Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 149 RON.
Despre urticarie: Printre cauze, si stresul!

Despre urticarie: Printre cauze, si stresul!

26 noiembrie 2015 12:13:00 EET

Uneori, fie că vrem, fie că nu, viața ne pune la încercare echilibrul psihofizic și ne supune unor provocări. Când traversăm astfel de momente, stresul își poate face simțită prezența în variate moduri, de la o simplă durere de cap, până la creșterea presiunii arteriale. Iar alteori, ajungem să facem cunoștință și cu afecțiunile dermatologice de tipul eczemelor, herpesului și urticariei.

Cum recunoști urticaria?

Urticaria este considerată una dintre cele mai neplăcute probleme care interesează pielea. O poți recunoaște datorită manifestărilor alergice de tip inflamator, caracterizate prin apariția unor ridicături roșiatice, similare mușcăturilor de țânțari.

Dimensiunile leziunilor variază de la câțiva milimetri, până la câțiva centimetri în diametru. Cel mai adesea sunt însoțite de prurit intens și senzații de arsură, urmate de formarea veziculelor pline cu lichid. Erupția apare oriunde pe corp și poate fi generalizată (pe tot corpul) sau limitată la anumite zone.

Care sunt cauzele determinante?

Cum nu se poate stabili o cauză specifică, se consideră că originea urticariei este de natură alergică. Reacția alergică se declanșează ca urmare a contactului dintre piele și variate substanțe (alergeni) care în mod normal, sunt inofensive.

În cazul formelor acute, este posibil ca erupția să fie declanșată de unul sau mai mulți alergeni. Printre cei mai comuni se numără alimentele, mușcăturile de insecte și unele medicamente.

La formele cronice, deși cauzele sunt mai puțin precise, urticaria poate fi asociată cu slăbirea sistemului imunitar. Erupțiile cutanate se agravează odată cu intesificarea fluxului sanguin, datorat efortului fizic, căldurii ambientale sau frigului, consumului de alcool, tensiunilor emoționale, vestimentației prea strâmte, etc.

Care este legătura dintre urticarie și… stres?

Această formă de dermatită se încadrează în categoria patologiilor epidermice care pot avea și o cauză psihică. Urticaria datorată stresului apare în mod neașteptat și nu întotdeauna este provocată de o reacție alergică, ci de oboseală, tensiune nervoasă, excese de furie sau de anxietate.

Urticaria pe bază de stres apare chiar mai frecvent decât se crede. Cu toate că specialiștii nu au putut stabili cu precizie o lista completă a cauzelor și factorilor favorizanți, se pare că există o legătură profundă între starea mentală, suflet și corp, în particular piele.

Oricui i se poate întâmpla ca la un moment dat, să experimenteze situații stresante, care nu trec de la sine, imediat, ci tind să dureze un timp mai îndelungat. Primul care va da semne de suferință este mecanismul de apărare al organismului (sistemul imunitar).

Trecând prin situații care-l sensibilizează și-l împiedică să funcționeze corect, sistemul imunitar devine vulnerabil și incapabil să mai protejeze organismul de maladii. Această ”slăbiciune” se poate prezenta ca un dezechilibru, manifestat sub formă de urticarie.

Înainte să-ți dezvăluim care sunt cele mai eficiente remedii pentru ameliorarea simptomatică a urticariei, încearcă să te detensionezi cu preparatele Faunus Plant pentru stres!

Postat în Sfaturi De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii