Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 149 RON.
Simptomele care te ajuta sa recunosti ulcerul duodenal

Simptomele care te ajuta sa recunosti ulcerul duodenal

5 mai 2016 21:19:34 EEST

Ulcerul duodenal nu este altceva decât o rană localizată în orice punct al mucoasei interne a duodenului, porțiunea tubului digestiv ce face legătura între stomac și intestinul subțire.

Acest tip de ulcer, destul de răspândit comparativ cu ulcerul gastric sau esofagian, afectează de regulă prima parte a duodenului, cea expusă acțiunii iritante a sucurilor gastrice.

Dar care sunt semnalele de alarmă care te ajută să-ți dai seama că este posibil să suferi de ulcer duodenal?

Durerea de stomac

Cu toate că unii pacienți au o evoluție asimptomatică, în general, ulcerul duodenal se caracterizează prin prezența durerii, percepută ca un fel de arsură în partea superioară a abdomenului, lateral dreapta.

De regulă apare pe timpul nopții (în peste 50 % din situații cauzează treziri nocturne) și pe stomacul gol (la 1,5-3 ore distanță de mese), însă are tendința să se atenueze imediat după mâncare.

Ca durată, poate oscila, de la câteva minute, până la câteva ore. Dacă se administrează medicamente antiacide și dacă urmezi un regim alimentar corespunzător, temporar, poate fi ameliorată.

Când apar complicații, de exemplu în caz de ulcer perforat, manifestările devin din ce în ce mai violente, durerea putând ajunge până la nivelul coloanei vertebrale.

Alte simptome

Frecvent, aflat într-o fază acută, ulcerul duodenal, este însoțit și de alte simptome:

 • Te poți confrunta cu episoade de greață și vărsături;
 • Uneori, fecalele conțin urme de sânge (au o culoare închisă);
 • Sunt frecvente și modificările apetitului (lipsa poftei de mâncare);
 • Mai apare și senzația de balonare sau de ”prea plin”.

Ce trebuie să știi despre apariția simptomelor?

Întreaga simptomatologie tinde să fie episodică și să recidiveze. Este tipică și acutizarea maladiei, îndeosebi în sezoanele ”de trecere”, adică primăvara și toamna.

Intervalele simptomatice pot dura câteva zile sau câteva săptămâni, fiind intercalate de perioade de remisie, cu durata de luni de zile sau chiar de ani.

Ce trebuie să știi despre prevenirea și cura ulcerului duodenal?

Pentru ameliorarea patologiei, este indicat să eviți mâncărurile acide, care irită mucoasa gastrică și duodenală.

Un mare NU pentru: ceai, cafea, băuturi carbogazoase, dulciuri, alcool, prăjeli, condimente, grăsimi, sosuri grase, alimente procesate, fructe acre, lapte, produse lactate fermentate, etc.

Un mare DA pentru: iaurturi și brânzeturi proaspete, banane, orez, pâine prăjită, ouă fierte, cereale, paste făinoase, legume pregătite termic, orice alimente ușor de digerat, etc.

Pe lângă dietă, sunt foarte eficiente și remediile naturiste (Pachet Afecțiuni Gastro-Intestinale). Acestea favorizează funcționarea aparatului digestiv, echilibrează aciditatea sucurilor gastrice și înlătura disconfortul datorat simptomelor specifice.

Produse recomandate

 • Pachet Stomac Sanatos - Afectiuni Gastro-Intestinale
  -20%

  Pachet Stomac Sanatos - Afectiuni Gastro-Intestinale

  Diminuează hiperaciditatea gastrică, antispastic, astringent, antiinflamator, cicatrizant.

  Preț normal: 122,40 RON

  Special Price 97,90 RON

 • Tinctura Gentiana 500ml

  Tinctura Gentiana 500ml

  Efecte: Tonic amar, stomahic, aperitiv, stimulent al sistemului nervos central, stimulent gastric, coleretic-colagog, antipiretic, antimalaric, vermifug.
  43,90 RON
 • CEAI_RETETE_TRADITIONALE_GASTRIC_180G

  Ceai -Retete Traditionale- Gastric 180g

  Amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională. Efecte: diminuează aciditatea gastrică, antispastic, astringent, antiinflamator, cicatrizant.
  22,90 RON

Postat în Sfaturi De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii