Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 149 RON.
3 Remedii pentru combaterea picioarelor umflate

3 Remedii pentru combaterea picioarelor umflate

7 iulie 2016 14:10:00 EEST

Odată ce temperaturile de-afară ating niveluri greu de suportat, senzația de picioare grele și umflate se poate accentua. Tulburarea este una destul de răspândită în rândul populației, însă cele mai expuse sunt femeile. Iar căldura, în mod sigur, nu este de nici un ajutor, dimpotrivă.

Problema interesează în special zona gleznelor, care în momentele de ”criză”, apar mai umflate decât de obicei. La fel de frecvente mai sunt manifestările dureroase, furnicăturile și senzația de greutate în picioare.

Pe lângă temperatura ambientului, un alt factor declanșator îl reprezintă alimentația dezechilibrată (mâncărurile prea sărate sau cu grăsimi), la care se adaugă statul pe scaun ori în picioare prea multe ore.

Însă atâta timp cât se exclud dintre cauze patologiile grave, tulburarea se poate ameliora și preveni. Tot ce ai de făcut, este să adopți câteva obiceiuri:

Băile de picioare

În lunile călduroase de vară, pentru a compensa pierderile de lichide și a favoriza eliminarea toxinelor, este oportun să te hidratezi. Însă nu este suficient să bei multă apă (cel puțin 2 litri / zi).

Un rol la fel de important îl au și băile de picioare. În apă, poți adăuga diferite plante (proaspăt culese sau uscate) cu acțiune revigorantă, cele mai indicate fiind rozmarinul, menta, cimbrul și levănțica.

O alternativă sunt dușurile rapide cu efect de reîmprospătare, care activează circulația sanguină. Direcționând jetul de apă către zonele afectate, vei resimți imediat efectele sale benefice.

Împachetările cu oțet

Unul dintre cele mai eficiente leacuri împotriva picioarelor umflate este și împachetarea cu oțet. Remediul este ușor de preparat și de aplicat, fiind recomandat și persoanelor mereu în criză de timp.

Pentru început, trebuie să diluezi oțetul (1 parte oțet la 10 părți apă). În lichidul astfel pregătit, pune la moi niște fașe din bumbac sau fâșii de pansament suficient de lungi să învelească gleznele.

Cel mai prielnic moment pentru împachetare este seara. Folosește fașele bine îmbibate și fără să exerciți presiune asupra picioarelor, învelește-le până la nivelul pulpelor și rămâi în repaus preț de 15 minute.

Masajul limfodrenant

Atunci când ai o problemă precum picioarele umflate, nu este mai puțin eficace nici masajul. Fiecare persoană și-l poate face singură, acasă, prin mișcări circulare de jos în sus, începând de la nivelul gleznelor.

Efectul relaxant este și mai intens dacă în timpul masajului folosești ulei de migdale sau de floarea soarelui, în care adaugi câteva picături de ulei esențial de lămâie sau de rozmarin.

Dacă ai acces și la specialiștii în tehnici de masaj, merită să experimentezi diverse proceduri drenante și limfodrenante în măsură să reactiveze circulația și să te elibereze de senzația de greutate.

În alternativă, încearcă și uleiul de masaj relaxant pe bază de extracte de gălbenele, sunătoare și uleiuri esențiale de Lavandă și Ylang-ylang!

Postat în Afectiuni De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii