Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 149 RON.
Cum ajută untul pământului și tătăneasa în tratarea eficientă a bolilor reumatice?

Cum ajută untul pământului și tătăneasa în tratarea eficientă a bolilor reumatice?

14 decembrie 2020 19:44:35 EET

Tot ce înseamnă dureri reumatice, articulare și musculare (de spate, genunchi, cervicale etc.) se pot combate cu remedii din plante medicinale. Iar azi îți vom vorbi despre ce efecte au untul pământului și tătăneasa pentru reumatism.

Untul pământului și tătăneasa pentru reumatism

Natura nu încetează să surprindă prin plantele medicinale, inclusiv când vizat este aparatul locomotor. Deocamdată, ne vom concentra pe 2 plante cu extraordinare proprietăți antiinflamatoare, antireumatice, antiartritice: untul pământului și tătăneasă.

Untul pământului (Tamus communis)

Principiile active se găsesc în rădăcina plantei, în trecut, aceasta fiind utilizată nu doar în tratarea reumatismului, ci și a degerăturilor sau ca remediu pentru constipație.

În cultura populară franceză, planta apare cu numele de ”iarba femeilor bătute”, fiind clară referința la efectele avute în cazul echimozelor și contuziilor, capacitate datorată compușilor care stimulează circulația sanguină și grăbesc vindecarea țesuturilor.

În prezent, untul pământului se folosește doar extern, având ca indicații principale simptomele asociate bolilor reumatice.

Tătăneasa (Symphytum officinale)

Este vorba despre o plantă căreia îi sunt atribuite variate proprietăți, printre care cele antiinflamatoare, vulnerare, cicatrizante, astringente, antiulceroase și emoliente.

De toate aceste însușiri sunt responsabile substanțele active (alantoină, mucilagii, taninuri, saponine etc.) prezente în rădăcini, în măsură să activeze regenerarea celulelor osoase, musculare și epidermice.

Extractele de tătăneasă se utilizează pentru tratarea locală a tulburărilor reumatice, dar și a contuziilor, hematoamelor, entorselor, inflamațiilor venoase și, în general, a leziunilor osoase (dureri, inflamații, rigiditate).

Recomandări de remedii Faunus Plant cu untul pământului și tătăneasă pentru reumatism

De multe ori, simptomele bolilor reumatice se declanșează sau se agravează în sezonul rece, provocând dureri și rigiditate în zonele afectate și chiar dizabilități. Însă disconfortul se poate combate cu Unguentul Reumaticus (untul pământului și tătăneasa – ingrediente principale).

Cum efectele compușilor activi se accentuează când se folosesc simultan mai multe produse, recomandăm asocierea unguentului cu Tinctura Reumaticus. Cele 2 preparate se pot cumpăra singure sau incluse în Pachetul Dureri Reumatice.

Pentru o iarnă în plină formă fizică, achiziționează Pachetul Dureri Reumatice, acum cu discount de 20 % în vitrina Faunus Plant!

Produse recomandate

Postat în Plante De:
Flaviu Matei
Comentarii* Câmpuri Obligatorii