🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Îngrijirea și tratarea buzelor crăpate în sezonul rece

14:58:06 PM EEST

Îngrijirea și tratarea buzelor crăpate în sezonul rece

Îngrijirea buzelor crăpate din cauza vântului și frigului reprezintă o sarcină la fel de importantă ca îngrijirea părului sau a pielii corpului. Ele merită toată atenția și să fie protejate de factorii externi, iar la nevoie tratate cu remedii potrivite și bune obiceiuri.

Efectele climei asupra tenului și buzelor

Buzele, expuse frecvent la agenții atmosferici, în absența unui strat protectiv, au o sensibilitate particulară. Tind să se deshidrateze, apoi să se exfolieze, până la formarea unor mici leziuni ce pot sângera.

Se întâmplă deorece temperaturile scăzute și oscilante compromit funcționarea normală a glandelor responsabile de hidratarea țesuturilor.

Azi îți vom povesti despre cum să le-ngrijești. Pentru că buzele crăpate nu sunt doar inestetice și respingătoare la privit. Dar micile tăieturi – deranjante și dureroase – pot declanșa infecții bacteriene.

Remedii și obiceiuri pentru îngrijirea buzelor crăpate

Miere – pentru hrănirea, hidratarea și cicatrizarea leziunilor

Cine suferă mereu de buze uscate și crăpate poate recurge la miere, ale cărei efecte se văd imediat (hrănește, hidratează, repară țesuturile, previne inflamațiile). Întinde un strat subțire pe suprafața afectată, masează ușor și lasă încă o jumătate de oră.

Ulei extravirgin de măsline – pentru catifelarea și îngrijirea buzelor 

Pentru îngrijirea buzelor crăpate, un remediu excelent este și uleiul extravirgin de măsline. Aplică mai întăi câteva picături și masează buzele. Ulterior, poți continua cu un scrub exfoliant. La finalul tratamentului, le clătești și le masezi din nou cu 1 picătură de ulei.

Scrub cu zahăr brun – pentru eliminarea celulelor moarte 

Amestecă 2 lingurițe de zahăr brun cu 1 linguriță de iaurt natural și 1 de miere. Aplică din compoziție pe buze și freacă pielea ușor. Lasă amestecul să acționeze încă vreo 20 de minute, după care clătește cu apă călduță.

Obiceiuri care ajută la protecția și îngrijirea buzelor crăpate 

Aspectul impecabil al buzelor mai depinde de rutina alimentară și de micile obiceiuri de peste zi.

  • Este nevoie de o hidratare corespunzătoare și de o alimentație echilibrată, cu un aport bine proporționat de fructe și legume.
  • Se va evita umezirea buzelor, chiar dacă instictul – din cauza disconfortului dat de pielea uscată – îți spune să faci altfel.
  • Nu folosi produse pentru ten și buze cu o consistență foarte uscată. Cel puțin, nu înainte de aplicarea unui balsam de buze hrănitor, cu efect emolient.

Balsamuri naturale – pentru protecție de durată, aspect captivant și sănătos

Un alt bun obicei constă în aplicarea balsamurilor naturale în fiecare seară înainte de culcare, la expunerea prelungită la frig și vânt, dar și când buzele suferă deja teribil din cauza leziunilor. Sau de câte ori simți nevoia.

Recomandări din magazinul Faunus Plant pentru îngrijirea buzelor crăpate

O opțiune minunată poate fi oricare dintre balsamurile noastre cu grapefruit, lavandă, mentă, portocale sau propolis. Îmbogățite cu ulei de măsline, gălbenele, ceară de albine și vitamina E, hidratează și hrănesc buzele în profunzime, protejându-le în mod natural.

Alege aroma care îți place și pregătește-ți buzele pentru sezonul rece cu produsele Faunus Plant din gama balsamuri de buze!

Produse recomandate

Magazin naturist, Balsam Buze Propolis 5ml. Protejeazǎ şi hidrateazǎ intens buzele crǎpate. Extractul de gǎlbenele şi vitamina E regenerează pielea uscată. Protejează împotriva efectelor factorilor externi, faunusplant.ro
Magazin naturist, Balsam Buze Portocale 5ml, faunusplant.ro
Balsam Buze Portocale 5ml

Protejează, hidratează și catifelează buzele într-o manieră naturală.

97 Reviews
19,00 lei 16,00 lei
Magazin naturist, Balsam Buze Menta 5ml, faunusplant.ro
Balsam Buze Menta 5ml

Protejează, hidratează și catifelează buzele într-o manieră naturală.

98 Reviews
19,00 lei 14,25 lei
Magazin naturist, Balsam Buze Lavanda 5ml, faunusplant.ro
Balsam Buze Lavanda 5ml

Protejează, hidratează și catifelează buzele într-o manieră naturală.

99 Reviews
19,00 lei 14,25 lei
Magazin naturist, Balsam Buze Grapefruit 5ml, faunusplant.ro
Balsam Buze Grapefruit 5ml

Protejează, hidratează și catifelează buzele într-o manieră naturală.

97 Reviews
19,00 lei 16,00 lei