🎁 Lichidare de Stoc! Până la 45% reducere la toate produsele. Profită acum!

🎁 Comandă și câștigă premii de peste 3000 lei la Tombola Sănătății!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Bitter 30 Plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Alergie la soare? Tratează alergia cu remedii naturiste.

13:11:23 PM EEST

Alergie la soare? Tratează alergia cu remedii naturiste.

Soarele puternic și vremea caldă îți surâd mereu. Mai ales plimbările.

Însă alergiile solare nu. 

Dacă vrei să afli mai multe despre alergia la soare, cauzele din care apare și, cel mai important aspect, remedii naturiste, suntem aici pentru tine.

La Faunus Plant, sărbătorim grija pe care o oferi stării tale de sănătate. Cum? Prin tratamente naturiste pentru alergie la soare din plante medicinale și aromatice produse cu atenție în România. 

Gelurile, tincturile, ceaiurile, unguentele și siropurile noastre sunt obținute doar prin prelucrare manuală, pentru ca tu să te bucuri de ce e mai bun.

Să descoperim împreună mai multe despre alergiile la soare și tratamente naturiste care să te ajute să le gestionezi mai ușor.

Ce este alergia la soare?

Într-un alt articol am discutat despre diferența dintre alergii și intoleranțe alimentare, descoperind că ambele trebuie tratate cu precauție. La fel ca alergia la soare. 

Pentru a înțelege mai bine conceptul, să ne reamintim ce înseamnă alergia. Aceasta apare atunci când sistemul de apărare al organismului reacționează prea puternic la o anumită substanță și eliberează așa-numitele histamine, care produc inflamații. Histaminele se regăsesc la nivelul pielii, plămânilor și mucoasei gastrointestinale.

Alergia la soare apare atunci când pielea ta este expusă prea mult timp la radiații ultraviolete, determinând înroșirea țesutului, precum și mâncărimi.

Care sunt cauzele alergiilor solare?

Cauza principală a alergiilor solare este expunerea prelungită la razele soarelui. Simptomele aferente (roșeață, mâncărimi, bășicuțe) apar din cauza modificărilor pe care le declanșează razele UV asupra celulelor de la nivelul pielii.

De exemplu, alergia solară poate apărea chiar și în cazul în care porți haine. Dacă acestea sunt subțiri, iar razele soarelui pătrund prin ele, este o problemă.

În plus, mai trebuie să știi că persoanele care au o piele hipersensibilă din cauza folosirii cremelor de protecție solară expirate sau nepotrivite tipului de piele și produselor de îngrijire care conțin alcool, care usucă, pot fi mai predispuse la alergie solară.

Și, ca factori de risc pentru urticaria de la soare putem include:

  • pielea deschisă la culoare, 
  • alte boli de piele,
  • folosirea unor substanțe chimice,
  • istoric de alergii,
  • predispoziție genetică,
  • antibiotice.

Există mai multe tipuri de alergii solare?

În funcție de manifestări, alergiile solare pot fi de mai multe tipuri:

  • erupția polimorfă la lumină sau fotosensibilitatea – pielea se înroșește și apar coșuri asemănătoare cu niște bășicuțe (coșuri pruriginoase),
  • urticaria solară – apar pete de roșeață pe piele (erupție eritemato-pruriginoasă) aproape imediat după expunere; uite și alte cauze ale urticariei,
    • dermatită actinică pielea se inflamează, se îngroașă și începe să se descuameze; apar bășicuțe.

    În cele mai multe cazuri, simptomele trec în câteva zile dacă pielea este protejată corect de razele soarelui. Dacă acest lucru nu se întâmplă, este recomandat să mergi la medicul dermatolog pentru un diagnostic corect și tratament. 

    Cum tratezi alergiile la soare cu remedii naturiste?

    Pentru a calma pielea roșie, iritațiile și mâncărimile, ai nevoie de tratamente naturiste pentru alergie la soare. Plantele aromatice și medicinale sub formă de remedii naturiste sunt aici pentru tine.

    Să aflăm împreună care sunt acestea și cum te pot ajuta.

    Unguentul Dermatofitus pentru alergii solare

    Unguentul Dermatofitus de la Faunus Plant conține extracte naturale din mărul lupului și gălbenele, în combinație cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de lavandă. Produsul este natural, obținut prin prelucrare manuală.

    Un strat subțire de unguent are acțiuni benefice asupra pielii iritate. Are acțiune:

    • regeneratoare,
    • cicatrizantă,
    • antibacteriană,
    • antiseptică.

    Unguent cu gălbenele pentru calmarea alergiilor la soare

    Dacă pielea ta suferă din cauza expunerii prelungite la soare, folosește unguent cu gălbenele. Acesta are acțiune cicatrizantă și regenerează pielea rapid, fiind indicat pentru arsuri, eczeme sau crăpături ale pielii.

    Unguent cu cătină, tratament naturist pentru roșeață și iritații

    Pe lângă unguentele cu mărul lupului și gălbenele, folosește și unguentul cu cătină pentru alergii solare. Are acțiune:

    • emolientă,
    • cicatrizantă,
    • antiseptică.

    Află și care sunt beneficiile crețișoarei pentru piele și cum ajută la refacerea leziunilor cutanate.

    Pe lângă unguente emoliente, cu acțiune cicatrizantă și antibacteriană, hidratează-te cu ceaiuri naturale Faunus Plant.

    Sănătatea este în mâinile tale. Alege Faunus Plant, remedii naturiste cu tradiție.

    Produse recomandate

    Magazin naturist, Unguent Dermatofitus, 100 ml. Formulǎ 100% naturală cu Mărul Lupului și Gălbenele, pentru vindecarea Pielii. Efect Cicatrizant, Antibacterian și Regenerator. Combate afecțiunile cutanate de la arsuri la psoriazis, faunusplant.ro
    79 Reviews
    42,00 lei 23,00 lei
    Magazin naturist, Unguent Galbenele 50ml, faunusplant.ro
    Unguent Galbenele 50ml

    Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Lavandă este un produs natural cu acțiuni benefice pentru arsuri, eczeme, furuncule, crăpături ale pielii, acnee, hemoroizi externi.

    51 Reviews
    25,00 lei 19,00 lei
    Magazin naturist, Unguent Catina 50ml, faunusplant.ro
    Unguent Catina 50ml

    Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Lavandă este un produs natural cu acțiuni benefice în eczeme, crăpături ale pielii, acnee, hemoroizi, psoriazis, arsuri.

    1 Recenzii
    25,00 lei 19,00 lei