🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Remedii pentru constipație pe bază de laxative naturiste

Jul 15, 2023 postat de Roxana
Remedii pentru constipație pe bază de laxative naturiste

Constipaţia îţi strică planurile? Nu ești singurul. Toată lumea s-a confruntat cel puțin o dată-n viață cu disconfortul creat de tranzitul intestinal. Constipația poate fi însoțită de durerile abdominale, starea de rău, defecația dureroasă și senzația de slăbiciune. Însă, din fericire, există laxative naturiste care o pot combate.

Uneori, constipația creează și sentimentul de rușine față de ceilalți. Cu toții am trecut prin asta. Așa că stai fără griji, nu e nevoie să întrebi în dreapta și-n stânga ce e de făcut, la fel cum nu trebuie să alergi către sertarul cu medicamente. Poți ameliora și combate această problemă cu ajutorul remediilor pentru constipație pe bază de plante cu efect laxativ.

Ce este constipația?

Constipația este o tulburare caracterizată prin încetinirea tranzitului scaunului în intestine, ceea ce duce la acumularea de materie fecală blocată.

Dacă în cazul persoanelor care nu prezintă niciun fel de blocaj în intestinul gros, frecvența scaunelor este de maxim trei pe săptămână, în cazul celor constipați intervalul eliminării conținutului intestinal poate depăși, uneori, chiar și o săptămână. Masa fecală devine tot mai dificilă și mai greu de evacuat.

Ce se întâmplă mai exact în corpul tău când ești constipat? Odată ajunse în intestinul subțire, alimentele ingurgitate prind o formă semilichidă. Acestea trec prin colon, care elimină apa din ele și contribuie la formarea scaunului. Cu alte cuvinte, după ce colonul absoarbe apa din alimente și le transformă în deșeuri, acesta se contractă și împinge aceste reziduuri spre rect, unde scaunul ajunge într-o stare solidă. Constipația blochează întreg procesul pe care tranzitul intestinal e nevoit să-l facă după fiecare masă.

Despre tranzitul intestinal, pe înțelesul tuturor

Contrar părerii populare, digestia se produce în cea mai mare parte în intestine, nu în stomac. Iar procesul de deplasare a bolului alimentar care se produce, așa cum am spus, prin intestin, se numește tranzit intestinal.

Din acest motiv, constipația și tranzitul intestinal sunt interconectate. Într-un tranzit normal, mișcările intestinului ajută la deplasarea alimentelor și a fecalelor prin tractul digestiv. Trebuie spus că toate aceste mișcări sunt coordonate de sistemul nervos și de contracțiile mușchilor intestinali. Constipația poate fi rezultatul unei mișcări intestinale lente, absorbției excesive de apă din fecale.

Totodată, mai poate fi rezultatul alimentației nepotrivite, lipsei de fibre, deshidratării, sedentarismului sau factorilor de stres. Din fericire, există laxative naturale folosite pentru combaterea constipației.

Cauzele și simptomele constipației

Constipația poate fi primară (ușor de identificat) sau secundară (ca urmare a unor tratamente medicamentoase sau boli precum diabetul sau glanda tiroidă hipoactivă).

Alți factori de risc care contribuie la apariția manifestărilor specifice constipației sunt:

  • dietă alimentară sărac în fibre și lichide;
  • stil de viață dezorganizat;
  • sedentarism;
  • prezența unor elemente nocive din sfera psihogenă stres, anxietate, burn-out).

Principalele simptome ale constipației sunt:

  • dificultatea de defecare;
  • scaun deformat;
  • senzația de eliminare incompletă a bolului fecal;
  • dureri abdominale;
  • simptome digestive: vărsături și greață.
  • limbă albă, denumită în termeni medicali și limbă saburală.

Așadar, constipația are multe cauze, dar de cele mai multe ori e vorba despre rezultatul mișcării lente a alimentelor prin sistemul digestiv.

Din fericire, există anumite remedii care contribuie la ameliorarea constipației prin înmuierea scaunului, scăderea timpului de tranzit intestinal și creșterea frecvenței scaunelor.

Produse Recomandate

Modalități naturale de a scăpa de constipație: laxative naturale

Cine a fost primul: medicamentul de sinteză? Ori fructul, leguma și planta medicinală? Răspunsul e de la sine înțeles. Încă din cele mai îndepărtate vremuri, oamenii au avut la îndemână remedii pentru vindecare.

Natura îți oferă și de data aceasta soluții simple și blânde pentru ameliorarea și combaterea constipației.

Care sunt cele mai eficiente metode cu efect de laxative naturale care te pot scăpa de constipație?

  • Hidratarea. Consumă cel puțin patru până la șase pahare de lichide pe zi. Lichidele sunt foarte eficiente în prevenirea constipației. Limitează băuturile cofeinizate, precum sucurile și cafeaua, care pot duce la deshidratarea corpului. Alege întotdeauna apa.
  • Creșterea cantității de fibre consumate. Încearcă să consumi măcar 25 de grame de fibre zilnic. Printre alimentele bogate în fibre se numără varza, cerealele integrale, humusul și fasolea neagră.
  • Consumul anumitor fructe: încearcă să mănânci cât mai des caise, prune, pere și smochine. Despre fructe, în general cele care fermentează destul de repede, se spune că sunt bune laxative.

Mai mult, suntem de părere că este benefic să faci detox din când în când pentru a sprijini eliminarea toxinelor acumulate în organism și pentru a te bucura de o stare optimă.

Cele mai eficiente laxative naturale împotriva constipației

Dacă am vorbit despre modalități naturale de a scăpa de constipație, știai că există plante și ierburi care au proprietăți laxative? Da, există, și ele te pot ajuta la ameliorarea constipației.

Hai să vedem despre ce este vorba:

Dacă am vorbit despre modalități naturale de a scăpa de constipație, știai că există plante și ierburi care au proprietăți laxative? Da, există, și ele te pot ajuta la ameliorarea constipației.

Hai să vedem despre ce este vorba:

  • Extractul de Senna: Are proprietăți laxative puternice și poate fi utilizat sub formă de ceai, capsule sau tablete. Frunzele plantei Senna stimulează contracțiile intestinale și ajută la eliminarea fecalelor.
  • Rizomi de lemn dulce: Coțin compuși cu efect laxativ și pot ajuta la ameliorarea constipației. Pot fi consumați sub formă de pulbere sau pot fi preparați sub formă de ceai.
  • Aloe vera: Sucul de aloe vera are proprietăți benefice asupra sistemului digestiv și poate ajuta la reglarea tranzitului intestinal.
  • Semințe de chia: Semințele de chia conțin fibre solubile și insolubile, care pot ajuta la hidratarea fecalelor și la creșterea volumului acestora. Poți să adaugi chia în iaurt, cereale sau smoothie-uri ca să tratezi constipația.
  • Psyllium: Semințele de psyllium sunt bogate în fibre solubile și pot fi utilizate ca supliment alimentar pentru tratarea constipației. Acestea absorb apă și formează un gel care facilitează mișcările intestinale regulate.

Nu mai puțin eficace este Pachet Stomac Sanatos - Afectiuni Gastro-Intestinale obținut de prin prelucrare manuală de către specialiștii Faunus Plant.

Acest pachet cu Ceai și Tinctură contribuie la:
- funcționarea normală a tractului gastrointestinal,
- eliminarea disconfortului digestiv,
- normalizarea secreţiei de suc gastric.

Ți-l recomandăm cu drag și ca adjuvant în: hiperaciditate gastrică (gastrită hiperacidă), ulcer, afecțiuni gastrointestinale cu componentă spastică (crampe abdominale, colici biliare), dar și colon iritabil.

Din categoria laxativelor și depurativelor naturale Faunus Plant fac parte și următoarele produse:
- tinctura de urzică,
- tinctura de brusture,
- ceaiul Dermatofitus,
- tinctura de leurdă,
- tinctura de sânziene.

Poate e timpul potrivit să îmbinăm tradiția leacurilor bătrânești și științele medicale pentru confortul nostru fizic. Toate aceste remedii naturiste pot fi utile în tratarea constipației, dar este important să le utilizezi în dozele recomandate și să consulți medicul de familie înainte de a le utiliza pe termen lung.

Te invităm să ne (re)descoperi. Toate produsele Faunus Plant sunt produse în loturi mici, sunt certificate internațional și nu conțin conservanți sau coloranți artificiali.

Articole Recomandate

Trimite mai departe