Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 199 RON.
De ce sa consumi pepene galben daca vrei sa slabesti?

De ce sa consumi pepene galben daca vrei sa slabesti?

6 iulie 2017 14:00:17 EEST

Deși ne aflăm în plină vară, nu te alarma dacă nu ai reușit să scapi de excesul de grăsime. Încă nu este prea târziu. Nu are sens să cauți diete cu denumiri ciudate care promit slăbiri miraculoase într-un timp foarte scurt. Nu ai nevoie de ele.

O perioadă, poate că te vor ajuta să slăbești. Dar odată ce le vei întrerupe, vei recupera toate kilogramele pierdute și multe altele pe lângă. În plus, vei reuși ”performanța” să-ți dereglezi funcțiile organismului.

Însă poți ”profita” de unul dintre fructele-vedetă ale acestui sezon, pepenele galben. Printre altele, te va ajuta să scapi de suplimente, un motiv destul de întemeiat să-l consumi.

Ce compuși ”prețioși” conține pepenele galben?

Într-o pondere majoritară, are în alcătuire apă (în jur de 90 %, depinde de varietate). Și, în cantități aproximative, la 100 grame de miez, mai include:

 - 7-8 g carbohidrați;
 - 0,8 g proteine;
 - 0,2 g lipide;
 - 0,9 g fibre.

De aici se explică aportul caloric extrem de scăzut (circa 35 de calorii / 100 g). Restul înseamnă:

 - Săruri minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier, etc.);
 - Vitamine (A, C, grupul de B-uri, E);
 - Aminoacizi (arginină, izoleucină, triptofan, etc.).

Cum te ajută pepenele galben să slăbești?

”Secretul” stă în compoziția chimică. Pe de o parte, ”bogăția” de apă și de nutrienți, pe de alta aportul caloric deosebit de redus îl transformă într-un aliment cu excelente proprietăți:

 - Sațiante;
 - Diuretice;
 - Depurative.

Date fiind valorile nutriționale, te satură și-ți reduce apetitul. Vei uita de foame. După o porție de pepene (una medie are în jur de 250 grame), îți vei da seama că mănânci mai puțină mâncare, tu care înainte nu te puteai abține de la ”bunătăți”.

Totodată, fibrele solubile, pe lângă că sporesc senzația de sațietate, exercită o ușoară acțiune laxativă. Practic, stimulează mișcările intestinale. Astfel, pe durata verii, pepenele te ajută să previi și chiar să combați constipația.

În același timp, cu cele 90 de procente de apă, se înțelege de la sine cât de bine te hidratează. Odată asimilată în organism, apa crește volumul sanguin și favorizează diureza (procesul de formare a urinei în rinichi). Din acest mecanism va beneficia tot corpul.

Un alt motiv să consumi cât mai mult pepene se referă la contrastarea retenției hidrice. Printre altele, retenția de apă este vinovată de formarea celulitei, un inestetism corelat cu adipozitățile.

De asemenea, folosindu-l ca gustare sau pentru a înlocui o masă principală, pepenele contribuie la diluarea ”deșeurilor” din organism. Astfel, ficatul va depune mai puțin efort pentru a filtra și elimina toxinele, depurând celulele și țesuturile.

Reține!

Niciun regim alimentar și nicio dietă de slăbit nu-ți garantează efecte durabile în absența mișcării fizice.

O ”componentă” nu mai puțin importantă în programul de slăbire poate fi consumul ceaiurilor cu acțiune diuretică, detoxifiantă, depurativă și laxativă. În acest scop, încearcă produsele Faunus Plant din pachetele pentru slăbit și pentru detoxifiere!

Postat în Sfaturi De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii