🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

7 Sfaturi pentru prevenirea hemoroizilor

14:55:28 PM EEST

7 Sfaturi pentru prevenirea hemoroizilor

Hemoroizii constituie o patologie destul de comună în rândul populației adulte. Prezența lor se verifică la ambele sexe, deși cele mai afectate sunt femeile, cu o predispoziție majoră la gravide.

La origini se pot afla o serie de cauze și de factori favorizanți:

 - Stilul de viață sedentar;
 - Predispoziția familiară;
 - Unele obiceiuri alimentare;
 - Tulburările digestive (diaree / constipație cronică);
 - Circulația sanguină deficitară;
 - Greutatea supraponderală;
 - Tensiune în timpul mișcărilor intestinale;
 - Statul îndelung pe scaun, în mașină, pe bicicletă;
 - Perioada de sarcină;
 - Înaintarea în vârstă.

Cum se poate preveni apariția hemoroizilor?

Este destul de greu să renunți la sportul preferat sau la munca de birou dacă una dintre ele constituie un posibil vinovat pentru deranjul pe care-l simți în ”zonă”.

Practic, prevenirea implică un ansamblu de ”intervenții” pe termen mediu și lung în vederea modificării stilului de viață și rectificării proastelor obiceiuri:

1. Consumă mai multe fibre și apă

Alimentația are un rol hotărâtor atât în profilaxia, cât și în combaterea hemoroizilor. Cu o dietă echilibrată nutritiv, bogată în fibre și lichide, se reușește reglarea funcțiilor intestinale. Astfel, se înlătură unul dintre principalii factori de risc.

2. Amintește-ți de igienă

Igiena personală, mai ales a zonei intime, te poate salva de numeroase probleme, unele chiar jenante, precum hemoroizii și fisurile anale.

De asemenea, contează ce produse de igienă folosești. Evită hârtia igienică, săpunurile și loțiunile care includ parfumuri, preferându-le în schimb pe cele neutre, fără miros.

3. Alege-ți cu grijă lenjeria

Nu mai puțin importantă este lenjeria pe care-o porți. Aceasta trebuie să fie neapărat din fibre naturale, permeabile, care nu rețin umezeala și căldura corpului, ci lasă pielea să respire. O optimă alegere sunt articolele din bumbac.

4. Nu te abține când îți vine

Este esențial să-țiurmezi instictele când există deja stimulul de evacuare. Știm că uneori este destul de greu să găsești o toaletă. Însă în limita posibilităților, nu lăsa să-ți treacă. Amânând, ”operațiunea” va deveni tot mai complicată.

5. Nu te forța dacă nu reușești

Uneori, mecanismul de evacuare apare îngreunat din cauza că ai așteptat prea mult. Sau pentru că ai o carență serioasă de lichide în corp. Dacă nu poți completa ”misiunea” din prima, nu te forța. Poate fi o greșeală fatală.

6. Nu sta prea mult pe ”tron”

”Popasul” îndelungat pe vasul de toaletă poate favoriza creșterea presiunii la nivelul vaselor sanguine. Așa că, citește presa și butonează telefonul într-un ambient prielnic, altul decât camera dedicată celor mai intime acțiuni.

7. Mișcă-te mai mult

Cum sedentarismul se găsește vinovat de numeroase maladii ale epocii moderne, compensează staționarea prin mișcare. Vei contribui la diminuarea presiunii exercitate în zona anală și la prevenirea sau contrastarea constipației.

În plus, activitățile fizice își aduc aportul și la combaterea obezității, o altă responsabilă de formațiunile hemoroidale.

Recomandări

Acest ”set” de practici servesc inclusiv la adoptarea unui stil de viață sănătos. Pentru un ajutor în plus în remedierea unor probleme atât de delicate, îți recomandăm remediile din Pachetul Hemoroizi, Fisuri!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Complet cu Extracte 100%  naturale pentru Hemoroizi sau Fisuri Anale. Reducere Durerea și Disconfortul. Efect Antiinflamator și Cicatrizant. Îmbunătățește Circulația Sângelui. Ceai Hemorodalus 90g. Unguent Hemorodalus 50 ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Complet cu Extracte 100%  naturale pentru Hemoroizi sau Fisuri Anale. Reducere Durerea și Disconfortul. Efect Antiinflamator și Cicatrizant. Îmbunătățește Circulația Sângelui. Ceai Hemorodalus 90g. Unguent Hemorodalus 50 ml, faunusplant.ro
Pachet Complet cu Extracte 100% naturale pentru Hemoroizi sau Fisuri Anale. Reducere Durerea și Disconfortul. Efect Antiinflamator și Cicatrizant. Îmbunătățește Circulația Sângelui. Ceai Hemorodalus 90g. Unguent Hemorodalus 50 ml

Ameliorează disconfortul cauzat de hemoroizi și fisuri anale cu Pachetul Hemoroizi. Datorită combinației speciale de extracte 100% naturale, efectelor cicatrizante și antiseptice, ceaiul și unguentul Hemorodalus reduc inflamațiile și ameliorează senzația de mâncărime în zona anală. Redescoperă confortul și liniștea.

11 Reviews
224,00 lei 168,00 lei
Magazin naturist, Ceai Hemorodalus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Hemorodalus 90g, faunusplant.ro
Ceai Hemorodalus 90g

Hemoroizi și fisuri anale. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la menţinerea integrităţii venelor rectale și la eliminarea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale. Acest produs este recomandat în hemoroizi interni, hemoroizi externi (cu şi fără sângerări).

10 Reviews
24,00 lei 20,00 lei
Magazin naturist, Unguent Hemorodalus 50ml, faunusplant.ro
Unguent Hemorodalus 50ml

Cu Tătăneasă și Gălbenele. Hemoroizi, fisuri anale. Cicatrizant, antiinflamator, antihemoroidal.

29 Reviews
28,00 lei 24,00 lei