🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Leacuri Din Bătrâni Pentru Tuse Care Funcționează

Dec 16, 2022 postat de Roxana
Leacuri Din Bătrâni Pentru Tuse Care Funcționează

Tușești de ceva timp și nu știi cum să mai ții sub control accesele? E momentul să apelezi la leacuri din bătrâni pentru tuse. Și nu vorbim despre mituri care nu au niciun efect, ci despre puterea vindecătoare a plantelor medicinale.

Testate de generații, remediile naturiste te ajută să ameliorezi toate simptomele gripei și răcelii. Natura ne-a oferit ierburi terapeutice care, folosite în mod corespunzător, te ajută să scapi atât de tusea productivă, cât și de cea seacă.

Uită de durerile în gât sau din piept cauzate de tuse ori de simptomele răcelii. Descoperă metodele eficiente pe care le utilizau bunicii noștri pentru tratarea problemei și pune-le în aplicare.

Te confrunți cu tuse?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Remedii pentru răceală și tuse din bătrâni

Niciunul dintre simptomele răcelii și gripei nu este prea plăcut. Dar atunci când tușești în exces, parcă totul în jurul tău te irită mai ușor. Și pe bună dreptate. Tusea irită gâtul și provoacă dureri neplăcute în piept.

Pentru toate problemele care vin la pachet cu ea, strămoșii noștri au găsit soluții naturiste care să le amelioreze.

În funcție de cauza tusei, ea poate fi mai severă și de lungă durată sau mai ușoară, și pe timp scurt. Spre exemplu, există astfel de diferențe între răceală și gripă, care pot cauza tuse seacă sau expectorantă.

Indiferent de tipul de tuse care te afectează, o poți trata cu ajutorul beneficiilor plantelor medicinale. 

În afară de tratamentele administrate pe cale orală, mai poți încerca următoarele leacuri:

- cartof ras sau ridiche neagră îmbibate în spirt sau țuică și înfășurate într-o cârpă pe care să o pui în jurul gâtului;
- o cârpă sau un fular înmuiate în țuică sau spirt și înfășurate în jurul gâtului.
Alcoolul și legumele rase vor calma accesele de tuse și durerile în gât sau piept. Apoi, pentru uz intern, ai la dispoziție 3 variante pe care să le încerci:
- pastile de supt, din plante;
- ceaiuri;
- siropuri.

Ultimele două se găsesc din plin în catalogul Faunus Plant. Am cules pentru tine cele mai bune ierburi pentru tuse, le-am prelucrat 100% manual și le-am transformat în tratamente naturiste eficiente pentru ca tu să-ți redobândești sănătatea.

Produse Recomandate

Ceaiuri care ameliorează tusea seacă sau productivă

Ceaiurile sunt recomandate atunci când tușești deoarece calmează iritațiile de la nivelul gâtului. Ba chiar sunt situații în care tusea nu este un simptom al răcelii sau gripei, ci este cauzată de refluxul gastroesofagian.

Pentru ambele cazuri, există plante care acționează ca un pansament local. Pe lângă alte remedii pentru tuse încearcă și:

- ceai de ghimbir – antiinflamator, calmează membranele căilor respiratorii și reduce tusea;
- ceai de tei – ameliorează inflamația tractului respirator;
- ceai Respiratorus – cimbrișorul, pinul și pătlagina din compoziția sa au efect antitusiv și reglează buna funcționare a sistemului respirator.

Indiferent de ceaiul pe care ți-l prepari, poți include în el un strop de scorțișoară, anason sau câteva picături de suc de lămâie. Toate au proprietăți antitusive și calmante.

Sirop de tuse pentru copii și adulți din plante medicinale

Printre tratamentele naturiste pentru căile respiratorii pe care ți le recomandăm împotriva tusei, se numără și siropul Respiratorus.

El are în compoziție pătlagină, muguri de pin, ciuboțica-cucului. Toate plantele menționate au grijă de căile tale respiratorii, ținând departe inflamațiile. Siropul reduce disconfortul creat de tusea convulsivă și ameliorează problema eficient.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Alimente pe care să le eviți pentru a scăpa mai rapid de tuse

Pentru ca toate remediile naturiste pentru răceală și gripă să-și facă efectul cât mai bine, evită să consumi alimente care pot irita sistemul respirator, precum:
- nucile;
- dulciurile;
- laptele;
- cafeaua;
- băuturile acidulate.

Poți, în schimb, să incluzi în regimul tău zilnic alimente care te ajută să combați tusea. Spre exemplu, beneficiile propolisului pentru gât sunt nenumărate, așa că îl poți adăuga pe lista de remedii esențiale pentru un sistem respirator sănătos. Supele fierbinți sunt și ele un real ajutor.

Te invităm să răsfoiești catalogul nostru sau să vizitezi magazinul online Faunus Plant și să comanzi produsele de care ai nevoie pentru a ameliora tusea. Rețetele noastre cu tradiție transmise din generație în generație sunt menite să îți trateze afecțiunile eficient, prin puterea vindecătoare a plantelor.

Trimite mai departe