Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 149 RON.
Una de... sezon! Febră, tensiune, diabet... La ce mai e bună leurda?

Una de... sezon! Febră, tensiune, diabet... La ce mai e bună leurda?

11 aprilie 2019 17:34:34 EEST

Leurda, cu numele său științific Allium ursinum, cunoscută și ca usturoi sălbatic (oare de ce?!) este o adevărată minune în această perioadă.

Minune e pentru cine a descoperit-o deja și o integrează în preparatele de zi cu zi. Pentru restul, rămâne o mare pierdere. Dar niciodată nu-i târziu să-ți obișnuiești gusturile și să te gândești cu seriozitate la sănătate.

Prin ce proprietăți și beneficii se remarcă leurda?

Membră a familiei Liliaceae (aceeași cu a usturoiului și cepei), are o compoziție de invidiat: vitamine (A, B, C), săruri minerale (fier, calciu, fosfor etc.), uleiuri esențiale, alicină (substanță responsabilă de parfumul particular).

În special dacă se vorbește despre proprietăți medicinale (hipotensiv, febrifug, antiseptic, depurativ etc.), nu-și face de rușine ”verii”. Aparte utilizările culinare, surprinde prin însușiri care mai de care mai lăudabile. Deoarece leurda excelează ca:

 - Antibacterian – Are tendința să distrugă și să elimine microorganismele cu care vine în contact;
 - Vermifug – Previne infestarea cu paraziți, iar la nevoie favorizează remisia parazitozelor intestinale;
 - Antipiretic – Reușește să scadă temperatura corpului în mod natural, foloase vizibile în episoade de febră;
 - Hipotensiv – Normalizează ritmul cardiac și reduce tensiunea arterială (recomandată în dieta hipertensivilor);
 - Hipocolesterolemiant – Scade colesterolul total și optimizează raportul dintre colesterolul ”bun” (HDL) și cel ”rău” (LDL);
 - Hipoglicemiant – Diminuează valorile glicemiei, fiind un remediu natural neprețuit pentru cine suferă de diabet tip II;
 - Bronhodilatator – Ameliorează episoadele astmatice, dovedindu-se utilă în afecțiuni respiratorii (tuse, răceli) și în reacții alergice de sezon;
 - Vasodilatator – Mărește secțiunea vaselor de sânge (artere, capilare) și îmbunătățește circulația sanguină;
 - Detoxifiant – Poate fi de folos în perioadele de convalescență și după curele farmacologice;
 - Diuretic – Favorizează eliminarea excesului de lichide, stimulând filtrarea renală și secreția de urină;
 - Alte acțiuni benefice: antitumoral, lenitiv, imunostimulant, purificant, antimicotic, stomahic (facilitează digestia).

Puțini îi cunosc numeroasele efecte favorabile și utilizări (la nivel intern și extern). Însă din acest moment, sigur vei face parte din grupul ”cunoscătorilor”.

Dacă vrei să te bucuri de proprietățile atât de apreciate ale ”vedetei” sezonului, poți avea încredere în tinctura de leurdă! O găsești în magazinul Faunus Plant, în formatul de 500, 200 și 50 de ml.

Postat în Plante De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii