Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 199 RON.
6 Obstacole care nu te lasa sa slabesti

6 Obstacole care nu te lasa sa slabesti

12 noiembrie 2015 12:11:00 EET

Din dorința de a-ți recupera forma fizică, ți s-a întâmplat să te antrenezi până la epuizare în sala de fitness? Dar să te supui celor mai restrictive cure de slăbire, fără ca vreuna să dea rezultatele așteptate?

Adeseori, metoda aleasă se dovedește să fie doar încă un faliment. Totuși, pentru alții funcționează, însă nu și pentru tine. Care să fie adevăratele motive?

Dacă simți că ai făcut tot posibilul să scazi în greutate și nu ai reușit, cel mai probabil, înseamnă că ai neglijat ceva. Lista celor mai de temuți ”inamici” ai regimului de slăbit cuprinde câțiva factori-problemă, pe care te invităm să-i descoperi:

1. Prea multe restricții in dietă

Dietele de slăbit prea puțin permisive, în loc să reducă numărul de kilograme, reduc doar viteza metabolismului și au ”darul” să eșueze. În ciuda caloriilor limitate sau / și a categoriei de alimente permise, odată cu noul regim de slăbit, metabolismul se uniformizează.

2. Scădere de greutate numai la început

Există situații în care dieta pare să dea roade din primele zile, cand se pot înregistra pierderi în greutate surprinzătoare. De cele mai multe ori este vorba doar despre eliminarea lichidelor reținute în țesuturi (retenție hidrică) și nicidecum despre o slăbire propriu-zisă.

3. Aport caloric superior consumului

De regulă, alimentația recomandată pentru slăbit, include mîncăruri sănătoase, bogate în glucide, lipide și proteine de calitate. Însă în majoritatea situațiilor, ai de-a face cu super alimente (fructe uscate, batoane proteice, etc.), în care nu abundă doar nutrienții, ci și caloriile.

4. Stresul și odihna insuficientă

Preocupările zilnice și stresul afectează hormonii responsabili de senzatia de sațietate, ce ”dictează” viteza metabolismului. Dezechilibre frecvente au loc la nivelul cortizolului (hormonul stresului), care pe termen lung, sunt urmate de o creștere ponderală, îndeosebi în zona taliei.

5. Activitate fizică necorespunzătoare

Unii se ”omoară” cu exercițiile sportive, iar alții, din prea multă comoditate, se mulțumesc cu câteva ședințe săptamânale de fitness. În primul caz este nevoie de armonie între activitățile aerobice și cele anaeorobice, iar în al doilea, de mai multă mișcare printre activitățile zilnice.

6. Lipsa de motivație

Răspunde cu sinceritate la întrebarea ”Eu pentru cine vreau să slăbesc?”. Dacă mai întâi, îți vin în minte răspunsuri precum ”Pentru partenerul de viață…”, ”Pentru a nu-mi pierde locul de muncă…), etc., este timpul să-ți revizuiești motivația personală, lasând deoparte judecata altora.

Nu te lăsa condiționat de pretențiile celorlalți, ci analizează-ți randamentul propriei diete de slabire. Dar mai întâi, îndepărtează motivele care în loc să-ți înlesnească drumul spre silueta fizică dorită, nu fac decât să o îngreuneze.

Caută în magazinul Faunus Plant preparatele din categoria afecțiuni metabolice, în măsură sa favorizeze arderile, să reducă retenția de apă și să-ți domolească apetitul.

Postat în Sfaturi De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii