Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 199 RON.
Afectiunile sezonului rece: Traheita – Simptome si complicatii

Afectiunile sezonului rece: Traheita – Simptome si complicatii

13 octombrie 2016 14:09:44 EEST

În mod frecvent și în egală măsură la adulți și copii, sezonul rece ne ”cadorisește” cu o serie de maladii, ca și cum temperaturile scăzute nu ar fi îndeajuns să ne rețină în casă, la căldurică.

Astăzi, vom vorbi despre traheită, una dintre cele mai comune tulburări sezoniere, care vine la pachet cu simptome neplăcute și câteodată cu complicații.

Dar să vedem despre ce anume este vorba?

Ce este traheita?

Amplasată între laringe (ultima porțiune a căilor respiratorii superioare) și bronhii, traheea este un conduct elastic și cartilaginos ce permite trecerea aerului dinspre căile respiratorii superioare, către cele inferioare (bronhii și plămâni).

Uneori, din cauze variate (la origini se pot afla viruși / bacterii), această porțiune se inflamează și se irită, dând naștere traheitei. Afecțiunea, în forma sa acută sau cronică, poate bloca parțial / total căile respiratorii, îngreunând procesul de inspirație-expirație.

Cum recunoaștem traheita?

Într-o primă fază, traheita are o simptomatologie destul de atenuată, ce se poate manifesta prin:

  • Senzații de arsură, mâncărime și iritații în gât;
  • Secreții nazale și nas înfundat;
  • Dificultate la deglutiție;
  • Stări febrile ușoare.

Inițial, nu este exclus ca doar o parte dintre simptome să fie prezente. Însă dacă vorbim mai multe ore, dacă ne expunem la praf sau dacă petrecem o perioadă mai îndelungată în spații închise, acestea tind să se agraveze.

După faza de incubație a virușilor sau a bacteriilor, maladia evoluează la faza acută. La un interval de 2-5 zile de la primele manifestări, simptomatologia se accentuează, completându-se cu:

  • Tuse profundă (seacă / productivă);
  • Episoade cu febră mare;
  • Dificultăți respiratorii;
  • Dureri de cap și de urechi;
  • Senzație de apăsare la nivelul toracelui;
  • Sunete anormale în timpul respirației.

Ultimele două manifestări din listă apar îndeosebi când sunt afectate bronhiile.

Care sunt posibilele complicații ale traheitei?

Când inflamația se extinde spre zona inferioară a tractului respirator, patologia se agravează până la reducerea drastică a aerului spre plămâni. O astfel de stare înrăutățește și mai mult respirația.

Complicațiile cele mai des întâlnite sunt bronșitele și pneumoniile, cazuri în care infecția bacteriană sau virală se extinde la bronhii și respectiv la plămâni.

În unele situații foarte grave, are loc ocluzia totală a traheei. Dacă pacientului nu i se acordă primul ajutor, afecțiunea poate cauza stop respirator, iar într-un final deces.

Evident, diagnosticarea precoce și tratamentul adecvat favorizează stoparea simptomelor și vindecarea bolii, prevenind eventualele complicații.

Dar pentru că este mai ușor să prevenim decât să vindecăm, ne putem proteja de afecțiunile sezonului rece cu ajutorul remediilor Faunus Plant pentru imunitate.

Postat în Afectiuni De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii