🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Descoperă beneficiile consumului ceaiului de limba cerbului

Jul 18, 2023 postat de Roxana
Descoperă beneficiile consumului ceaiului de limba cerbului

Suntem de părere că relația omului cu natura ar trebui să facă parte din ecosistemul vieții și din traiul său pe acest pământ. Credem acest lucru pentru că plantele din natură contribuie la calitatea vieții omului. Din acest motiv, noi le-am cules cu grijă și le-am prelucrat cu atenție, ca să ajungă la tine sub forma ceaiurilor și a remediilor naturiste eficiente.

Ceaiul de limba cerbului este unul din aceste remedii pe care noi le-am pregătit special pentru tine. Planta medicinală, cunoscută și sub denumirea de năvalnic (sau Phyllitis scolopendrium), este una dintre cele mai recomandate datorită conținutului ridicat de vitamine.

În plus, ceaiul pe bază de limba cerbului poate contribui la tratarea afecțiunilor digestive, precum și a celor urinare, dar și la calmarea tusei.

Rămâi alături de noi pentru a afla mai multe dintre beneficiile ceaiului de limba cerbului.

Proprietățile limbii cerbului

În primul rând, limba cerbului este o ferigă care crește în pădurile umbrite, și care este folosită adesea în scopuri terapeutice.

Această plantă medicală are întrebuințări atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern. Frunzele limbii cerului au un conținut ridicat de enzime, mucilagii, tanin și vitamine, iar ceaiul creat din această plantă are proprietăți antiinflamatorii, detoxifiante, astringente, diuretice și cicatrizante.

Planta are, așadar, proprietăți:

  • antiinflamatoare;
  • antioxidante;
  • astringente;
  • calmante;
  • diuretice;

Beneficiile consumului ceaiului de limba cerbului

Consumul ceaiului de limba cerbului poate aduce o serie de beneficii pentru sănătatea noastră, pe care e recomandat să le știm. Iată câteva dintre ele:

1. Susține sistemul imunitar: Planta stimulează și fortifică organismul. Acesta poate ajuta la combaterea infecțiilor și la protejarea corpului împotriva bolilor.

2. Menține sănătatea cardiovasculară: Datorită antioxidanților și a substanțelor antiinflamatoare, consumul regulat de ceai de limba cerbului contribui la menținerea sănătății inimii și a sistemului cardiovascular.

3. Ameliorează simptomele artritei: Tot datorită antiinflamatoarelor, ceaiul are un rol benefic în ceea ce privește afecțiunile inflamatorii.

4. Asigură buna funcționare a sistemului digestiv: Limba cerbului are proprietăți astringente, ceea ce înseamnă că poate ajuta la calmarea mucoasei digestive. Consumul ceaiului de limba cerbului este benefic în tratarea diareei pe cale naturală și a altor tulburări digestive.

5. Este un bun calmant: Ceaiul preparat din această plantă are și efecte calmante și relaxante, ceea ce îl face potrivit pentru reducerea stresului și a anxietății.

Despre afecțiunile care se pot trata cu ceaiul de limba cerbului

Ceaiul de limba cerbului poate fi utilizat pentru tratarea sau ameliorarea următoarelor afecțiuni:

  • Probleme articulare și osoase, cum ar fi osteoartrita și reumatismul.
  • Infecții respiratorii, inclusiv tuse, congestie nazală și inflamație a căilor respiratorii.
  • Tulburări digestive, cum ar fi diareea.
  • Afecțiuni inflamatorii.
  • Reduce anxietatea.
  • Deși infuzia cu această plantă nu cauzează probleme de sănătate sau efecte secundare, noi îți recomandăm să te consulți cu medicul de familie înainte de a consuma acest ceai. Acesta este cel mai în măsură să-ți ofere recomandări în funcție de nevoile și starea ta de sănătate.

Produse Recomandate

Ceaiul de limba cerbului de la Faunus Plant

Ceaiul de Limba Cerbului contribuie la funcționarea optimă a rinichilor, vezicii urinare și aparatului respirator, respectiv la eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp. Acest ceai este recomandat în afecțiuni renale, maladii hepatice și biliare, dureri de oase sau tuse.

Cantitatea sa de 50 g este suficientă pentru o cură de 12 zile.

Pentru a te bucura cu adevărat de efectele pozitive ale ceaiului de limba cerbului, noi te sfătuim să respecți timpii de infuzie de pe ambalaje şi temperatura apei, care, de obicei nu trebuie să depăşească 95 de grade.

Toate produsele Faunus Plant sunt obținute prin prelucrare manuală, din plante autohtone bine alese, după rețete cu o eficiență dovedită de-a lungul timpului.

Lasă natura să aibă grijă de sănătatea ta. Te invităm să descoperi toată gama de remedii naturiste și să te bucuri de proprietățile plantelor medicinale și aromatice.

Articole Recomandate

Trimite mai departe