Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 149 RON.
Cum tratam urticaria cauzată de stres?

Cum tratam urticaria cauzată de stres?

24 decembrie 2015 12:37:00 EET

De regulă, erupțiile cutanate apar ca urmare a alergiilor, pe care le cunoaștem din vremurile copilăriei. Însă se mai poate întâmpla ca din pricina stărilor de stres și de anxietate prin care trecem, să ne trezim că odată cu psihicul, suferă și pielea.

Epiderma (pielea) reprezintă primul și totodată cel mai delicat ”intermediar” ce face legătura între om și mediul înconjurător. Nu de puține ori, se transformă în ”sediul” celor mai frecvente manifestări care la origini, sunt cauzate de o suferință psihică.

Cum poți trata urticaria pe bază de stres?

Pare incredibil ca o tulburare atât de reală și deranjantă cum este urticaria, să fie cauzată de stările emoționale. Dar vestea bună se referă la durată. Spre deosebire de ”versiunea” alergică, cea datorată stresului dispare odată cu ameliorarea tensiunilor nervoase și recăpătarea calmului.

Dacă ai neplăcerea să experimentezi probleme de genul, este momentul să încerci să te relaxezi. Printre soluțiile în măsură să domolească urticaria și alte erupții cutanate similare, medicii recomandă exercițiile de yoga, precum și ședințele de acupunctură, psihoterapie sau de hipnoză.

Cum scapi de mâncărimile ce însoțesc urticaria?

În general, pentru calmarea mâncărimilor asociate cu urticaria activată de alergeni, cele mai eficiente sunt antihistaminicele și preparatele pe bază de cortizon. Dar nu întotdeauna este nevoie să apelezi la produse farmaceutice. Problema poate fi combătută și cu ajutorul alternativelor mai puțin ”agresive”.

Tocmai pentru că nu prezintă efecte colaterale, sunt de preferat remediile naturiste (ceaiuri, unguente) pe bază de:

  • Mentă (calmează pruritul și atenuează înroșirile);
  • Pătlagină (are un excelent efect antihistaminic);
  • Mușețel (cu o acțiune lenitivă);
  • Urzică (deține proprietăți antiinflamatoare).

Pentru ameliorarea simptomatologiei, dau bune rezultate și:

  • Bicarbonatul de sodiu și amidonul (se dizolvă câteva linguri în apa din cada de baie);
  • Compresele / împachetările reci (se pun cuburi de gheață într-un prosop, cu care se tamponează / învelesc zonele afectate);
  • Laptele rece (se umezește o cârpă în lapte refrigerat și se acoperă zonele interesate, timp de 10-15 minute).

Oricui i se poate întâmpla să fie nevoit să treacă prin situații stresante și să facă față unor consecințe mai mult sau mai puțin neplăcute, de genul urticariei. Până ce vei reuși să ameliorezi pruritul cu remediile Faunus Plant pentru erupții cutanate, poți încerca să te relaxezi și să te bucuri din plin de viață!

Postat în Sfaturi De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii