🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Propolisul, o minune a naturii: 10 Motive să nu-ți lipsească din casă

14:56:53 PM EEST

Propolisul, o minune a naturii: 10 Motive să nu-ți lipsească din casă

Toată lumea ar trebui să se bucure de proprietățile propolisului, o adevărată minune a naturii. La fel ca mierea și polenul, este un produs prețios, rezultat din munca neobosită a populațiilor de albine.

Proprietățile propolisului – Terapie într-un grăunte

În mare parte de origine vegetală, conține substanțe rășinoase colectate de albine din plante, în special din mugurii, frunzele sau scoarța plopilor, a sălciilor și a coniferelor.

Pentru a fi apoi transformate în propolis, aceste rășini sunt amestecate de albine cu secrețiile salivare și cu ceara. Astfel, se obține un produs bogat în principii active.

1. Antibacterian

Acțiunea antibacteriană a fost demonstrată asupra unor specii de tulpini de streptococi, stafilococi și bacili. Calitățile bacteriostatice deosebite sunt favorizate de prezența unor compuși precum flavonoizii sau uleiurile esențiale.

Utilizarea propolisului în completarea tratamentelor antibiotice cu penicilină, tetraciclină, neomicină sau streptomicină, are un puternic efect asupra culturilor de Escherichia coli si streptococ auriu.

2. Antimicotic

Potrivit experimentelor, s-a constat că propolisul este activ în infecțiile cu unele ciuperci (Candida Albicans, Trichomonas) ce cauzează patologii dermatologice și genitale.

3. Antiviral

Propolisul are o acțiune inhibitoare împotriva infecțiilor virale cu Herpes Simplex de tipul 1 si 2, Adenovirus și cu diverși viruși respiratori, cărora le încetinește creșterea și le blochează multiplicarea.

4. Cicatrizant

În cazul rănilor și plăgilor, cremele și unguentele pe bază de propolis stimulează absorbția vitaminei C, importantă în sinteza de colagen. În consecință, este favorizată regenerarea țesuturilor cutanate.

5. Anestezic

Efectul analgezic local poate fi asemuit cu cel indus de administrarea de novocaină (un anestezic local). Extractul hidroalcoolic are o actiune anestezică periferica la nivelul mucoaselor. Poate fi utilizat în campul stomatologic în urma extracțiilor dentare sau pentru calmarea iritațiilor gingivale.

6. Antioxidant

Datorită substanțelor flavonoide, a derivaților si a vitaminei E ce intră în componența sa, concentratul de propolis are o acțiune protectivă împotriva radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea prematură a organismului.

7. Vasoprotectiv

Mecanismul de protecție intervine pentru creșterea rezistenței pereților capilarelor. Acțiunea benefică este amplificată de vitamina C, fiind recomandat îndeosebi în cazurile de fragilitate capilară.

8. Antiinflamator

Comparabil cu acidul acetilsalicilic (aspirina), având un efect inhibitor în cursul fenomenelor inflamatorii, propolisul se dovedesște a fi un veritabil antiinflamator.

9. Imunostimulant

Prezența flavonoizilor acționează pentru intărirea sistemului imunitar și pentru protejarea organismului de recurența unor maladii infective precum amigdalitele sau bronșitele.

10. Hepatoprotector

Flavonoizii din componența propolisului accentuează activitatea protectivă asupra celulelor hepatice. Mai exact, le întârzie degenerarea dacă ficatul este afectat de alcoolism sau de alți factori cu caracter degenerativ.

Ca să te bucuri de toate beneficiile acestui produs apicol, îți recomandăm tinctura de propolis. Este eficientă în afecțiunile aparatului respirator și în toate stările de imunitate scăzută, precum și în unele probleme dermatologice.

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Propolis 20ml, faunusplant.ro
Tinctura Propolis 20ml

INTERN: analgezic, antiinflamator, antimicrobian, antimicotic, antiviral, imunomodulator, antioxidant, antitumoral. EXTERN: cicatrizant, analgezic, antiinflamator, antimicrobian.

22 Recenzii
25,00 lei
Magazin naturist, Unguent Galbenele si Propolis 50ml, faunusplant.ro
Unguent Galbenele si Propolis 50ml

Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Lavandă este un produs natural cu acțiuni benefice pentru răni, arsuri, eczeme, furuncule, crăpături ale pielii, acnee, varice.

30 Reviews
25,00 lei