🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce sunt vergeturile și de ce se formează?

14:57:30 PM EEST

Ce sunt vergeturile și de ce se formează?

Care sunt cauzele vergeturilor și de ce doar la unii se formează?

De departe, sunt considerate inestetismele cele mai comune ale corpului. Se pot forma la orice vârstă, oriunde pe suprafața pielii și la ambele sexe. Chiar dacă la femei, ponderea este dublă față de bărbați.

Ce sunt vergeturile? Tipuri, predispoziție, localizare 

Este vorba despre leziuni ale pielii cu aspect de striații sau de dungi (cu diverse lățimi și lungimi), cu textură și aspect distinct față de restul țesutului cutanat:

  • Cele mai recente au o culoare roșiatică spre violet și sunt cel mai ușor de eliminat (faza inflamatorie).
  • Pe măsură ce se agravează, capătă o culoare alb sidefată, fiind tot mai dificil de ameliorat (faza de cicatrizare).

Din punct de vedere medical, reprezintă alterări ale dermei, cauzate de ruptura fibrelor de colagen. Efectul rezultă în urma unor tensiuni pe care pielea nu le poate suporta, în ciuda elasticității sale.

În general, își fac apariția în preajma pubertății (pot fi o problemă tipică adolescenților) și se agravează în diverse momente ale vieții:

  • În timpul perioadei de sarcină;
  • Când greutatea corpului oscilează foarte mult;
  • Dacă se ridică greutăți în vederea creșterii masei musculare.

Vergeturile nu au o localizare întâmplătoare, ci se pot verifica în părți anatomice predispuse la microleziunile pielii:

  • Abdomen;
  • Sâni;
  • Coapse;
  • Fese.

Nu este exclusă apariția lor nici:

  • Pe brațe;
  • Pe spate;
  • În zona axilară.

Care sunt cauzele vergeturilor și factorii favorizanți?

În termeni simpli, vergeturile apar când pielea, cu o capacitate redusă de rezistență și de elasticitate, este expusă unor tensiuni excesive. Cauzele declanșatoare pot fi de natură:

  • Mecanică – În fazele de creștere foarte rapidă – așa cum poate fi pubertatea sau sarcina – pielea nu are timpul necesar și nici nu e suficient de elastică pentru a se adapta la schimbări.
  • Constituțională – În unele cazuri, poate exista o predispoziție genetică, unii indivizi fiind mai sensibili la rupturile cutanate.
  • Hormonală – Variațiile hormonale pot avea un impact nefavorabil asupra sintezei de colagen, substanță corelată cu tonusul pielii.

La cauzele vergeturilor, se mai adaugă factorii de risc:

  • Vârsta pubertății – Vergeturile apar în jurul vârstei de 14 ani, odată cu dezvoltarea corpului și pot interesa variate zone.
  • Perioada de sarcină – Zone precum abdomenul sau sânii sunt foarte solicitate, mai ales dacă există o creștere ponderală semnificativă.
  • Oscilații de greutate – Creșterea rapidă sau, dimpotrivă, reducerea masei corporale poate cauza cedarea rezistenței pielii.
  • Practici sportive – Cine practică body building, dacă nu crește treptat masa musculară, se poate aștepta la mici vergeturi pe spate, pectorali și brațe.
  • Unele patologii – Anumite maladii (sindromul Cushing, Marfan, Ehlers-Danlos) pot provoca o creștere a valorilor cortizolului din sânge și totodată pierderea elasticității dermei.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Cum variațiile ponderale, des întâlnite în urma unor diete drastice, se numără printre factorii care favorizează vergeturile, recomandăm folosirea câtorva remedii Faunus Plant:

  • Tincturile din Pachetul Slăbire – Silueta Ideală (contribuie la reducerea poftei de mâncare, la arderea grăsimilor și la controlarea greutății);
  • Unguentul Cosmeticus (prin efectele calmante și emoliente, acționează asupra leziunilor pielii, ajutând la cicatrizarea lor).

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare. Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

152 Reviews
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Ceai Siluetus 90g

Siluetă ideală. Amestec compus din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, acesta fiind recomandat în curele de slăbire și obezitate.

151 Reviews
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism, faunusplant.ro
Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism

Siluetă ideală. Extract hidroalcoolic concentrat din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, aceasta fiind recomandată în curele de slăbire și obezitate.

153 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Unguent Cosmeticus 50ml, faunusplant.ro
Unguent Cosmeticus 50ml

cu Iederă și Cimbrișor. Riduri, celulită, vergeturi. Calmant, cicatrizant, emolient.

28 Reviews
28,00 lei