🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce este foamea nervoasă și ce o declanșează?

14:56:41 PM EEST

Ce este foamea nervoasă și ce o declanșează?

Te-ai refugiat vreodată în mâncare fără însă să-ți fie cu adevărat foame? Doar din plictiseală, ca să te consolezi ori din alte motive? Dacă da, înseamnă că a dat peste tine foamea nervoasă.

Despre ce este vorba?

I se mai spune foame emoțională, mâncat de stres sau mâncat compulsiv. Și oricum ai numi mecanismul, nu are nimic de-a face cu foamea fiziologică, naturală.

E un impuls dictat de cap, nu de stomac. E un fals stimul indus de creier, care determină o poftă de mâncare continuă, repetată.

Ar putea fi definită ca o tendință de a recurge la alimente pentru a compensa evenimente stresante și unele lipsuri.

Cum recunoști foamea nervoasă?

Simptomul cel mai comun constă în dorința inexplicabilă și greu de oprit de a pune ceva în gură, fără o senzație reală de foame.

Din păcate, alimentele ”consolatoare” sunt cele super calorice, pline de zahăr, grăsimi ”rele” și carbohidrați simpli. Înseamnă calorii goale, care:

 - Aruncă în aer orice regim alimentar normal;
 - Compromit orice cură de slăbire;
 - Conduc la supraponderalitate și obezitate.

Astfel, ia naștere un proces vicios, o reacție în lanț între stări emoționale, mâncare și sentimentele de vinovăție de după. La rândul lor, acestea din urmă declanșează alte tensiuni, altă dorință de a mânca, alte mustrări de conștiință.

Ce cauze potențiale are?

Oamenii pot suferi de atacuri periodice de foame emoțională din 2 categorii de motive:

 - Biologice
 - Psihologice

Cauze biologice

În astfel de circumstanțe, apetitul este o consecință a alterării funcțiilor de control din hipotalamus, o mică structură a encefalului, considerat puntea ce conectează sistemul nervos cu cel endocrin.

Corpul percepe un nivel prea scăzut al zahărului din sânge și al glicemiei, de unde și nevoia excesivă de a acționa pentru a compensa deficitul prin dulciuri, făinoase etc.

Una dintre posibilele problemele aferente în acest caz este obezitatea.

Cauze psihologice

Pofta de a ingurgita aproape orice, urmată de sentimente de vină, poate să apară când starea de spirit e profund tulburată, posibil în:

 - Momente de plictiseală, când chiar nu ai nimic de făcut;
 - Caz de tristețe generalizată;
 - Stări legate de anxietate, de depresii;
 - Prezența singurătății;
 - Cazul unei stime de sine reduse etc.

În asemenea situații, mâncarea devine înlocuitorul siguranței de sine, bucuriei sau afecțiunii.

Recomandări

N-o fi foame adevărată, dar remedii există. Unele le găsești în magazinul Faunus Plant, ca de pildă în Pachetul Slăbire – Silueta Ideală.

Printre altele, ceaiurile și tincturile Siluetus mai taie din pofta de mâncare și încurajează arderea grăsimilor introduse prin alimentație.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile, faunusplant.ro
Pachet Slăbire - Silueta Ideală. Ceai și Tinctură pentru arderea grăsimilor, reducerea apetitului și detoxifiere. Eliminǎ excesul de apǎ și contribuie la scǎderea în greutate. Îmbunătățește digestia. Curǎ de 36 zile

Favorizează arderea grăsimilor, eliminarea excesului de apă din organism și contribuie la scăderea în greutate prin reducerea poftei de mâncare. Ajutǎ la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor şi menținerea greutății ,Ajută la îmbunătățirea digestiei și a funcției intestinale ,Contribuie la eliminarea excesului de apă din organism

150 Reviews
210,00 lei 116,00 lei
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Siluetus 90g, faunusplant.ro
Ceai Siluetus 90g

Siluetă ideală. Amestec compus din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, acesta fiind recomandat în curele de slăbire și obezitate.

144 Reviews
24,00 lei 18,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism, faunusplant.ro
Tinctura Siluetus 200ml. Formulǎ naturalǎ din 9 plante medicinale pentru reducerea greutății. Reduce apetitul şi favorizeazǎ arderea grǎsimilor. Ajutǎ la eliminarea toxinelor din organism

Siluetă ideală. Extract hidroalcoolic concentrat din 9 plante medicinale care contribuie la scăderea în greutate şi menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză şi laxaţie, aceasta fiind recomandată în curele de slăbire și obezitate.

148 Reviews
46,00 lei 39,00 lei
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g, faunusplant.ro
Ceai -Retete Traditionale- Obezitate 180g

Amestec din 14 plante medicinale realizat după o rețetă tradițională, care contribuie la scăderea în greutate și menţinerea unei greutăţi corporale normale prin favorizarea arderii grăsimilor, diureză și laxaţie, fiind recomandat pentru curele de slăbire, obezitate.

42 Reviews
36,00 lei 31,00 lei