🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

4 Lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre acnee

14:54:43 PM EEST

4 Lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre acnee

Acneea reprezintă o tulburare dermatologică destul de comună mai ales în rândul tinerilor aflați în perioada de pubertate, caracterizată de inflamația glandelor pilosebacee.

Iată câteva lucruri despre acnee, care pot deveni utile dacă și tu suferi din cauza ei:

1. Ce categorii de persoane suferă de acnee?

Acneea reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă adolescenții. Însă nu iartă nici persoanele trecute de mult de pragul maturității. La unii indivizi, efectele sunt atât de grave, încât cicatricile rămase nu sunt doar fizice.

Adeseori, tinerii și mai puțin tinerii devin tot mai neîncrezători, le scade stima de sine și ajung chiar să se izoleze de restul lumii.

2. Ce cauze provoacă inestetismul?

Deseori, persoanele afectate de acnee se întreabă ”De ce tocmai eu?”. Poate și pentru că au convingeri eronate despre această patologie cutanată. Iată factorii responsabili de producerea acneei:

  • Celulele epidermice moarte – Acestea se acumulează în deschizătura foliculilor;
  • Porii astupați – Determină umflarea pereților foliculari, luând naștere ”punctele albe”;
  • Excesul de sebum – Secrețiile seboreice tind să se acumuleze în cavitățile pielii (pori);
  • Prezența bacteriilor – În prezența unui mediu favorabil, microorganismele activează inflamația.

3. Cum se formează punctele albe și negre?

Între glandele sebacee și foliculi există o conexiune. Secrețiile uleioase (sebumul) servesc la lubrifierea țesutului cutanat și părului, fiind mai abundente la baza și de-a lungul firului de păr.

Când există un surplus de celule moarte și de sebum, acestea se pot strânge la nivelul foliculilor. În consecință, zona se transformă într-un mediu propice pentru proliferarea bacteriilor.

Afecțiunea apare când în foliculii piliferi se acumulează celule moarte și exces de sebum, iar porii sunt infectați de bacterii. Când pereții foliculilor se umflă, acneea se manifestă prin ”puncte albe”.

În schimb, când porii râmân deschiși la suprafață, ”deschizătura” capătă o culoare mai întunecată, formând așa-zisele ”puncte negre”.

4. Ce sunt de fapt punctele negre și ”coșurile”?

Spre deosebire de ceea ce poate crede cineva, punctele negre nu sunt nicidecum o ”adunătură” de mizerie cu care se umplu porii.

O definiție corectă le descrie ca un exces de celule moarte, sebum și bacterii, care în contact cu aerul, capătă o nuanțare specifică (de la brun, până la negru).

Spre deosebire de punctele negre, coșurile apar ca urmare a astupării și infectării foliculilor piliferi. Apar ca niște ridicături albicioase, înconjurate de o zonă inflamată (puncte albe în centrul unei pete înroșite).

Dacă și tu ai o problemă cu această tulburare, nu-ți pierde speranța! Remedii există!

La una dintre soluțiile posibile, poți avea acces chiar în magazinul nostru. Nu-ți rămâne decât să încerci pachetul Faunus Plant pentru eczeme și acnee!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Acnee, Eczeme, faunusplant.ro
Pachet Acnee, Eczeme

Depurativ, cicatrizant, antibacterian, antimicotic, antiseptic, antiinflamator.

1 Recenzii
252,00 lei 202,00 lei
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Dermatofitus 90g, faunusplant.ro
Ceai Dermatofitus 90g

Piele sănătoasă, purificare și detoxifiere. Amestec compus din 8 plante medicinale care contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație și refacerea țesutului cutanat, fiind recomandat în cure de detoxifiere, afecţiuni cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis, răni superficiale).

9 Recenzii
24,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Detoxifius 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Detoxifius 200ml

Detoxifiere și purificare. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la detoxifierea organismului, favorizând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație și refacerea țesutului cutanat, fiind recomandată în cure de detoxifiere, afecţiuni cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis, răni superficiale).

7 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Unguent Dermatofitus, 100 ml. Formulǎ 100% naturală cu Mărul Lupului și Gălbenele, pentru vindecarea Pielii. Efect Cicatrizant, Antibacterian și Regenerator. Combate afecțiunile cutanate de la arsuri la psoriazis, faunusplant.ro
79 Reviews
42,00 lei