🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Candida: Simptome, cauze, remedii

14:53:30 PM EEST

Candida: Simptome, cauze, remedii

Este deranjantă și adeseori reapare. Afectează atât bărbații, cât și femeile, cu toate că printre reprezentantele sexului frumos, ponderea este majoră. Potrivit statisticilor, cel puțin 75 % dintre femei afirmă că au suferit de candida cel puțin o dată în viață, în timp ce aproximativ 40-50 % au fost nevoite să se confrunte cu episoade recidivante.

Daca dorești să afli mai multe despre candida, urmărește această postare.

Ce este candida?

Candida este o infecție destul de răspândită, provocată de o ciupercă (Candida albicans) prezentă în organismul uman, localizată îndeosebi în tractul gastrointestinal și în cavitatea bucală.

Afecțiunea se manifestă atunci când respectiva ciupercă începe să se multiplice în mod necontrolat, devenind patologică. Excesiva proliferare intereseaza în special femeile și duce la apariția unor maladii care interesează cavitatea orală (candidoza orală) sau zona intimă (candidoza vulvovaginală).

Cum arată simptomele?

Simptomele variază în funcție de amplasare:

  • Candidoza orală, cunoscută ca stomatită sau afte, este ușor de depistat datorită petelor albicioase de pe limbă si țesurile moi ale cavității orale (amigdale, palat), până la esofag. Simptomatologia mai include senzații de arsură și de durere, sângerări ușoare, respirație urât mirositoare, alterarea gustului.
  • Candidoza zonei intime, care este și forma cea mai frecventă, poate fi recunoscută printr-o serie de manifestări similare cu forma ce interesează cavitatea bucală: pustule albicioase, înroșirea mucoaselor, mâncărime, miros neplăcut, durere, usturimi în timpul micțiunii, scurgeri purulente.

Care sunt cauzele ce o determină?

Infecția se poate manifesta în anumite momente ale vieții, dar nu întâmplător, ci în prezența unor cauze precum:

  • Slăbirea sistemului imunitar datorat perioadelor de stres sau convalescențelor;
  • Dezechilibrul microflorei bacteriene, cauzat de tratamentele cu antibiotice;
  • Alterarea valorilor pH-ului din zona unde are loc procesul infectiv;
  • Leziunile localizate, ce contribuie la proliferarea bacteriană și la declanșarea infecției;
  • Condițiile particulare favorizante: diabetul, menopauza, excesul de zahăr din alimentație, terapiile hormonale, lenjeria intimă sintetică, etc.

Cum poate fi combătută?

Terapia depinde de tipul infecției și, în general, se bazează pe antimicotice topice / sistemice. Dacă sunt efectuate în maniera corectă, potrivit recomandărilor medicilor specialiști, tratamentele au o rată de vindecare de 100 %.

Însă pentru prevenirea episoadelor recidivante, planul de tratament trebuie să continue și la câteva săptămâni dupa dispariția simptomelor, preferabil, în asociere cu remedii naturiste.

Mare atenție și la alimentație! Se vor evita alimentele dulci, cele procesate sau care coțin drojdie (pâine, pizza, bere, brânzeturi) și cofeină / teină. În schimb, se va lăsa loc fructelor și legumelor proaspete, pline de fibre, dar și alimentelor cu un conținut redus de carbohidrați (carne, pește).

În magazinul Faunus Plant, poți găsi câteva preparate homeopatice (ceaiuri, tincturi) cu rezultate pozitive împotriva acestei maladii, pe bază de cuișoare, crețișoară, mușețel, salvie sau gălbenele.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale

Diuretic, antiseptic urinar, antiinflamator, uricozuric (creşte eliminarea acidului uric prin urină), antidiareic, antibacterian, depurativ.

6 Reviews
210,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Detoxifiere, faunusplant.ro
Pachet Detoxifiere

Contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație.

4 Recenzii
210,00 lei 168,00 lei