🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Despre darurile naturii pentru sanatatea ta: Marul-Lupului

14:54:48 PM EEST

Despre darurile naturii pentru sanatatea ta: Marul-Lupului

În natură există o mulțime de plante cu efecte terapeutice de valoare. Însă prea puține sunt cunoscute omului de rând. Sau, multă lume nu are acces la cele mai prețioase plante și ierburi, chiar dacă acestea fac parte din flora spontană.

Din fericire, numeroase principii active ajung să fie incluse în remedii fitoterapeutice și puse apoi la dispoziția celor interesați să prevină și să trateze variate tulburări.

Una dintre plantele mai puțin populare este și Aristolochia Clematitis, cunoscută în limbaj popular cu denumirea de mărul-lupului.

Descrierea plantei

Vorbim despre o specie perenă, cu tulpina erectă, rigidă, neramificată și frunze dispuse alternant, cu forma oval-triunghiulară. Planta atinge o înălțime de circa 60 de centimetri și poate crește prin zonele necultivate: la marginea pădurilor, în tufișuri, de-a lungul potecilor, etc.

Se recunoaște și datorită florilor specifice de culoare gălbuie, cu periantul (învelișul) cilindric (au un aspect destul de ciudat). Acestea, în perioada când înfloresc, emană un miros neplăcut de carne alterată, cu scopul să atragă insectele polenizatoare.

Beneficii și proprietăți

Planta desfășoară o mulțime de efecte pozitive asupra organismului, unele descoperite din antichitate, altele prin studii mai recente. În general, reușește să intensifice capacitatea de rezistență în fața microorganismelor patogene (viruși, bacterii) și are o acțiune:

 - Cicatrizantă
 - Regenerantă;
 - Antiseptică;
 - Antibacteriană.

Totul se datorează compușilor activi:

 - Acid aristolochic;
 - Uleiuri volatile;
 - Tanini;
 - Fitosteroli;
 - Rășini, etc.

Efecte adverse

Administrarea pe cale orală, în doze excesive, poate avea efecte devastante. În ciuda ansamblului de însușiri benefice, este totuși o plantă otrăvitoare și toxică.

Conține o serie de substanțe care, în doze necontrolate, pot provoca leziuni renale grave și ireversibile. Din acest motiv, înainte de utilizările interne, trebuie adoptate măsuri de precauție.

Consumul se recomandă doar sub forma unor preparate ale firmelor competente, autorizate în acest sens și doar în concentrațiile stabilite de specialiștii fitoterapeuți.

Utilizări

De regulă, mărul-lupului intră în componența produselor naturiste pentru utilizări externe, (uneori și interne). Cu variate concentrații, apare în ceaiuri, tincturi și unguente, servind la tratarea mai multor tulburări și maladii:

 - Vene varicoase și hemoroidale;
 - Fragilitate capilară;
 - Afecțiuni dermatologice (dermatite, furunculi etc.);
 - Crăpături ale pielii și bătături;
 - Ulcerații ale epidermei;
 - Micoze și arsuri, etc.

Recomandări

În caz că te confrunți cu una dintre problemele de piele menționate anterior, îți recomandăm să folosești cu încredere ceaiul, tinctura și unguentul cu mărul-lupului sau unguentul Dermatofitus, care este o combinație cu gălbenele.

Produse recomandate

Magazin naturist, Ceai Marul Lupului 90g, faunusplant.ro
Ceai Marul Lupului 90g

Cicatrizant, antibacterian, antiseptic, regenerator al pielii.

9 Recenzii
22,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Marul Lupului 500ml, faunusplant.ro
Tinctura Marul Lupului 500ml

Cicatrizant, regenerator al pielii, antimicrobian.

7 Recenzii
78,00 lei
Magazin naturist, Unguent Marul Lupului 50ml, faunusplant.ro
Unguent Marul Lupului 50ml

Cu ceară de albine, rășină de brad, vitamina E și ulei esențial de Lavandă, este un produs natural, fiind recomadat în varice, ulcer varicos, eczeme, furuncule, psoriazis, crăpături ale pielii, hemoroizi externi, noduli mamari, acnee.

29 Reviews
25,00 lei
Magazin naturist, Unguent Dermatofitus, 100 ml. Formulǎ 100% naturală cu Mărul Lupului și Gălbenele, pentru vindecarea Pielii. Efect Cicatrizant, Antibacterian și Regenerator. Combate afecțiunile cutanate de la arsuri la psoriazis, faunusplant.ro
79 Reviews
42,00 lei