🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce explicatii poate avea transpiratia nocturna?

14:54:39 PM EEST

Ce explicatii poate avea transpiratia nocturna?

Transpirația nocturnă descrie reacția organismului la creșterea temperaturii și presiunii atmosferice. În alte împrejurări, la origini, se pot afla stresul și anxietatea.

Dacă acești factori nu sunt prezenți, poate fi vorba despre simptomul unei patologii complexe, posibil grave. Și atunci, pentru a-i afla cauza, trebuie cercetat mai în profunzime, cu o serie de investigații medicale.

Transpirația nocturnă poate însoți o problemă a glandei tiroide

În mod sigur, este vorba despre cauza cea mai comună și explicația cea mai plauzibilă. Însă pentru a avea garanția unei patologii tioroidiene (hipotiroidism), trebuie verificate mai multe manifestări.

Dacă există o alterație asociată cu hormonii tiroidieni, primul care se resimte este metabolismul. Însă nu lipsesc nici alte semnale, nu mai puțin evidente:

 - Creștere în greutate;
 - Stare de oboseală;
 - Zumzăit în urechi;
 - Fragilitate capilară;
 - Toleranță scăzută la căldură.

Transpirația nocturnă poate indica prezența unor patologii grave

O astfel de maladie poate fi limfomul Hodgkin, o tumoare malignă a sistemului limfatic. Este vorba despre o neoplazie rară localizată la nivelul celulelor și țesuturilor ale căror sarcină principală este să:

 - Protejeze organismul de boli și agenți externi;
 - Garanteze o corectă circulație a fluidelor.

Cei mai afectați sunt subiecții de sex masculin tineri (până în 35 de ani) sau în vârstă (trecuți de 55-60 de ani). Deși se poate prezenta și la copii, cazurile sunt deosebit de rare.

Același simptom poate caracteriza și limfomul non-Hodgkin, o altă formă de cancer limfocitar cu o eziologie necunoscută. Teoretic, își poate face apariția la orice vârstă, însă peste 50 % dintre pacienți se află la vârsta a treia.

Transpirația nocturnă poate semnala o tulburare digestivă

Oricui i se poate întâmpla să mănânce prea mult la cină sau un aliment care nu-i pică bine. Iar câteva ore după, să se trezească în toiul nopții cu o stare de rău și cu pijamaua ca scoasă din ligheanul cu apă.

Dacă simptomul se verifică doar în corespondența meselor prea copioase, poate fi vorba despre o alimentație dezechilibrată, greu de digerat:

 - Exces de carbohidrați;
 - Alimente picante;
 - Prea multe proteine de origine animală;
 - Abuz de alcool și de sare, etc.

Însă nu trebuie uitat că și în episoadele acute de reflux gastroesofagian se poate înregistra o transpirație nocturnă abundentă.

Pentru ameliorarea transpirației nocturne, poți ”profita” de proprietățile medicinale de excepție ale salviei. Una dintre caracteristicile sale constă în capacitatea de a întârzia activitatea glandelor sudoripare.

În magazinul nostru, găsești tinctura de salvie. Printre altele, are o acțiune benefică în stările de nervozitate, când ai o problemă digestivă și, în plus, reușește să îmbunătățească funcția sudoripară.

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Salvie 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Salvie 200ml

INTERN: coleretic-colagog, carminativ, antiseptic, antispastic, astringent, antisudoral, antiflogistic, antigalactagog, hipoglicemiant.

7 Recenzii
38,00 lei 32,00 lei
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ. Sporește nivelul de energie și rezistența fizică ,Contribuie la întărirea și protejarea vaselor de sânge ,Susține sistemul imunitar şi funcționarea optimǎ a organismului

47 Reviews
54,00 lei 40,50 lei
Magazin naturist, Pachet pentru Stimularea Creșterii Părului. Loțiune Revigorantă Anticădere Îmbogățită cu Rozmarin. Ajută la Regenerarea Firului de Păr și Încetinește Procesul de Cădere. Tratament naturist pentru Creșterea Părului, faunusplant.ro
Pachet pentru Stimularea Creșterii Părului. Loțiune Revigorantă Anticădere Îmbogățită cu Rozmarin. Ajută la Regenerarea Firului de Păr și Încetinește Procesul de Cădere. Tratament naturist pentru Creșterea Părului

Cu efecte puternice împotriva căderii părului, loțiunea Capilarus întărește rădăcina părului, stimulează circulația capilară, înlătură mătreața și, cel mai important, previne căderea părului.

24 Reviews
153,00 lei 114,75 lei