Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 199 RON.
4 Trucuri prin care te protejezi de caldura

4 Trucuri prin care te protejezi de caldura

21 iulie 2016 14:37:55 EEST

Cine oare nu suferă din cauza zilelor toride, cu temperaturi care pun la grea încercare limitele suportabilității? Nicio problemă! Așa cum există soluții pentru frig, există și împotriva căldurii, pe care și tu o poți combate.

La prima vedere, unele trucuri nu par să dea rezultate. Și totuși, îți sugerăm să le testezi. Nu este vorba despre aerul condiționat, ci despre remedii mult mai accesibile, la îndemâna tuturor:

Ceaiul fierbinte

Ceaiul cald te încălzește, dar aceeași băutura te poate și răcori… indirect. Pare absurd ca cineva să aibă chef de un ceai fierbinte, când indicele de confort termic depășește limitele suportabilului.

Dacă bei ceai cald, este adevărat că temperatura corpului se ridică. Însă creierul se activează, transmițându-i corpului că pentru a se răcori, trebuie să transpire. Și odată trecut primul val de căldură înăbușitoare, te vei împrospăta.

Mâncarea picantă

Și în cazul mâncărurilor condimentate, principiul este același. Dacă incluzi în meniu alimente ”spicy”, mai întâi te vei încălzi. Iar după, vei transpira din abundență, până ce corpul se va răcori.

Poate că nu este deloc întâmplător dacă în regiunile cu climă foarte caldă, mâncărurile și condimentele excesiv de iuți fac parte din specificul culinar.

Dușurile calde

Dușurile răcoritoare rezolvă disconfortul doar pe moment. Frigul generează vasoconstricție și odată cu diminuarea fluxului sanguin, corpul, în loc să scape de surplusul de căldură, o înmagazinează.

Încearcă în schimb dușul cald sau la temperatura ambientului, care ajută la dispersarea căldurii. Deși într-o primă fază nu pare să aibă efectul dorit, imediat ce te vei usca, vei avea o plăcută senzație de proaspăt.

Mai multe mese pe zi

Alimentația are un rol esențial în echilibrul termic al organismului. După mesele copioase, pentru a reuși să digere preparatele, consumul energetic este superior. Dar nu și dacă mănânci mai des și mai puțin.

Când aerul pare să clocotească până și la umbră, orientează-te spre alimente ușoare (fructe, legume, iaurturi). Pe de o parte, eviți încălzirea corpului, pe de alta, îi furnizezi nutrienții de care are nevoie.

Nu-ți lăsa corpul să sufere din cauza căldurii! Începe o cură cu ceaiurile Dermatofitus și tincturile Detoxifius din Pachetul detoxifiere! Remediile noastre favorizează detoxifierea și în același timp, ajută la remineralizarea organismului.

Postat în Sfaturi De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii