🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Hipofiza – O glanda minuscula, cu o putere enorma

14:53:32 PM EEST

Hipofiza – O glanda minuscula, cu o putere enorma

În ciuda rolului său incontestabil, puțini știu de ce glanda hipofiză are o importantă atât de mare în organismul uman. Rolul prezentei postări este să facem claritate în ce privește hipofiza, o structură anatomică de mici dimensiuni, dar cu o imensă putere biologică.

Hipofiza și sistemul endocrin

Sistemul endocrin poate fi privit ca un fel de angrenaj, pus în mișcare de hipofiză, principalul motor ce-i permite să funcționeze. În momentul în care activitatea hipofizei se dereglează, schimbările pot fi resimțite la nivelul întregului organism.

Hipofiza sau glanda pituitară, amplasată la baza craniului, în interiorul creierului, face parte din grupul glandelor endocrine. Nu depășește mărimea unei boabe de fasole și cântărește puțin peste o jumătate de gram.

Care sunt funcțiile hipofizei?

Valoarea acestei glande este dată de un ansamblu de sarcini pe care le îndeplinește:

a. Controlarea mai multor organe

Are capacitatea să dirijeze și să influențeze activitatea mai multor organe, printre care tiroida, gonadele sau glandele sexuale (ovare și testicule) și zona corticală a glandelor suprarenale. Suprarenalele sunt glande endocrine, responsabile de producerea hormonilor sexuali și a cortizolului, hormonul stresului.

b. Reglarea unor funcții

Hipofiza influențează secreția de lapte și totodată activitatea glandelor mamare. Intervine în procesele de creștere corporală la copii, începând din primele zile de viață, până la pubertate și participă la reglarea metabolismului hidric. Apa prezentă în corp poate fi reglată la nivelul sistemului nervos central (aici se află centrul setei) sau la nivel renal.

c. Producerea unor hormoni

Glanda pituitară este responsabilă și de sinteza a 9 hormoni, dintre care 7 sunt originari în adenohipofiză (partea anterioară a hipofizei, care se ocupă de reglarea altor glande endocrine) și 2 sunt produși în neurohipofiză (partea posterioară, căreia îi este atribuit rolul de a controla și normaliza fluidele corporale).

Care sunt semnalele de alarmă ale dereglărilor hipofizare?

Dereglarea glandei pituitare poate avea consecințe vizibile la nivelul funcțiilor vitale, începând de la fertilitate, până la metabolism. În prezența unor probleme, printre simptome se numără:

  • Amenoreea;
  • Infertilitatea feminină și masculină;
  • Diminuarea libidoului;
  • Îngrășarea sau slăbirea, aparent fără cauze alimentare;
  • Hipertensiunea arterială;
  • Durerile de cap;
  • Stările depresive;
  • Căderea părului, etc.

În funcție de problema apărută, este posibilă controlarea dezechilibrelor glandelor endocrine, cum este și tiroida. Pentru normalizarea funcțiilor tiroidiene, poate fi necesară terapia hormonală substitutivă, stabilită de medicul endocrinolog.

În completarea tratamentelor farmacologice, dau rezultate promițătoare și terapiile naturiste bazate pe ceaiuri și extracte naturale de sânziene, nalbă și gălbenele, prezente și în magazinul naturist Faunus Plant.

Produse recomandate

Magazin naturist, Pachet pentru Stimularea Creșterii Părului. Loțiune Revigorantă Anticădere Îmbogățită cu Rozmarin. Ajută la Regenerarea Firului de Păr și Încetinește Procesul de Cădere. Tratament naturist pentru Creșterea Părului, faunusplant.ro
Pachet pentru Stimularea Creșterii Părului. Loțiune Revigorantă Anticădere Îmbogățită cu Rozmarin. Ajută la Regenerarea Firului de Păr și Încetinește Procesul de Cădere. Tratament naturist pentru Creșterea Părului

Cu efecte puternice împotriva căderii părului, loțiunea Capilarus întărește rădăcina părului, stimulează circulația capilară, înlătură mătreața și, cel mai important, previne căderea părului.

24 Reviews
153,00 lei 114,75 lei