Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 149 RON.
Febră vara? Poate fi din cauza stresului... și nu numai!

Febră vara? Poate fi din cauza stresului... și nu numai!

16 august 2018 15:04:03 EEST

Sezonul cald, la fel ca cel rece, poate veni la pachet cu unele neplăceri precum febra. Ajunge ca temperatura corpului să urce 1-2 unități peste limita normală pentru a te ține la pat fără energie și cu o stare puternică de disconfort.

Iar dacă te mai și afli în vacanță... Faliment total...

Care sunt posibilele cauze de febră pe timpul verii?

Să fie oare de vină vreo viroză mai veche, netratată? Ori te ia răceala? Nu neapărat... Vinovați pot fi mai mulți:

Stresul

Vacanțele înseamnă relaxare. De unde-atunci stres?

Până la zilele de repaus, între serviciu, casă, familie etc. se acumulează tensiune. Uneori prea multă. Tocmai pentru o organizare mai bună a timpului și a sarcinilor de îndeplinit.

Nu sunt scutiți nici copiii, nici tinerii cu ”obligații” (școală și examene din sesiune). Sfărșitul școlii și eventuala pregătire pentru examene și sesiuni de toamnă înseamnă obiceiuri schimbate, rutină dată peste cap și, implicit, stres din belșug.

Vremea

Răspunzător mai poate fi factorul climă.

Modificările ambientului extern supun la încercări dure capacitatea organismului de a se regla singur. De cele mai multe ori nu căldura excesivă provoacă neplăceri și stări febrile, ci oscilațiile termice:

 - Vremea capricioasă, cu schimbări climatice bruște de la o zi la alta și chiar de la o oră la alta;
 - Răcirea excesivă a ambientului intern (casă, mașină) cu ajutorul aparatelor de aer condiționat;
 - Diferențe termice între zi și noapte (uneori prea mari).

Patogenii

Sezonul cald nu trimite definitiv la plimbare microorganismele.

În această perioadă, viruși, bacterii și alți patogeni își fac de cap mai ales la nivelul căilor respiratorii, cauzând amigdalite, laringite, faringite, bronșite și chiar pneumonii.

Persoanele afectate acuză dureri de gât și febră destul de ridicată. Foarte expuși sunt copiii și vârstnicii, adică acele categorii cu barierele imunitare slăbite.

O mare problemă apare și din cauza sistemelor de ventilație din supermaket-uri, de pe mijloacele de transport în comun etc. Adesea sunt prost întreținute, cu filtre murdare, favorizând intrarea în circuit a bacteriilor ”nărăvașe”.

Recomandări

Într-o certă măsură, fiecare dintre cei 3 factori reușesc să dea peste cap sistemul imunitar, expunând organismul la procese inflamatorii și infecțioase însoțite de febră.

Pentru a te proteja, ia măsuri cât mai curând! Dar ce ai de făcut?

Începe o cură cu tincturile din Pachetul Imunitate Adulți! Sezonul rece la ușă se pregătește să bată la ușă... Nu ai vrea să te ia pe nepregătite...

Postat în Sfaturi De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii