🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Păpădia: plantă infestantă sau medicinală?

14:56:44 PM EEST

Păpădia: plantă infestantă sau medicinală?

Proprietățile păpădiei sunt multe, unele cunoscute de secole. Și totuși, adesea e privită doar ca o plantă infestantă. Să nu uităm însă că multe buruieni poartă ascuns un neprețuit tezaur de însușiri terapeutice.

Descrierea plantei

I se mai spune lăptucă, cicoare, buhă, floarea-turcului, gușa-găinii și în fel de fel de moduri, care mai de care mai amuzante.

Dar este păpădia… Cu numele științific Taraxacum officinale, se dovedește a fi una dintre cele mai uimitoarea plante medicinale. Și nici măcar nu trebuie cultivată.

Plantă erbacee perenă, cu flori de un galben intens, preferă locurile scăldate de soare. Crește pretutindeni, pe marginile trotuarelor, prin parcuri și prin grădini.

Se găsește din belșug în flora spontană, iar ”cunoscătorii” o apreciază datorită efectelor depurative, coleretice, colagoge și digestive.

Compuși activi

În ciuda recunoașterii mai degraba ca ”buruiană”, nu ca plantă medicinală, vorbim despre o specie bogată în principii active:

 - Flavonoizi (substanțe antioxidante potente);
 - Fitosteroli (compuși vegetali cu rol esențial în metabolism);
 - Tanini (compuși polifenolici);
 - Taraxacină (principiu util în tratarea maladiilor digestive);
 - Inulină (o fibră solubilă alcătuită din lanțuri de fructoză);
 - Mucilagii (compuși de consistență vâscoasă, cu efect ușor laxativ);
 - Săruri minerale (calciu);
 - Vitamine (A, B, C, D) etc.

Care sunt proprietățile păpădiei?

În general, este folosită pentru:

 - Efectele medicinale avute la nivelul aparatului digestiv;
 - Proprietățile drenante, ce favorizează silueta;
 - Acțiunea stimulantă avută asupra metabolismului.

Cu această ocazie, te lăsăm să descoperi câteva dintre proprietățile păpădiei:

a. Acțiune depurativă

Flavonoizii și inulina activează funcțiile renale, având ca efect stimularea diurezei (proces prin care se elimină urina). Astfel, reușește să amelioreze unele probleme precum retenția hidrică și să combată inestetisme ale pielii pe care le cauzează, ca de pildă, celulita.

b. Acțiune coleretică și colagogă

Prin activitatea coleretică (stimulează producerea bilei) și colagogă (favorizează evacuarea bilei), păpădia îmbunătățește funcția hepatică și digestivă. Devine un optim remediu folosit ca adjuvant în tratamentele persoanelor diagnosticate cu icter sau ciroză hepatică.

c. Acțiune digestivă

Datorită prezenței complexului de vitamine și a mucilagiilor, păpădia calmează senzația de foame. De asemenea, accentuează senzația de sațietate, îmbunătățește digestia și stimulează activitatea intestinală, fiind recomandată în completarea curelor de slăbire.

Recomandări

În ciuda efectelor benefice și a faptului că planta este bine tolerată, poate cauza aciditate gastrică. Totul se datorează principiilor active amare (taraxacina). Mare atenție, așadar, la efecte secundare!

Păpădia este contraindicată prsoanelor cu reflux gastroesofagian, gastrită sau ulcer, precum și în prezența fenomenelor alergice sau a calculilor biliari.

Păpădia, apare integrată în diverse ceaiuri și tincturi Faunus Plant. Propunerea noastră de azi sunt cele din gama Siluetus, cu efecte depurative, diuretice si laxative, indicate în curele de slăbire.

Pentru rezultate optime și kilograme mai puține, recomandăm folosirea lor în combinație, respectând indicațiile din Pachetul Slăbire – Silueta Ideală.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare. Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

151 Reviews
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Ceai Siluetus 90g

Siluetă ideală. Amestec compus din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, acesta fiind recomandat în curele de slăbire și obezitate.

151 Reviews
24,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g

Amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la scăderea în greutate și menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză și laxaţie, fiind recomandat pentru curele de slăbire, obezitate.

42 Reviews
36,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism, faunusplant.ro
Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism

Siluetă ideală. Extract hidroalcoolic concentrat din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, aceasta fiind recomandată în curele de slăbire și obezitate.

148 Reviews
46,00 lei