Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 199 RON.
Cum te protejezi de virozele respiratorii? – Reguli de igiena

Cum te protejezi de virozele respiratorii? – Reguli de igiena

3 noiembrie 2016 13:14:30 EET

Odată cu primul val de frig și cu modificările bruște de temperatură, organismul este tot mai expus la tuse, dureri de gât, gripă sau la diverse viroze respiratorii.

Cele mai sigure modalități prin care poți preîntâmpina contaminarea, dar și răspândirea maladiilor aparatului respirator, constă în adoptarea unor măsuri de igienă:

Spală-te regulat pe mâini!

Fă-ți un obicei din spălatul mâinilor, în special după ce ai frecventat spațiile aglomerate și dacă știi că ai intrat în contact cu subiecți bolnavi. Nu trebuie să folosești neapărat un săpun antibacterian, deoarece utilizat în mod frecvent, poate distruge și microflora ”prietenoasă” care ”populează” suprafața pielii.

Folosește șervețele de hartie!

Pentru a tuși sau strănuta, folosește cu încredere șervețelele din hârtie. După utilizare, aruncă-le imediat la coș și dacă ai posibilitatea, spală-te pe mâini cu acuratețe. Dacă nu dispui de un șervețel, folosește drept ”paravan” îndoitura cotului. Este mult mai igienic decât să strănuți și să tușești în palme.

Evită contactul cu nasul, cu gura și cu ochii!

Odată atins un obiect contaminat (cele mai ”murdare” rămân bancnotele, mânerul ușii și tastatura telefonului) și dacă involuntar duci mâna la nas, la gură sau la ochi, germenii ajung în organism, unde provoacă o nouă infecție. Pe cât posibil, înainte să te speli pe mâini, încearcă să eviți astfel de acțiuni.

Alte măsuri

Dacă ești bolnav, rămâi acasă. Limitând contactul cu alte persoane, contribui la scăderea riscurilor de răspândire a maladiei.

Acasă, dar și la școală sau la serviciu, se recomandă aerisirea spațiilor, atât în timpul zilei, cât și după finalizarea activităților.

Pentru persoanele cu risc crescut de infectare, precum și pentru cele care vor să se protejeze, se recomandă vaccinarea.

Un rol important in prevenirea virozelor o au și remediile naturiste pe bază de plante cu acțiune vitaminizantă și imunostimulantă.

Nu trebuie neglijată nici alimentația, poate cea mai simplă și la îndemână strategie de întărire a barierelor de protecție a organismului.

Așa cum te-ai obișnuit deja, în magazinul Faunus Plant, găsești preparate pentru un spectru variat de afecțiuni. Încearcă Pachetul răceală și gripă și vei trece mai ușor peste neplăcerile acestui sezon!

Postat în Sfaturi De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii