Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 149 RON.
6 Remedii care te scapa de mahmureala

6 Remedii care te scapa de mahmureala

3 decembrie 2015 12:21:00 EET

Tuturor ni s-a întâmplat, măcar o dată, să suportăm efectele neplăcute ale excesului de alcool. De la o simplă durere de cap și euforia de moment, până la pierderea echilibrului și stările confuzionale, probabil că am încercat de toate. Evident, gravitatea și durata urmărilor depind de tipul băuturilor și de cantitățile consumate.

În lupta contra simptomelor ce însoțesc mahmureala, cu disperare, testăm tot soiul de remedii despre care ni s-a spus că ne-ar putea ușura ”suferința”. Dar câte dintre ele funcționează?

1. Apa

Alcoolul, având o acțiune diuretică (una dintre primele consecințe ale consumului de alcool, o reprezintă poliuria sau creșterea cantității de urină), deshidratează, de unde și durerile de cap, amețeala sau senzația de ”gură uscată”. Pentru a recupera lichidele eliminate după o noapte ”de pomină”, este important să bei cât mai multă apă.

2. Sucul de fructe

Tot alcoolul este responsabil și de scăderea concentrației de zahăr din sânge (glicemia), precum și de epuizarea rezervelor de vitamine (A, B, C). Cu ajutorul fructelor, se restabilește nivelul de glucoză și se asimilează vitaminele lipsă. Sunt de preferat sucurile de mere, nu de portocale, care măresc aciditatea gastrică.

3. Bananele

Prin deshidratare, corpul pierde și o parte dintre sărurile minerale care-i asigură funcționarea corectă. Spre exemplu, carența de potasiu are drept consecințe nu doar slăbiciunea fizică, ci și crampele abdominale, amețeala ori senzația de greață. Dar, astfel de simptome pot fi combătute mâncând banane, importante surse de potasiu.

4. Fasolea

După un ”plin” cu alcool, organismul se vede nevoit să-și reechilibreze nivelul de magneziu. Valorile prea scăzute apar însoțite de furnicături în membre, crampe musculare, oboseală, anxietate, aritmie și stări confuzionale. Fasolea contribuie la reducerea carenței de magneziu și a tuturor simptomelor pe care le generează.

5. Mierea

Cu glicemia destul de redusă, durerile de cap sunt de așteptat. Însă dacă mănânci miere, nu vei mai simți o parte dintre efectele nefaste ale exceselor de alcool. Meritul este al fructozei, substanță prezentă din abundență, capabilă să ajute la metabolizarea mai rapidă a alcoolului și la stabilizarea glicemiei.

6. Ceaiurile

Ceaiurile sunt considerate un alt remediu eficient pentru situațiile ”de criză”. Menta, un fel de minune digestivă, reduce balonările și calmează durerile de stomac. Feniculul, bogat în minerale (potasiu) și vitamine (A, B, C), este recunoscut pentru proprietățile digestive, iar mușețelul are efecte relaxante (calmează) și favorizează somnul.

Încearcă ceaiurile Faunus Plant pentru tulburări digestive sau probleme ale sistemului nervos! Ele te vor ajuta să treci mai ușor și peste… mahmureală…

Postat în Sfaturi De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii