🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ienuparul, Planta Celor O Mie De Virtuti. Proprietati Si Beneficii

Jan 07, 2023 postat de Roxana
Ienuparul, Planta Celor O Mie De Virtuti. Proprietati Si Beneficii

Ienupărul (cu numele ştiinţific Juniperus communis) este un arbust din familia coniferelor, foarte rezistent la intemperii. La fel ca alte specii de plante medicinale, poate fi întâlnit prin pădurile din zonele montane de pe meleagurile noastre.

Nu sunt mulţi cei care ştiu că fructele acestui arbust, încă de secole, sunt întrebuinţate ca remedii terapeutice, adevărate leacuri populare, sub formă de infuzii, uleiuri esenţiale, ceaiuri şi tincturi.

Ienupărul: caracteristici si proprietăţi terapeutice

De mărimea boabelor de mazăre, cu o culoare albăstrui-violet şi un gust uşor acidulat, fructele de ienupăr sunt bogate în flavonoizi, tanini, antociani (pigmenţi ce le conferă fructelor culoarea violacee) şi variate răşini.

Probleme cu rinichii?

Răspunde la întrebări și primești soluțiile potrivite.

Începe Acum

Principiul aromatic extras în urma prelucrării este un puternic antibacterian şi antiseptic, acestea fiind principalele caracteristici și proprietăți pentru ienupăr.

Mestecate în stare crudă, fructele de ienupăr devin un optim remediu pentru aparatul digestiv şi nu numai, cu proprietăţi fitoterapeutice indiscutabile, precum cele de mai jos:

1. Acţiunea antiseptică a ienupărului

Ienupărul devine un antiseptic natural în cazul infecţiilor urinare şi a afecţiunilor aparatului respirator. Poate fi utilizat şi în aplicările externe în caz de eczeme sau acnee.

2. Ienupărul are acţiune depurativă

Printre proprietăţile atât de preţioase se numără şi capacitatea ienupărului de a facilita eliminarea acidului uric. Utilizarea fructelor de ienupăr dă rezultate foarte bune în tratamentul litiazei renale (calculi renali).

Produse Recomandate

3. Acţiune digestivă

În vederea facilitării digestiei, este recomandat consumul fructelor în stare crudă, dar şi a tincturilor de ienupăr.

4. Acţiunea sedativă a fructelor de ienupăr

Mestecate sau consumate ca atare, fructele au o acţiune calmantă. Sunt un sedativ perfect pentru accesele de tuse, în cadrul afecţiunilor respiratorii. În același timp, planta medicinală întărește sistemul imunitar slăbit al organismului. 

5. Acţiune expectorantă

Acţiunea expectorantă îl transformă într-un remediu fitoterapeutic indicat în bronşite şi alte maladii respiratorii, pentru eliminarea secreţiilor.

6. Acţiune antireumatică

Uleiurile esenţiale de ienupăr ajută la tonifierea ţesuturilor conjunctive, la prevenirea crampelor şi la relaxarea musculară. Pe scurt, produsele care conțin ienupăr ajută la ameliorarea afecțiunilor reumatice

7. Acţiune calmantă dată de uleiurile esențiale cu ienupăr

Tot uleiurile esenţiale de ienupăr sunt optime remedii pentru calmarea pruritului cauzat de muşcăturile de insecte.

8. Acţiune hipoglicemică

Potrivit studiilor medicale, fructele de ienupăr şi-au dovedit proprietăţile hipoglicemice. În ultimul timp au ajuns să fie o prezenţă tot mai des întâlnită în diverse planuri terapeutice pentru diabetul zaharat.

Vrei să afli primul de promoțiile și noutățile Faunus Plant?
Abonează-te acum!

Posibilităţi de utilizare în scop medicinal

Pornind de la diversitatea acţiunilor terapeutice, posibilităţile de aplicare şi de întrebuinţare în scop medicinal a produselor naturiste pe bază de ienupăr diferă şi ele:

Folosirea ienupărului în afecţiuni respiratorii

Încă din vremurile străvechi, reuşind să combată prezenţa bacteriilor şi a viruşilor, ienupărul a reprezentat o sursă naturală pentru tratarea afecţiunilor respiratorii (bronşite, gripă, răceli, infecţii pulmonare).

Patologii digestive

Acţiunea digestivă a permis întrebuinţarea ceaiurilor şi a tincturilor în vederea îmbunătăţirii procesului de digestie, în special în cazul stomacului ”leneş” şi pentru accelerarea tranzitului intestinal.

Întrebuințarea ienupărului în tulburări osteoarticulare

Aplicările topice cu uleiuri esenţiale de ienupăr, eventual prin masarea uşoară, pot fi de ajutor în combaterea durerilor musculare sau a celor ce însoţesc maladiile sistemului osteoarticular (artrite, artroze, reumatism).

Disfuncţii renale

Datorită principiilor active diuretice conţinute in fructele de ienupăr, planta face parte din categoria remediilor ce stimulează funcţia renală şi protejează aparatul urinar de infecţii.

Tratarea afecţiunilor dermatologice cu produse din ienupăr

Prin activitatea lor antiseptică, tincturile, unguentele şi infuziile din ienupăr favorizează reglarea funcţiilor pielii, ameliorând astfel unele afecţiuni dermatologice (acnee, eczeme).

În magazinul cu produse din pante medicinale Faunus Plant, poți comanda la prețuri avantajoase o gamă variată de produse naturale, bune pentru sănătatea ta. Descoperă tincturile de ienupăr, în formatul de 200 ml sau de 50 ml, recomandate în tulburările digestive, respiratorii, urinare sau în cele legate de obezitate.

Notă: acest articol, publicat inițial în data de 10 martie 2016, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.

Trimite mai departe