Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 149 RON.
4 Boli despre care nu credeai că pot cauza dureri articulare

4 Boli despre care nu credeai că pot cauza dureri articulare

15 iunie 2020 11:06:54 EEST

Există numeroase boli asociate cu durerile articulare. Dacă o parte dintre ele se intuiesc mai ușor (artrită, artroză, borsită, gută, spondilită, tendinită, tenosinovită etc.), altele sunt mai puțin evidente.

4 Boli asociate cu durerile articulare 

Unii cunosc îndeaproape durerile articulare. Alții le descoperă mai târziu, pur întâmplător. La unii trec rapid, la alții persistă și ajung să facă parte din rutina zilnică. Unele persoane caută rezolvări, altele se complac și se obișnuiesc cu suferința.

Uneori, toate aceste dureri articulare se manifestă odată cu o viroză, cu gripa ori după un efort fizic exagerat. Sau la fel de bine pot rezulta în urma unor traume la nivelul articulațiilor. Însă în mod frecvent, pot fi un simptom, comun mai multor patologii.

Acidoza metabolică 

Este o tulburare cauzată de acumulări excesive de acizi în organism, pe care substanțele alcaline nu le pot compensa. Rezultatele acestor dezechilibre acido-bazice constă în diminuarea pH-ului.

Acidoza metabolică poate reduce apetitul și poate provoca somnolență, crampe musculare, retenție de apă sau dureri articulare.

Sarcoidoza 

Patologia poate afecta majoritatea organelor, cu ”preferință” asupra sistemului limfatic, plămânilor, pielii și ochilor. Se diferențiază prin prezența nodulilor anormali (granuloame – mase de celule inflamate).

Sintomele depind de localizarea granuloamelor, însă adesea, maladia este însoțită dureri ale articulațiilor, de febră și scădere ponderală.

Hemofilia 

Maladie genetică ereditară, hemofilia poate împidica procesul normal de coagulare sanguină. Persoanele afectate sunt foarte predispuse la hemoragii prelungite, chiar și după o leziune banală (zgârietură, tăietură superficială).

Boala are ca principal simptom pierderea masivă de sânge (internă sau externă), la care se adaugă rigiditate și durere articulară, iar uneori oboseală și iritabilitate.

Boala Lyme 

Cunoscută ca maladia transmisă de căpușe (e deja sezonul lor), vorbim despre o infecție cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi. Deși prima ”lovită” este pielea, adesea, mai atacă sistemul nervos, articulațiile și organele interne.

În faza de debut, este frecvent eritemul localizat. Iar în funcție de stadiile procesului infecțios, mai pot să apară oboseală fizică, dureri de cap și articulare sau febră.

Recomandări din magazinul Faunus Plant 

După cum ai observat, durerile articulare nu au mereu cauze ușor de intuit. În spatele lor se pot afla și maladii grave.

Însă când aceste dureri constituie un simptom al reumatismului sau dacă le provoacă o altă afecțiune osteoarticulară, pentru calmarea lor, rezultate remarcabile se pot obține cu produse de top ale magazinului nostru.

Aruncă o privire peste secțiunea Dureri musculare și articulare! Vei găsi remedii naturale din plante, apreciate de o mulțime de clienți care le-au încercat deja!

Postat în Afectiuni De:
Flaviu Matei
Comentarii* Câmpuri Obligatorii