🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

O corecta igiena a somnului combate stresul – Ce reguli trebuie sa urmezi?

14:54:11 PM EEST

O corecta igiena a somnului combate stresul – Ce reguli trebuie sa urmezi?

Știai că ceea ce se numește igiena somnului are puterea să accentueze ori să domolească stările de stres și de anxietate?

Somnul este influențat de stilul de viață, precum și de variați factori ambientali. Modul în care te comporți de-a lungul zilei și mai ales spre seară, poate influența negativ somnul. Află și despre rolul melatoninei și legătura ei cu somnul

Iar la rândul lor, calitatea și durata somnului generează stări de stres și de anxietate. Acestea continuă să se acumuleze pe parcursul orelor diurne, iar prima consecință este chiar insomnia.

Pentru a întrerupe ”cercul vicios”, trebuie să te preocupi de igiena somnului.

Iată câteva așa-zise reguli pentru a avea un somn odihnitor și pentru a nu mai avea episoade de insomnie ori parasomnii

1. Reglează-ți ritmul circadian

Constanța în orarul de culcare și de trezire este considerată una dintre cele mai importante recomandări. Cu puțin efort, ritmul somn-veghe poate fi adaptat stilului de viață. 

Pe scurt, respectă o rutină a somnului în fiecare zi astfel încât organismul tău să se regleze în funcție de stilul tău de viață. Desigur, fă tot posibilul să asiguri un somn pentru cel puțin 7, 8 ore în fiecare noapte. 

Folosește și plante cu efect anxiolitic pentru a combate stările de insomnie. 

2. După-amiaza, fără cofeină!

Cafeaua este un potent stimulator pentru sistemul nervos. Însă nu trebuie să renunți de tot la această rutină, ci doar să limitezi consumul de cofeină până în jurul orei 14.

3. Fără sport înainte de culcare!

Sportul este sănătate curată, ajutând și în plan psihic. Dar numai dacă între activitățile fizice și momentul de somn trec câteva ore bune, necesare pentru relaxarea corpului.

4. Nu fă un obicei din lenevit!

Primele ore ale dimineții sunt un prilej excelent să-ți reglezi somnul. Nu lenevi, profită de primele raze de lumină și ridică-te cât mai curând. Sau îți va fi din nou somn.

5. Redu somnul de după-amia

Dacă nu ți-ai completat somnul și te simți obosit, poți dormi după-amiaza, dar ce mult o oră. Și în niciun caz, nu o fă în timpul orelor de seară pentru că, cel mai probabil, îți va fi greu să mai adormi ulterior. Nu uita, somnul este bun și pentru frumusețea ta generală, așa că acordă-i toată importanța de care are nevoie. 

6. Folosește patul doar pentru somn!

Dacă vrei să scapi de insomnii și de stresul diurn, nu folosi patul pentru a te uita la TV, pentru a învăța, lucra, mânca sau pentru alte activități care nu au legătură cu somnul.

7. Creează o rutină relaxantă!

Aproape niciodată, imediat după ce stingi televizorul și răspunzi la ultimul mail nu te ia somnul. Renunță treptat la activitățile de peste zi, deconectează-te citind și cu un ceai de tei.

8. Menține o temperatură confortabilă!

Încăperea în care dormi trebuie să fie suficient de silențioasă, de întunecată și cu o temperatură de circa 20-21 de grade. Excesele nu fac decât să îngreuneze somnul.

Un ajutor din natură pentru un somn odihnitor

Oricine trece uneori prin momente de stres care accentuează insomniile. Însă folosind produsele Faunus Plant din Pachetul Depresii, Insomnii, Stres, poți să te bucuri de un somn odihnitor și să scapi de stresul de peste zi.

Puterea plantelor medicinale și aromatice te poate ajuta să te relaxezi, să combați stresul și să te odihnești bine noaptea. Fiecare produs Faunus Plant este obținut prin prelucrare manuală și are la bază rețete tradiționale, transmise din bătrâni, cu rezultate dovedite. Inspiră-te din natură și trăiește sănătos, în armonie cu tine și cu cei din jurul tău. 

Notă: acest articol, publicat inițial în data de 22 decembrie 2016, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Pachet Depresii, Insomnii, Stres

Sedativ nervos, calmant, antidepresiv, hipotensiv, antiseptic.

5 Reviews
210,00 lei 157,50 lei
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Nervocalmus 200ml

Sistem nervos sănătos. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandată în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene.

8 Recenzii
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Ceai Nervocalmus 90g

Sistem nervos sănătos. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandat în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene. Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

13 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei