🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Despre urticarie: Printre cauze, si stresul!

14:53:18 PM EEST

Despre urticarie: Printre cauze, si stresul!

Uneori, fie că vrem, fie că nu, viața ne pune la încercare echilibrul psihofizic și ne supune unor provocări. Când traversăm astfel de momente, stresul își poate face simțită prezența în variate moduri, de la o simplă durere de cap, până la creșterea presiunii arteriale.

Iar alteori, ajungem să facem cunoștință și cu afecțiunile dermatologice de tipul eczemelor, herpesului și urticariei. Da, așa este, stresul poate provoca urticarie sau urme vizibile pe pielea ta. 

Cum recunoști urticaria?

Urticaria este considerată una dintre cele mai neplăcute probleme care interesează pielea. O poți recunoaște datorită manifestărilor alergice de tip inflamator, caracterizate prin apariția unor ridicături roșiatice, similare mușcăturilor de țânțari.

Dimensiunile leziunilor variază de la câțiva milimetri, până la câțiva centimetri în diametru. Cel mai adesea sunt însoțite de prurit intens și senzații de arsură, urmate de formarea veziculelor pline cu lichid. Erupția apare oriunde pe corp și poate fi generalizată (pe tot corpul) sau limitată la anumite zone.

Care sunt cauzele determinante de stres?

Cum nu se poate stabili o cauză specifică, se consideră că originea urticariei este de natură alergică. Reacția alergică se declanșează ca urmare a contactului dintre piele și variate substanțe (alergeni) care în mod normal, sunt inofensive.

În cazul formelor acute, este posibil ca erupția să fie declanșată de unul sau mai mulți alergeni. Printre cei mai comuni se numără alimentele, mușcăturile de insecte și unele medicamente.

La formele cronice, deși cauzele sunt mai puțin precise, urticaria poate fi asociată cu slăbirea sistemului imunitar. Erupțiile cutanate se agravează odată cu intesificarea fluxului sanguin, datorat efortului fizic, căldurii ambientale sau frigului, consumului de alcool, tensiunilor emoționale, vestimentației prea strâmte etc.

Care este legătura dintre urticarie și stres?

Această formă de dermatită se încadrează în categoria patologiilor epidermice care pot avea și o cauză psihică. Urticaria cauzată stresului apare în mod neașteptat și nu întotdeauna este provocată de o reacție alergică, ci de oboseală, tensiune nervoasă, excese de furie sau de anxietate.

Urticaria pe bază de stres apare chiar mai frecvent decât se crede. Cu toate că specialiștii nu au putut stabili cu precizie o lista completă a cauzelor și factorilor favorizanți, se pare că există o legătură profundă între starea mentală, suflet și corp, în particular piele.

Oricui i se poate întâmpla ca la un moment dat, să experimenteze situații stresante, care nu trec de la sine, imediat, ci tind să dureze un timp mai îndelungat. Primul care va da semne de suferință este mecanismul de apărare al organismului (sistemul imunitar). 

Trecând prin situații care-l sensibilizează și-l împiedică să funcționeze corect, sistemul imunitar devine vulnerabil și incapabil să mai protejeze organismul de maladii. Această ”slăbiciune” se poate prezenta ca un dezechilibru, manifestat sub formă de urticarie. Descoperă plante cu efect anxiolitic prin care să îl ajuți. 

Înainte să-ți dezvăluim care sunt cele mai eficiente remedii pentru ameliorarea simptomatică a urticariei, încearcă să te detensionezi cu preparatele Faunus Plant pentru stres!

Notă: acest articol, publicat inițial în data de 26 noiembrie 2015, este revizuit și actualizat periodic de către echipa Faunus Plant pentru ca tu să primești doar informații relevante și de actualitate. Dacă ai nevoie de ajutor sau de informații suplimentare, nu ezita și folosește secțiunea comentariilor de mai jos.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Magazin naturist, Pachet Depresii, Insomnii, Stres, faunusplant.ro
Pachet Depresii, Insomnii, Stres

Sedativ nervos, calmant, antidepresiv, hipotensiv, antiseptic.

5 Reviews
210,00 lei 157,50 lei
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Nervocalmus 90g, faunusplant.ro
Ceai Nervocalmus 90g

Sistem nervos sănătos. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandat în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene. Sedativ nervos ,calmant ,antidepresiv

13 Recenzii
24,00 lei 18,00 lei
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Nervocalmus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Nervocalmus 200ml

Sistem nervos sănătos. Extract hidroalcoolic concentrat din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la reducerea tensiunilor psihice, fiind recomandată în stări de nervozitate şi de agitaţie, insomnii, stări depresive nervoase, distonii neurovegetative, migrene.

8 Recenzii
46,00 lei 39,00 lei