🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Mușcătura de țânțar: prevenție și remedii naturiste

Jul 28, 2023 postat de Roxana
Mușcătura de țânțar: prevenție și remedii naturiste

Suntem în plin sezon estival și e posibil să o simțim pe propria noastră piele. Acest lucru se întâmplă mai ales când ne confruntăm cu mușcătura de țânțar, mai ales dacă petrecem mai mult timp alături de cei dragi în apropierea unui lac sau râu.

Țânțarii sunt, de regulă, inofensivi. Chiar dacă reacția de la înțepătura acestor insecte dispare după câteva zile, senzația de usturime, roșeața și inflamarea zonei nu sunt deloc plăcute. Din nefericire, există și cazuri în care aceste mușcături pot transmite boli.

Însă, puterea naturii îți sare în ajutor prin intermediul plantelor aromatice cu proprietăți medicinale, care, adunate cu grijă și prelucrate cu atenție, devin remedii eficiente.

Descoperă în cele ce urmează cum poti să te ferești atât tu, cât și cei dragi ție de mușcătura de țânțar. Află care sunt remediile naturiste care ameliorează simptomele neplăcute și previn apariția insectelor.

De ce să te ferești de înțepăturile țânțarilor?

Înțepăturile de țânțari pot provoca mâncărimi intense, roșeață și umflături la nivelul pielii, ceea ce poate afecta calitatea vieții de zi cu zi. Mai mult, pot provoca reacții alergice care, de cele mai multe ori, sunt considerate ca fiind cauze ale urticariei. Important de menționat este că dacă ai sistemul imunitar slăbit, te poți confrunta cu alte afecțiuni asociate mușcăturii de țânțar.

În plus, țânțarii pot transmite diverse boli periculoase, cum ar fi:

  • virusuri care cauzează encefalită;
  • boala Dengue;
  • virusul West Nile;
  • virusul Zika.

Din acest motiv, intervenția urgentă în îndepărtarea acestor insecte este foarte importantă.

Cum previi mușcătura de țânțar?

Când te gândești la felurile prin care te poți proteja împotriva mușcăturii de țânțar, trebuie să să iei în considerare anumite aspecte.

Încearcă să eviți ieșirile în aer liber pe înserat sau în timpul nopții. Este recomandat să porți bluze cu mâneci lungi și pantaloni lungi de culori deschise de-a lungul verii, astfel încât să le îngreunezi țânțarilor să-ți identifice silueta. Evită culorile tari sau imprimeurile florale, deoarece acestea pot atrage mai mult insectele.

Nici modalitățile naturale de a le ține la distanță nu sunt de neglijat. Ai mai multe opțiuni la îndemână, de la crearea unor amestecuri plăcut mirositoare, la înfrumusețarea locuinței cu plante aromatice pe care le poți pune în ghivece sau sub formă uscată (în vase cu ceramică).

De asemenea, ai la dispoziție inclusiv o serie de remedii fabricate din ingrediente naturale.

Remedii naturiste împotriva înțepăturilor de insecte

Există mai multe remedii naturiste care alungă țânțarii și îi țin la distanță. Trebuie spus că unele sunt eficiente pentru că previn mușcăturile acestora, în vreme ce altele sunt eficiente pentru tratarea zonei locale afectate.

Iată care sunt cele mai eficiente plante care ajută la alungarea țânțarilor: busuiocul, gălbenelele, aloe vera, lavanda, eucaliptul, cimbrul și iarba mâței.

Este important să reții că aceste plante aromatice sunt folositoare atât pentru mușcătura de țânțar, cât și dacă ești înțepat de alte tipuri de insecte.

De aceea, culegem cu grijă astfel de plante medicinale și le prelucrăm manual astfel încât să ți le punem la îndemână sub forma preparatelor fitoterapeutice. Felul în care noi, la Faunus Plant, culegem plantele se oglindește în calitatea preparatelor.

Produse Recomandate

Remediile Faunus Plant împotriva țânțarilor

Cum spuneam, de-a lungul timpului am învățat cum să transformăm plantele tămăduitoare în remedii naturiste care să te ajute să te simți mai bine.

Din acest motiv, îți vom prezenta o serie de remedii naturale cu beneficiile lor.

Țânțaricus, spray anti-țânțari din plante naturale

Țânțaricus este o loțiune creată de familia Faunus Plant care conține extracte naturale. Acest remediu naturist conține unele dintre cele mai importante plante care țin țânțarii la distanță.

Hai să vedem din ce este compus Spray-ul Țânțaricus:

  • uleiuri esențiale de lavandă;
  • eucalipt;
  • ulei de frunze de Neem;
  • citronella.

Preparatul este aliatul 100% natural al întregii familii!Această loțiune anti-insecte poate fi folosită cu încredere pentru toți cei care au pielea sensibilă, dar și pentru copiii de peste 1 an.

Pachetul Cicatrizant, Arsuri și Mușcături de Insecte

Dacă țânțarii au bâzâit în jurul tău și te-ai ales cu o mușcătură, nu este nevoie să-ți faci griji! Pachetul Cicatrizant, Arsuri, Mușcături de Insecte este conceput special pentru regenerarea și hidratarea pielii afectate de înțepăturile insectelor.

Cu alte cuvinte, are rolul de a ameliora simptomele și contribuie la vindecarea rapidă: reduce inflamația, calmează roșeața și cicatrizează pielea. Așadar, dacă pielea ta a fost afectată în urma unei ieșiri în natură, cu ingredientele produselor din acest pachet, își va reveni într-un timp scurt.

Unguentul cu gălbenele, bun cicatrizant

Unguentul din gălbenele Faunus Plant are efecte benefice asupra pielii.

Proprietățile antimicrobiene ale gălbenelelor ajută la prevenirea infecțiilor și protejează pielea împotriva bacteriilor sau înțepăturilor de insecte. În plus, datorită capacității sale de a stimula formarea țesutului nou, unguentul de gălbenele poate ajuta la estomparea cicatricilor și la vindecarea mai rapidă a acestora.

Acest unguent conține:

  • gălbenele (Calendula officinalis);
  • ulei de floarea-soarelui;
  • ceară de albine;
  • rășină de brad;
  • vitamina E;
  • ulei esențial de lavandă.
  • Acest remediu natural are multiple beneficii pentru piele, fiind potrivit pentru uzul zilnic sau pentru tratarea unor afecțiuni cutanate minore.

    Ferește-te de mușcătura de țânțar cu remediile naturiste Faunus Plant, realizate cu grijă și dragoste, în loturi mici în România și certificate internațional.

Articole Recomandate

Trimite mai departe