ca proprietățile benefice să fie prezente într-un grad cât mai ridicat.

Atunci când tincturile sunt preparate 100% natural, așa cum procedăm la Faunus Plant, ele te pot ajuta la:

  • cicatrizarea rănilor;
  • tratarea anumitor afecțiuni ale pielii;
  • lupta împotriva stresului;
  • tratarea răcelilor;
  • ameliorarea tusei sau a durerilor de mai multe feluri;
  • stimularea digestiei;
  • asigurarea sănătății stomacului;
  • ținerea sub control a nivelului glicemiei;
  • reglarea tranzitului intestinal;
  • detoxifierea organismului.

    Efectul acestor lichide depinde, în primul rând de planta folosită. În funcție de afecțiunile pe care vrei să le tratezi cu tincturi, informează-te despre planta medicinală care te-ar putea ajuta în situația ta.

    Știi de ce sunt tincturile preferate de iubitorii de soluții naturale? Pentru că acționează mai repede față de alte preparate precum uleiurile esențiale sau gemoderivatele. Totul se datorează nivelului ridicat de alcool din compoziție.

    Cum se prepară corect tincturile din plante medicinale?

    În primul rând, trebuie să știi că cele mai eficiente sunt tincturile preparate 100% natural. Adică, folosind ingrediente de proveniență ecologică, și prelucrându-le manual pe tot parcursul procesului. Mai jos ți-am detaliat pașii pe care îi folosim pentru a obține tincturi concentrate, perfecte pentru tratamentele naturale.

    Întâi de toate, să vedem de ce e nevoie pentru preparare:

    • plantele pe care urmează să le transformăm în tinctură;
    • recipiente pentru depozitare;
    • alcool;
    • pâlnie;
    • strecurătoare sau tifon pentru a scurge doar lichidul obținut din plante.

      Pasul 1: pregătirea plantelor

      Pentru că ne place să îți oferim întotdeauna produse de cea mai bună calitate, tăiem plantele cu grijă și le îndepărtăm florile uscate, măcinăm rădăcinile și mărunțim frunzele.

      Pasul 2: amestecarea plantelor cu apa

      După ce am selectat părțile dorite din plantele pe care le folosim pentru tincturi, le așezăm într-un recipient cu apă și alcool. Aici vor sta la macerat în lichid până când principiile active din plante se vor amesteca în restul lichidului. De obicei, intervalul de 4 săptămâni este suficient pentru obținerea unei concentrații potrivite.

      În timpul în care sunt lăsate la macerat, plantele împreună cu apa și alcoolul se agită din când în când, pentru a asigura acoperirea completă a părților vegetale cu alcool. Doar în acest fel esența va deveni mai puternică și, deci, mai eficientă.

      Pasul 3: strecurarea și ambalarea tincturii

      Tot ce a mai rămas de făcut este strecurarea amestecului. Se păstrează doar partea lichidă, iar partea solidă se aruncă. Apoi sticluțele se etichetează și tinctura poate fi folosită pentru tratarea, ameliorarea și prevenirea diverselor afecțiuni.

      În echipa Faunus Plant preparăm produse naturiste pentru sănătatea ta de generații. Te așteptăm să încerci tincturile noastre prelucrate manual cu atenția pe care o merită plantele și bunăstarea ta.

      Produse recomandate

      Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
      Tinctura Detoxifius 200ml

      Detoxifiere și purificare. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație și refacerea țesutului cutanat, fiind recomandată în cure de detoxifiere, afecţiuni cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis, răni superficiale).

      7 Reviews
      46,00 lei 34,50 lei
      Magazin naturist, Tinctura Gliconormus 200ml, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Tinctura Gliconormus 200ml, faunusplant.ro
      Tinctura Gliconormus 200ml

      Glicemie în limite normale. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la menţinerea nivelului glicemiei în limite normale, fiind recomandată în diabet zaharat, hiperglicemie.

      8 Recenzii
      46,00 lei 39,00 lei
      Magazin naturist, Tinctura Colesterolus 200ml, faunusplant.ro
      Magazin naturist, Tinctura Colesterolus 200ml, faunusplant.ro
      Tinctura Colesterolus 200ml

      Colesterol în limite normale. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoasemenţinerea în limite normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge, fiind recomandată în colesterol mărit, trigliceride mărite, ateroscleroză.

      14 Reviews
      46,00 lei 39,00 lei
      Magazin naturist, Tinctura Marul Lupului 500ml, faunusplant.ro
      Tinctura Marul Lupului 500ml

      Cicatrizant, regenerator al pielii, antimicrobian.

      7 Recenzii
      78,00 lei 66,00 lei
      Magazin naturist, Tinctura Branca Ursului 500ml, faunusplant.ro
      Tinctura Branca Ursului 500ml

      Revigorant, stimulator, afrodisiac, tonic general.

      10 Reviews
      72,00 lei 61,00 lei
      Magazin naturist, Tinctura Napraznic 500ml, faunusplant.ro
      Tinctura Napraznic 500ml

      Hipotensiv, antihemoragic, diuretic, anticataral, depurativ, tonifiant, emolient, astringent, antiseptic, vulnerar.

      14 Reviews
      72,00 lei 61,00 lei