🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cele mai bune leacuri bătrânești pentru hemoroizii externi

Aug 09, 2023 postat de Roxana
Cele mai bune leacuri bătrânești pentru hemoroizii externi

Deși pot fi o sursă de disconfort și durere pentru multe persoane, în special pentru cele care au peste 50 de ani, cei mai mulți oameni evită să vorbească despre hemoroizii externi și leacuri bătrânești pentru aceștia.

Hemoroizii externi sunt vase de sânge inflamate care se formează în jurul anusului. Nu sună prea plăcut, știm. Însă puterea vindecătoare a leacurilor bătrânești sub formă de plante medicinale îți poate fi un aliat de nădejde în remedierea acestei probleme de sănătate.

Din acest motiv, îți vom spune ce înseamnă această afecțiune, de ce apare și care sunt cele mai bune leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi, sub formă de plante medicinale, pentru a combate această problemă.

Ce sunt hemoroizii externi?

Hemoroizii externi reprezintă venele dilatate și inflamate de la nivelul zonei anale care formează umflături sau proeminențe dureroase. Aceștia sunt vizibili și pot fi simțiți la atingere, ceea ce îi diferențiază de hemoroizii interni, care se dezvoltă în interiorul canalului anal și nu sunt vizibili.

Pentru mai multe detalii despre ambele tipuri de hemoroizi și cum se manifestă, citește articolul nostru dedicat: Ce sunt hemoroizii și cum îi tratezi.

Probleme cu hemoroizii?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Principalii factori de risc care duc la apariţia afecțiunii hemoroidale

Pentru a putea vindeca, trebuie să înţelegem sursa afecțiunii. Trebuie spus că motivul principal pentru care se formează hemoroizii externi este reprezentat de scăderea rezistenței peretelui venos.

Unul din principalii factori de risc pentru apariția hemoroizilor externi este dat de înaintarea în vârstă, când apar modificări structurale la nivelul țesuturilor.

Alți factori implicați în apariția hemoroizilor externi sunt:

  • Stilul de viață sedentar: lipsa activității fizice poate afecta circulația sângelui în zona pelviană, favorizând dezvoltarea hemoroizilor.
  • Constipația cronică: problemele digestive, în special constipația, pot pune presiune asupra venelor din zona anală, contribuind la formarea hemoroizilor. Iată aici câteva remedii pentru constipație.
  • Dieta săracă în fibre: o alimentație săracă în fibre poate duce la dificultăți în eliminarea regulată a scaunului, ceea ce poate agrava hemoroizii externi.
  • Sarcina reprezintă un alt factor de risc din cauza presiunii date de uter asupra organelor și țesuturilor de la nivelul pelvian, cât și a modificărilor fiziologice ale volumului sanguin circulator. Părerea unanimă a specialiștilor este că afecțiunea hemoroidală afectează între 30% și 40% dintre gravide.

Produse Recomandate

Simptomele hemoroizilor externi

Datorită inervației bogate din zona anusului, hemoroizii externi pot da o serie de simptome vizibile cât și palpabile. De exemplu, principalul simptom este durerea, alături de sângerare, usturime, iritație, mâncărime și umflături. Deși primele semne pot părea blânde la început, acestea pot ascunde o afecțiune mai serioasă.

Trebuie spus că simptomele date de hemoroizii externi pot fi declanșate chiar și de traumatisme minore, precum scaunul prea greu (trecerea unor materii fecale mai grele).

Leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi

E adevărat, hemoroizii externi pot fi dureroși, însă există numeroase remedii naturale pe care le poți încerca pentru a le ameliora sau chiar vindeca.

Știi cum se spune: înțelepciunea vine cu vârsta. De aceea, e bine să ne întoarcem la rădăcini și să respectăm învățăturile oferite de strămoșii noștri din generație în generație.

Când vorbim de «leacuri băbeşti», ne referim la o corelare între natură şi suflet. Există mai multe remedii naturale care contribuie la reducerea inflamației, la ameliorarea senzațiilor de arsură și care favorizează vindecarea hemoroizilor astfel încât să-ți recapeți sănătatea și tonusul.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Iată câteva dintre cele mai eficiente leacuri bătrânești menite să combată hemoroizii externi:

Aloe vera

Gelul de aloe vera are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, fiind un excelent remediu pentru ameliorarea disconfortului cauzat de hemoroizii externi. Taie în jumătate o frunză de aloe vera, după ce ai spălat-o în prealabil şi scoate gelul de la mijloc, pe care-l laşi la rece preț de 5 minute. Aplică direct gelul de aloe vera pe zona afectată de câteva ori pe zi și lasă-l să acționeze pentru a calma durerea și inflamația.

Hamamelis (Gingko)

Extractul de hamamelis are proprietăți astringente și antiinflamatorii, fiind folosit de mult timp ca tratament pentru hemoroizii externi. Înmoaie o bucată de tifon în extract de hamamelis și aplică pe zona afectată de câteva ori pe zi.

Castanul sălbatic (Aesculus hippocastanum)

Extractul de castan sălbatic este utilizat pentru a îmbunătăți circulația sângelui în zona pelviană și pentru a reduce inflamația hemoroizilor externi. Poți aplica unguent sau gel pe bază de castan sălbatic pe zona afectată.

De asemenea, puterea vindecătoare a plantelor medicinale îți stă la dispoziție și sub forma tratamentelor naturiste pentru hemoroizi. Faunus Plant ți-a pregătit Pachetul Hemoroizi, Fisuri cu eficiență dovedită, ca să fii pregătit indiferent de situație.

Pentru a ameliora disconfortul creat de hemoroizii externi, îți recomandăm și remedii cu mărul-lupului pentru hemoroizi externi. Alege produsele de care ai nevoie din catalogul Faunus Plant.

Este important să spunem că, deși leacurile bătrânești pe bază de plante medicinale pot fi eficiente în ameliorarea disconfortului cauzat de hemoroizii externi, este recomandat să consulți un medic pentru a exclude alte afecțiuni mai grave și pentru a primi sfaturi medicale potrivite pentru situația ta particulară.

În plus, pentru a preveni apariția sau agravarea hemoroizilor, este important să adopți un stil de viață sănătos, care să includă o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate. Sperăm să te ajute aceste recomandări de leacuri bătrânești pentru hemoroizii externi.

Trimite mai departe