Despre noi

Cu pasiune și respect pentru plante și natură obţinem, prin prelucrare manuală, produse 100% naturale: ceaiuri, tincturi, siropuri, unguente și produse cosmetice din plante medicinale și aromatice.

Filozofia familiei Faunus Plant

Natura a fost și rămâne sursa ce ne dăruiește necondiționat virtuțile sale terapeutice. Odată descoperite, trebuie doar să știm pe care să le alegem.

Din timpuri străvechi, omul a încercat să-și procure leacurile în mod natural. Selectând cu grijă fiecare frunză, floare, rădăcină sau mugure, le-a transformat în remedii benefice pentru corp, minte și suflet.

Inspirată din tradițiile strămoșilor, fără să neglijeze confirmările științei, familia Faunus Plant a dus mai departe întreaga muncă de selectare, colectare și prelucrare a plantelor medicinale și a ierburilor aromatice. Rezultatele pasiunii noastre pentru flora meleagurilor autohtone s-au concretizat în ceaiuri, siropuri, tincturi și unguente, destinate ameliorării și tratării unor variate afecțiuni.

Calitatea produselor Faunus Plant

Întreg procesul de fabricație al produselor FAUNUS PLANT este conform cu legislația în vigoare și respectă standardele de igienă și siguranță alimentară HACCP.

Suplimentele alimentare FAUNUS PLANT sunt avizate de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București. Această instituţie evaluează calităţile și parametrii fizico-chimici și microbiologici ai produselor alimentare, întocmește studii și efectuează teste cu privire la produsele alimentare.

Pentru a asigura o calitate cât mai înaltă a produselor noastre, am implementat Sistemul de Management al Siguranței Alimentului, fiind certificați ISO 22000:2018 de către TUV Austria. Acest sistem de management ia în considerare respectarea parametrilor optimi pe întregul flux tehnologic, astfel asigurându-se îndeplinirea cerințelor cu privire la respectarea calității. [Vezi certificare]

Valorile familiei Faunus Plant

Tradiție și originalitate

Încă de când am inițiat această călătorie în universul remediilor fitoterapeutice, am fost preocupați de sănătatea celor din jurul nostru. Pasionați de tot ce înseamnă plante medicinale și aromatice, le prelucrăm conform unor rețete originale și tradiționale.

Sănătate în mod natural

Un alt obiectiv este să le alinăm suferința celor din jurul nostru, prelucrând într-un mod cât mai natural fiecare plantă provenită din flora autohtonă. În laboratoarele noastre, aflate la poalele munţilor Apuseni, în Poienii de Jos, fabricăm doar preparate bazate pe principii active naturale, lipsite de aditivi alimentari.

Respect pentru natură

Punctul de plecare al acestei activități, ce reunește bazele științifice cu tradiția și înțelepciunea familiei Faunus Plant, este natura, în toată splendoarea ei. Grija cu care selectăm și culegem plantele medicinale se oglindește în calitatea tuturor preparatelor noastre fitoterapeutice, prelucrate manual.

Portofoliul cu remedii naturiste

Toate preparatele pe care vi le propunem reprezintă rezultatul propriilor experiențe derulate cu migală de-a lungul anilor. Cu pricepere și pasiune, am creat o bază de produse obținute din plante medicinale și ierburi aromatice.

Diferențiate în funcție de afecțiunile pe care le previn, ameliorează și tratează, le puteți găsi sub formă de:

Ceaiuri, preparate după reţete proprii, originale, din plante cu un efect sinergic ridicat, recomandate pentru ameliorarea unor variate afecţiuni;

Tincturi, obţinute dintr-o singură plantă sau un amestec de plante, de tipul extractelor hidroalcoolice concentrate, macerate la rece, în serie, potrivit unor formule originale;

Siropuri, realizate din plante cu principii active ridicate, îmbogăţite cu uleiuri esenţiale pentru o eficienţă mărită, recomandate adulţilor, dar și copiilor;

Unguente, remedii naturiste destinate în aplicările externe, îmbogăţite cu ceară de albine, rășină de brad și uleiuri esenţiale;

Balsamuri buze, pe bază de ulei de măsline, îmbogăţite cu uleiuri esenţiale, extracte de Gălbenele și vitamina E;

Uleiuri masaj, extracte uleioase din plante, îmbogăţite cu uleiuri esenţiale și vitamina E.

Dacă apreciați calitatea produselor naturale, dacă prețuiți valoarea fiecărei rădăcini de plante, mugure sau floare, cu Faunus Plant veți avea parte de o minunată experiență.