Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 149 RON.
Ce cauze poate avea febra scăzută sau moderată?

Ce cauze poate avea febra scăzută sau moderată?

10 decembrie 2020 08:48:39 EET

Printre cauzele febrei scăzute sau moderate, mai nou, stă și infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Ceeea ce ne îndeamnă să ne alertăm nu doar când temperatura corporală se apropie de 40 ºC.

În mod cert, nu orice febră scăzută justifică boala Covid-19, cum nici orice rezultat pozitiv nu este asociat cu o temperatură mai mare de 37 ºC.

Care pot fi cauzele febrei scăzute sau moderate?

De-a lungul a 24 de ore, temperatura corpului tinde să oscileze și, datorită activității ciclice a metabolismului, e logic să se întâmple astfel.

În mod normal, e mai mică la trezire și mai ridicată spre seară. Dacă nu depășește pragul de 37,2 ºC, nu există motive de preocupări că organismul suferă.

În schimb, când se constată o ușoară și persistentă creștere, peste valorile fiziologice, fără însă a depăși 38 ºC, se poate vorbi despre febră scăzută.

Acest tip de problemă (febra este un simptom, nu o boală în sine) nu apare din senin, ci pe fondul unor posibili factori declanșatori. Vom exclude dintre cauzele febrei scăzute factorii ambientali și activitățile fizice, în ambele situații, fiind creșteri justificate.

Stresul – În cele mai stresante perioade, organismul se poate simți ca sub stare de asediu. În mod similar, ca atunci când vrea să anihileze agenții patogeni, poate reacționa prin febră. Dar odată cu diminuarea stresului, temperatura se restabilește fără alte intervenții.

Fluctuații hormonale – Hormonii reglează numeroase funcții în corp, inclusiv temperatura. Stări precum ovulația, sarcina sau menopauza pot declanșa dezechilibre hormonale. De pildă, variația nivelului de estrogen și progesteron poate determina o ușoară creștere termică.

Afecțiunile respiratorii de sezon – Deja de la venirea frigului, pe fondul umidității aerului și vântului, își fac apariția diverse patologii respiratorii. Însă nu e nevoie de infecții respiratorii grave pentru a dezlănțui febra în corp. Uneori, de vină este gâtul inflamat, o simplă răceală sau boala Covid-19.

Alte cauze potențiale – Aceeași febră scăzută mai poate fi provocată de: infecții în variate zone din organism, afecțiuni inflamatorii (artrita reumatoidă), terapii medicamentoase, vaccinuri, intervenții chirurgicale, tumori.

Recomandări din magazinul Faunus Plant

De multe ori, o creștere lejeră a temperaturii corporale nu este băgată în seamă, deși la origini se poate afla o inflamație / infecție respiratorie și chiar Covid-19.

În astfel de cazuri, pentru a grăbi vindecarea, recomandăm Pachetul Răceală, Gripă. O cură cu ceaiul și siropul Respiratorus, siropul Vitaminizantus și tinctura Propolis ajută la ameliorarea capacității respiratorii, reducerea disconfortului, întărirea imunității și vitaminizarea organismului.

Comandă azi Pachetul Răceală, Gripă (încă în ofertă), așa încât virozele și alte afecțiuni respiratorii să nu te ia prin surprindere!

Produse recomandate

 • Pachet Raceala, Gripa
  -20%

  Pachet Raceala, Gripa

  Contribuie la funcționarea normală a aparatului respirator și la îmbunătățirea capacității respiratorii.

  Preț normal: 111,30 RON

  Special Price 88,90 RON

 • Pachet Vitaminizant cu Catina si Propolis + Lotiune Igienizanta Maini
  -20%

  Pachet Vitaminizant cu Catina si Propolis + Lotiune Igienizanta Maini

  Conceput special pentru întărirea sistemului imunitar, având efecte puternic vitaminizante, tonifiante și antivirale.

  Preț normal: 106,50 RON

  Special Price 84,90 RON

 • Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii
  -14%

  Pachet Vitaminizant - Imunitate Copii

  Pachetul contribuie la stimularea imunității, creșterea rezistenței organismului la boli, acoperirea carențelor de vitamine, depurare și tonifiere generală.

  Preț normal: 67,60 RON

  Special Price 57,90 RON

Postat în Sfaturi De:
Flaviu Matei
Comentarii* Câmpuri Obligatorii