🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cum tratam urticaria cauzată de stres?

14:53:19 PM EEST

Cum tratam urticaria cauzată de stres?

De regulă, erupțiile cutanate apar ca urmare a alergiilor, pe care le cunoaștem din vremurile copilăriei. Însă se mai poate întâmpla ca din pricina stărilor de stres și de anxietate prin care trecem, să ne trezim că odată cu psihicul, suferă și pielea. De altfel, ți-am scris un articol și despre efectele stresului în frumusețea corpului.

Epiderma (pielea) reprezintă primul și totodată cel mai delicat ”intermediar” ce face legătura între om și mediul înconjurător. Nu de puține ori, se transformă în ”sediul” celor mai frecvente manifestări care la origini, sunt cauzate de o suferință psihică.

Cum poți trata urticaria pe bază de stres?

Pare incredibil ca o tulburare atât de reală și deranjantă cum este urticaria, să fie cauzată de stările emoționale. Dar vestea bună se referă la durată. Spre deosebire de ”versiunea” alergică, cea datorată stresului dispare odată cu ameliorarea tensiunilor nervoase și recăpătarea calmului. Află și cum tratezi atacurile de panică

Dacă ai neplăcerea să experimentezi probleme de genul, este momentul să încerci să te relaxezi. Printre soluțiile în măsură să domolească urticaria și alte erupții cutanate similare, medicii recomandă exercițiile de yoga, precum și ședințele de acupunctură, psihoterapie sau de hipnoză.

Cum scapi de mâncărimile ce însoțesc urticaria?

În general, pentru calmarea mâncărimilor asociate cu urticaria activată de alergeni, cele mai eficiente sunt antihistaminicele și preparatele pe bază de cortizon. Dar nu întotdeauna este nevoie să apelezi la produse farmaceutice. Problema poate fi combătută și cu ajutorul alternativelor mai puțin ”agresive”, așa cum se întâmplă, spre exemplu, și în cazul plantelor cu efect anxiolitc.

Tocmai pentru că nu prezintă efecte colaterale, sunt de preferat remediile naturiste (ceaiuri, unguente) pe bază de:

  • Mentă (calmează pruritul și atenuează înroșirile);
  • Pătlagină (are un excelent efect antihistaminic);
  • Mușețel (cu o acțiune lenitivă);
  • Urzică (deține proprietăți antiinflamatoare).

Pentru ameliorarea simptomatologiei, dau bune rezultate și:

  • Bicarbonatul de sodiu și amidonul (se dizolvă câteva linguri în apa din cada de baie);
  • Compresele / împachetările reci (se pun cuburi de gheață într-un prosop, cu care se tamponează / învelesc zonele afectate);
  • Laptele rece (se umezește o cârpă în lapte refrigerat și se acoperă zonele interesate, timp de 10-15 minute).

Oricui i se poate întâmpla să fie nevoit să treacă prin situații stresante și să facă față unor consecințe mai mult sau mai puțin neplăcute, de genul urticariei. Până ce vei reuși să ameliorezi pruritul cu remediile naturiste Faunus Plant pentru erupții cutanate, poți încerca să te relaxezi și să te bucuri din plin de viață!

Notă: acest articol, publicat inițial în data de 24 decembrie 2015, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Pachet Depresii, Insomnii, Stres

Sedativ nervos, calmant, antidepresiv, hipotensiv, antiseptic.

5 Reviews
210,00 lei 157,50 lei
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Ceai Nervocalmus 90g

Sistem nervos sănătos. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandat în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene. Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

13 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Nervocalmus 200ml

Sistem nervos sănătos. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandată în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene.

8 Recenzii
46,00 lei 39,00 lei