🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Motive neasteptate pentru care ne este mereu foame (partea I)

14:53:16 PM EEST

Motive neasteptate pentru care ne este mereu foame (partea I)

Alimentația, la fel ca apa și aerul, reprezintă un element absolut necesar pentru supraviețuire. Dar, așa cum unii poate că recunosc, rămâne și una dintre plăcerile ”păcatoase” ale vieții, care ne afectează silueta și mai ales sănătatea.

Pentru unii dintre noi, foamea nu are program. Pe măsură ce mâncăm, în loc să simțim sațietate, ne crește și mai mult pofta de mâncare. Dar de ce oricât de mult mâncăm, foamea rămâne sau pare că se amplifică? De unde acest apetit extraordinar, greu de controlat?

Adevăratele motive trebuie să le căutăm printre următoarele posibile:

Deshidratarea

Uneori, o ușoară deshidratare este percepută ca senzație de foame. Carența apei în organism poate genera stări de slabiciune și de somnolență. Din cauza simptomelor, pentru a se energiza, corpul crede că are o nevoie urgentă de mâncare.

Însă consumând suficiente lichide peste zi, putem evita asimilarea prea multor calorii inutile. De câte ori simțim că ne ”roade” stomacul, este util să bem un pahar cu apă și să așteptăm 15-20 de minute. Poate că ne-a fost doar sete, nu foame…

Lipsa de somn

Somnul neodihnitor sau insuficient se poate transforma într-un factor ce crește sinteza hormonului care controlează apetitul. Dacă nu am dormit cât și cum trebuie, fără să ne dăm seama, corpul încearcă să compenseze lipsa de energie cu o poftă inexplicabilă de alimente calorice (dulciuri și carbohidrați).

Cel mai simplu mod de prevenire a acceselor de foame este să dormim cel puțin 8 ore pe noapte. Sau dacă nu reușim, putem introduce în alimentație preparate sănătoase, precum carbohidrații complecși, proteinele slabe și fructele proaspete.

Stresul

În prezența stresului, în organism se produc diverși hormoni care modifică percepția de foame și de sațietate. Eliberați în concentrații ridicate, hormonii ”prostesc” oarecum sistemul organic și-l fac să creadă că nu este destul de energizat.

Din cauza stresului, preferăm alimentele bogate în lipide și glucide, care ne satisfac doar pe moment carențele energetice și nutriționale. Și trebuie să luăm în considerare găsirea unor terapii de ajutor în relaxarea corpului și a minții, precum meditația și practicile yoga.

Te simți stresat, treci printr-o depresie sau suferi de insomnii? Încearcă pachetele Faunus Plant pentru tulburările sistemului nervos! Și nu uita să urmărești și restul postărilor care dezbat aceeași tematică, foamea exagerată!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare. Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

151 Reviews
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g

Amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la scăderea în greutate și menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză și laxaţie, fiind recomandat pentru curele de slăbire, obezitate.

42 Reviews
36,00 lei