Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 149 RON.
Ce faci în caz de febră? 8 Metode să reduci temperatura fără medicamente antipiretice

Ce faci în caz de febră? 8 Metode să reduci temperatura fără medicamente antipiretice

25 mai 2020 13:39:19 EEST

Scăderea febrei prin metode naturale poate fi cel puțin la fel de eficace precum cu ajutorul produselor farmacologice.

Când temperatura corpului crește, e semn că barierele imunitare au intrat în acțiune și se luptă cu o infecție în curs. Poate fi vorba despre o viroză de sezon, despre roșu-n gât, un abces dentar și multe alte cauze. Fără să mai vorbim despre maladii mai grave, precum Covid-19.

Să sperăm totuși că e doar ceva trecător...

Dar orice problema ar declanșa starea febrilă, lucrurile pot reveni la normal fără multe bătăi de cap, prin măsuri simple, accesibile. Condiția este să nu existe complicații, afecțiuni severe și febră mare sau foarte mare.

Scăderea febrei prin metode naturale 

Ca să reglezi temperatura, iată ce poți face:

  1. Hidratează-te cu generozitate – Din cauza valorilor termice crescute, corpul se deshidratează. Apa va combate mecanismul, ajutând și la reducerea febrei.
  2. Consumă supă de pui – Supa de pui deține proprietăți medicinale (este indicată și pentru tuse), fără să mai vorbim că ajută la menținerea unei hidratări optime.
  3. Folosește comprese – Câteva prosoape îmbibate în apă proaspătă, așezate strategic în zona extremităților (frunte, încheieturi, glezne), vor scădea febra.
  4. Bazează-te pe oțetul de mere – O excelentă alternativă sunt compresele cu oțet de mere. Pot fi utile și uleiuri esențiale cu acțiune antibacteriană (lavandă, mentă, eucalipt).
  5. Mănâncă fructe – Unele fructe, mai ales fructele de pădure, citricele etc., conțin multă vitamina C, de folos în combaterea infecțiilor, reducerea febrei și hidratare.
  6. Aplică felii de cartof pe frunte – Cartofii au proprietăți antiinflamatorii, iar câteva felii tăiate subțire, aplicate pentru 15 minute, vor reface echilibrul termic.
  7. Îmbracă-te în straturi – Chiar dacă ai frisoane, o îmbrăcăminte prea groasă doar va ridica și mai mult temperatura. Folosește în schimb mai multe rânduri de haine din fibre naturale, care lasă pielea să respire și nu împiedică dispersia căldurii.
  8. Ai încredere în remedii naturiste – Că e infuzie cu scorțișoară și ghimbir sau tincturi de plante care încurajează sudorația și facilitează termoreglarea (tei, soc, salvie, brusture), natura nu se dezminte.

Recomandări 

Pentru că fitoterapia-și oferă ajutorul de câte ori ai nevoie, caută în magazinul online Faunus Plant remedii pentru o anumită problemă de sănătate. E simplu să găsești produsele pe care le dorești!

Deschide pagina Afecțiuni și selectează din zecile de afecțiuni și probleme, categoria care te interesează!

Produse recomandate

Postat în Sfaturi De:
Flaviu Matei
Comentarii* Câmpuri Obligatorii