🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Dermatita seboreică și cum afectează sănătatea scalpului 

Apr 12, 2023 postat de Roxana
Dermatita seboreică și cum afectează sănătatea scalpului 

Fiecare dintre noi cunoaște cel puțin o persoană care s-a confruntat cu apariția mătreții, însă afecțiunea poate indica o altă povară și anume dermatita seboreică.

De obicei apare în zonele cu secreție de sebum ale corpului, cum ar fi fața, sprâncenele, urechile, pleoapele sau pieptul. Simptomele se manifestă prin pete solzoase, piele sau scalp inflamat și mătreață persistentă.

Deși poate fi frustrantă, dermatita seboreică nu este contagioasă și nu provoacă căderea permanentă a părului.

Chiar dacă nu există un remediu universal pentru această afecțiune, vestea bună este că poate fi ținută sub control atât cu ajutorul tratamentelor naturiste, cât și prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

Produse Recomandate

În continuare îți vom dezvălui care sunt simptomele dermatitei seboreice, cum îți afectează sănătatea și care sunt remediile naturiste care te pot ajuta.

Rămâi alături de noi!

Care sunt cauzele dermatitei seboreice

Până în prezent nu au fost stabilite cu exactitate cauzele care determină apariția dermatitei seboreice, manifestările inflamației cronice care însoțesc această afecțiune sunt similare cu cele ale altor tipuri de probleme cum ar fi psoriazisul sau dermatita pielii sensibile.

În ciuda faptului că nu se cunosc cauzele, afecțiunea nu este dată de lipsa igienei sau de existența alergenilor. O igienă precară poate fi un factor agravant al simptomelor, dar nu o cauză în sine. Printre cauzele care pot fi asociate apariției dermatitei seboreice putem menționa:

- stresul;
- factorii genetici - predispoziție, nu moștenire genetică;
- deficitul de minerale și vitamine;
- reacția anormală a sistemului imunitar față de ciupercă Malassezia, care există în mod normal pe piele.

Dacă vrei să faci o schimbare în dietă, iată ce alimente să consumi pentru un păr frumos și sănătos.

Cum afectează dermatita seboreică sănătatea scalpului

Cum spuneam, dermatită seboreică este influențată de o mulțime de factori și chiar de carența unor vitamine. Afecțiunea se manifestă prin episoade intercalate cu perioade de remisie completă sau relativă.

La adulți modificările apar în special la nivelul extremității cefalice în zona scalpului, cu aspect de leziuni inflamatorii roșii, acoperite de scuame grase alb-gălbui cu aspect caracteristic de mătreață grasă.

Dermatita seboreică înseamnă iritare și descuamare, fulgii care se desprind sunt mici, uscați.

Afecțiunea localizată în zona scalpului se manifestă și prin senzații de mâncărime ușoară spre moderată, dar și prin senzații de disconfort sau sensibilitate accentuată la nivelul zonelor afectate.

Totodată, formele severe de dermatită sunt însoţite de senzații subiective de usturime și disconfort la orice atingere, dar și de căderea părului.

În cazul în care îți cade părul, căci și acesta poate fi un simptom, iată 5 remedii pentru problemele de cădere a părului, prezente în orice bucătărie.

Cum ții sub control simptomele dermatitei seboreice care apar la scalp

Tratamentul dermatitei seboreice la nivelul scalpului vizează calmarea cât mai rapidă a puseului de dermatită și amânarea instalării unui nou puseu.

Schemele de tratament disponibile în prezent nu pot vindeca afecțiunea, dar pot ajuta să controleze mai eficient manifestările și să reducă puseele.

Dacă vrei să combați problemele scalpului în mod natural, iată două tratamente pe bază de rozmarin pentru păr și scalp.

Remedii pentru scalp uscat de la Faunus Plant

Dacă te confrunți cu dermatita seboreică, tincturile din Pachetul Căderea Părului te vor ajuta să-ți ameliorezi simptomele resimțite.

Pachetul conține 3 loțiuni Capilarus, un extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale recunoscute pentru efectele benefice asupra firelor de păr, rădăcinii și scalpului.

Astfel, ingredientele care stau la baza tincturii sunt:

- rădăcină de brusture;
- frunze de nuc și mesteacăn;
- părți aeriene de cimbrișor și urzică;
- flori de lavandă și gălbenele;
- alcool etilic min. 30% v/v.

Tincturile sunt prelucrate manual, după rețete originale, și nu conțin aditivi alimentari, coloranți artificiali sau alți compuși de sinteză.

Află mai multe despre beneficiile pachetului Căderea Părului de la Faunus Plant.

De asemenea, îți mai recomandăm și Bitter 30 plante 200ml. Este un extract hidroalcoolic concentrat din 30 de plante, fiind un tonifiant general, cu proprietăți vitaminizante, antianemice și vasoprotectoare. Contribuie la funcţionarea normală a sistemului hepatobiliar, digestiv, urinar, respirator, fiind eficient și în menținerea sănătății pielii și a părului.

Te așteptăm în magazinul nostru cu produse naturiste certificate internațional atât pentru tratarea dermatitei seboreice cât și pentru remedierea celor mai frecvente afecțiuni.

Toate preparatele pe care noi ți le propunem reprezintă rezultatul propriilor experiențe derulate cu migală de-a lungul anilor. Cu pricepere și pasiune, am creat o bază de produse obținute din plante medicinale și ierburi aromatice după rețete cu efecte dovedite transmise din generație în generație

Articole Recomandate

Trimite mai departe