🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Hiperhidroza: Simptome și cauze posibile

14:57:39 PM EEST

Hiperhidroza: Simptome și cauze posibile

Hiperhidroza descrie sudoarea abundentă, devenită patologică.

Transpirația reprezintă un mecanism fiziologic cât se poate de normal, prin care se eliberează toxinele. Totodată, poate fi și un fel de răspuns al organismului la diverse situații (căldură, efort fizic intens, stres), pentru a se proteja de creșterea bruscă a temperaturii.

În astfel de împrejurări, glandele sudoripare eliberează o anumită cantitate de transpirație. Însă dacă se produce în exces, ia forma unei tulburări destul de jenante, care poate afecta viața socială.

În rândurile de mai jos, te vom ajuta să descoperi când trebuie să te alarmezi și ce cauze posibile are această dereglare sudoripară.

Cum se recunoaște hiperhidroza?

Problema se manifestă prin secreția abundentă și spontană de sudoare. Pierderea lichidelor are loc în împrejurări ce nu au legătură cu stresul, efortul fizic sau factorii ambientali.

Această transpirație masivă, variabilă ca intensitate, poate fi localizată în diverse părți ale corpului:

  • Palmă – Cei afectați pot întâmpina dificultăți să scrie sau să cânte la un instrument, se pot simți jenați să dea mâna cu alte persoane etc.;
  • Talpa piciorului – Din cauza excesului, există riscul infectării zonei plantare. Persoanele afectate cu greu mai reușesc să umble desculțe sau cu șlapi;
  • Axile – Hainele apar îmbibate de sudoare, iar pe alocuri rămân pătate datorită conținutului salin al secrețiilor;
  • Frunte – Excesul de transpirație transformă umiditatea în adevărate picături de apă ce se preling apoi pe față.

Ce cauze are hiperhidroza?

Secrețiile glandelor sudoripare depind de stimulii proveniți de la sistemul nervos vegetativ. Este cel care controlează funcțiile corpului și activitatea organelor.

Pentru circa 1 % din populație, acești stimuli sunt percepuți în maniera eronată. Când ”mesajele” recepționate sunt amplificate, anomalia se manifestă prin transpirație exagerată.

Motivele pentru care apare, nu sunt tocmai clare. Însă e cert că stări precum stresul, anxietatea și nesiguranța nu prea vin în ajutorul celor ”năpăstuiți”.

De pildă, indivizii care se emoționează ușor au șanse în plus să se confrunte cu problema transpirației dincolo de limitele normale.

Hiperhidroza primară 

Potrivit specialiștilor, mai mult decât o maladie, transpirația abundentă poate fi un simptom asociat cu alte dezechilibre și patologii mai complexe. Dacă nu i se cunosc cauzele, se vorbește despre forma primară.

Hiperhidroza secundară

Când ”vinovații” au fost deja identificați, avem de-a face cu forma secundară, care, printre posibilii factorii, numără:

  • Tulburările fiziologice interne: infecții, diabet zaharat, hipoglicemie, tumori maligne, hipertiroidism, obezitate, menopauză, diverse maladii endocrine;
  • Tulburările neurologice: poate fi vorba despre dereglări care ”irită” sistemul nervos vegetativ și creierul sau despre leziuni cerebrale;
  • Alte cauze: consum de droguri sau de variate substanțe farmaceutice, exces de căldură, anumite mâncăruri (cele picante, carbogazoase, excitante).

Recomandări din magazinul Faunus Plant

Remediile naturiste, unele plante medicinale și aromatice reușesc să inhibe activitatea celulelor care produc sudoarea. Poate fi vorba despre lavandă, salvie, brusture sau soc, folosite împreună sau separat.

Dacă recunoști problema ta în argumentul de azi, te așteptăm în magazinul Faunus Plant, în secțiunea tincturi simple. Aici vei găsi produse cu acțiune sudorifică.

Iar dacă la origini se află o problemă a glandei tiroide, înainte să cauți rezolvare în altă parte, aruncă o privire și în categoria afecțiuni tiroidiene!

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Tiroida Sǎnǎtoasǎ. 100% ingrediente naturale pentru restabilirea funcției tiroidiene și normalizarea hormonilor. Rol antiseptic, antispastic și depurativ. Pentru afecțiuni tiroidiene și boala Basedow Graves. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Tiroida Sǎnǎtoasǎ. 100% ingrediente naturale pentru restabilirea funcției tiroidiene și normalizarea hormonilor. Rol antiseptic, antispastic și depurativ. Pentru afecțiuni tiroidiene și boala Basedow Graves. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Tiroida Sǎnǎtoasǎ. 100% ingrediente naturale pentru restabilirea funcției tiroidiene și normalizarea hormonilor. Rol antiseptic, antispastic și depurativ. Pentru afecțiuni tiroidiene și boala Basedow Graves. Curǎ de 36 zile

Pachetul Tiroidă Sănătoasă, conceput pentru o cură de 36 de zile, vă va ajuta la funcționarea glandei tiroide și la normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind un real ajutor și în cazul hiper și hipotiroidiei.

103 Reviews
238,00 lei 178,50 lei
Magazin naturist, Ceai Tiroidianus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Tiroidianus 90g, faunusplant.ro
Ceai Tiroidianus 90g

Tiroidă sănătoasă. Amestec din 4 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide și normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind recomandat în hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, boala Basedow Graves (guşa exoftalmică).

91 Reviews
24,00 lei 20,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Tiroidianus 200ml. Formulǎ Concentratǎ din 4 Plante Medicinale. Susține Funcționarea Normală a Glandei Tiroide și Secreția Hormonilor Tiroidieni, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Tiroidianus 200ml. Formulǎ Concentratǎ din 4 Plante Medicinale. Susține Funcționarea Normală a Glandei Tiroide și Secreția Hormonilor Tiroidieni, faunusplant.ro
Tinctura Tiroidianus 200ml. Formulǎ Concentratǎ din 4 Plante Medicinale. Susține Funcționarea Normală a Glandei Tiroide și Secreția Hormonilor Tiroidieni

Tiroidă sănătoasă. Extract hidroalcoolic concentrat din 4 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide și normalizarea secreției hormonilor tiroidieni, fiind recomandată în hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, boala Basedow Graves (guşa exoftalmică).

94 Reviews
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Unguent Tiroidianus 50ml, faunusplant.ro
Unguent Tiroidianus 50ml

Cu Sânziene și Gălbenele. Tiroidă sănătoasă. Cicatrizant, antiseptic.

101 Reviews
28,00 lei 24,00 lei