🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Tu stii ce functii indeplinesc rinichii?

14:55:20 PM EEST

Tu stii ce functii indeplinesc rinichii?

Rinichii, împreună cu căile urinare formează aparatul urinar, unul dintre sistemele cu funcții esențiale în organism.

Uneori, cele două organe-pereche se îmbolnăvesc. Poate fi vorba despre diverse tulburări și patologii cu mai multe / mai puține șanse de vindecare, de la calculi (pietre la rinichi), până la tumori.

Printre posibilele cauze ale problemelor renale se află bacteriile, virușii, diabetul, deshidratarea și dietele.

Care rol joacă rinichii?

Deși au ca misiune principală producerea de urină, în realitate, sarcinile pe care le îndeplinesc sunt mult mai ”profunde”:

Funcție excretorie

Rinichii permit filtrarea și depurarea sângelui. Practic, facilitează eliminarea reziduurilor metabolice și a substanțelor ”străine” cu potențial nociv (acid uric, uree, medicamente, toxine etc.).

Însă cu toate că în decurs de 24 de ore reușesc să ”strecoare” circa 180 de litri de sânge, cantitatea maximă de urină produsă nu depășește 2 litri / zi. Înseamnă mai puțin de 1 % din total.

Funcție de reglare

Rinichii refac echilibrul hidric și electrolitic în lichidele corporale. Mai exact, prin procese de filtrare, absorbție, secreție și excreție, reglează concentrația de săruri minerale (sodiu, potasiu, calciu etc.), aminoacizi, glucoză etc.

De asemenea, intervin în menținerea echilibrului acido-bazic. Și controlează volumul lichidelor corporale, inclusiv presiunea sanguină, prin mecanisme care înlesnesc eliminarea sau recuperarea apei.

Funcție endocrină

În egală măsură, rinichii sunt importante organe endocrine. Altfel spus, reprezintă locul unde se produce secreția unor hormoni (renină, prostaglandine, eritropoetină) ce influențează compoziția sângelui, presiunea arterială și metabolismul.

De exemplu, renina desfășoară o acțiune hipertensivă. Eritropoetina este indispensabilă în formarea și maturarea globulelor roșii. În schimb prostaglandine are efecte asupra mai multor procese fiziologice și patologice.

Pe lângă toate acestea, rinichii mai contribuie la elaborarea vitamine D în forma sa activă, astfel încât să poată fi utilizată în cel mai eficient mod.

Recomandări

Un singur rinichi sănătos este îndeajuns pentru acoperirea tuturor funcțiilor. Însă acest lucru nu scuză neglijarea întregului aparat urinar.

Pentru funcționarea optimă a rinichilor și a vezicii urinare, pentru eliminarea mai rapidă a reziduurilor metabolice și a excesului de lichide din corp, îți propunem să încerci remediile Faunus Plant din Pachetul Afecțiuni Renale!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale, faunusplant.ro
Pachet Rinichi Sanatosi - Afectiuni Renale

Diuretic, antiseptic urinar, antiinflamator, uricozuric (creşte eliminarea acidului uric prin urină), antidiareic, antibacterian, depurativ.

6 Reviews
210,00 lei 157,50 lei
Magazin naturist, Tinctura Renalus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Renalus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Renalus 200ml

Rinichi sănătoși. Extract hidroalcoolic concentrat din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, aceasta fiind recomandată în infecţii şi inflamaţii ale tractului urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

9 Reviews
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Ceai Renalus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Renalus 90g, faunusplant.ro
Ceai Renalus 90g

Rinichi sănătoși. Amestec compus din 8 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, acesta fiind recomandat în inşi inflamaţiifecţii atractului le urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară.

8 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Renal 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Renal 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Renal 180g

Amestec din 10 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la funcționarea normală a rinichilor și a vezicii urinare, fiind recomandat pentru infecţii şi inflamaţii ale tractului urinar (cistite, pielonefrite), litiază urinară, piatră la rinichi, incontinență urinară, retenție urinară, răceli renale.

7 Recenzii
36,00 lei 31,00 lei