🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Tipurile de insomnie și efectele lor

14:55:22 PM EEST

Tipurile de insomnie și efectele lor

În general, cine suferă de insomnie doarme puțin și rău. Însă modul în care problema se manifestă variază de la o situație la alta. Și cum nu toate insomniile au aceleași origini...

Tulburarea se poate împărți după cele 3 categorii principale de factori:

 - Durată în timp;
 - Nivel de gravitate;
 - Interval orar.

1. Clasificare în funcție de durată

Insomnia poate avea variate forme:

a. Ocazională (tranzitorie / acută)

Nu depășește 3-4 săptămâni. De regulă, este legată de unele obiceiuri pasagere cauzatoare de stres: schimbarea orarului de somn, mese abundente, excese de cofeină, apropierea unui examen etc.

Nu are repercusiuni asupra organismului. Odată cu eliminarea ”vinovatului”, se recuperează somnul normal.

b. Pe termen scurt

Se prelungește până la 4-6 săptămâni. Se verifică frecvent la persoanele care au suferit un accident sau au pierdut un apropiat.

Nu lasă urme serioase asupra organismului. Însă comparativ cu varianta acută, are o influență majoră asupra vieții cotidiene.

c. Pe termen lung (permanentă / cronică)

Durează mai mult de 3 luni și reprezintă forma cea mai complexă. Iată câțiva posibili factori declanșatori: stres și anxietate, astm, unele medicamente, deficit de melatonină (hormon responsabil de reglarea ritmului somn-veghe) etc.

Netratată, poate afecta viața în mod negativ, având de fapt consecințe în plan fizic și psihic.

2. Clasificare în funcție de severitate

Pornind de la acest criteriu, se deosebesc alte 3 forme:

a. Ușoară

Se poate ”traduce” doar prin somnolență pe durata zilei și lipsă de energie, fără ca sănătatea să fie periclitată.

b. Moderată

Insomnia devine o companie obișnuită. Cei afectați confirmă că se simt iritați și indispuși, că nu reușesc să se concentreze etc. Astfel de simptome pot deteriora progresiv viața socială și profesională.

c. Gravă

Tulburarea se accentuează, orele de somn fiind reduse la minim. Subiecților le lipsește energia în totalitate și uneori nici nu se pot ridica din pat. Adeseori, unica soluție o reprezintă medicamentele.

3. Clasificare în funcție de fașa orară

Insomnia se diferențiază și după intervalul orar:

a. Inițială

Se prezintă imediat, la începutul intervalului destinat somnului. Nicio soluție (muzică de meditație, ceaiuri relaxante etc.) nu pare să dea rezultate. La origini, se pot afla anxietatea și unele probleme care impiedică relaxarea.

b. Intermediară

În acest caz, problema apare în toiul nopții. După numai câteva ore de somn, persoana în cauză se află în imposibilitatea de a-și relua ”activitatea” sau se poate trezi de mai multe ori pe noapte.

c. Terminală

Mai există și persoane care se trezesc în zori, înainte de ora planificată și nu mai reușesc să adoarmă. Totul se poate întâmpla din cauza unor factori potrivnici (prea multă lumină în încăpere, stresul acumulat peste zi etc.).

Recomandări

Poate că recunoști deja unele stări, deși nu credeai că suferi de insomnie. Desigur, cel mai în măsură să confirme instaurarea problemei este medicul specialist.

Dacă întâmpini probleme similare, remediile Faunus Plant din Pachetul Depresii, Insomnii, Stres îți vor sări în ajutor îmbunătățind calitatea somnului și prelungindu-i durata!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Pachet Depresii, Insomnii, Stres

Sedativ nervos, calmant, antidepresiv, hipotensiv, antiseptic.

5 Reviews
210,00 lei 157,50 lei
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Nervocalmus 200ml

Sistem nervos sănătos. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandată în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene.

8 Recenzii
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Ceai Nervocalmus 90g

Sistem nervos sănătos. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandat în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene. Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

13 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei