🎁 Lichidare de Stoc! 2+1 GRATIS la toate produsele. Profită acum!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 189 Lei și Sirop Măceșe Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce este colesterolul: Colesterolul HDL, LDL, trigliceridele

14:53:46 PM EEST

Ce este colesterolul: Colesterolul HDL, LDL, trigliceridele

Colesterolul se numără printre termenii frecvent întâlniți în zilele noastre, de care încercăm să ne ferim. Dar să fie vorba despre un compus ce trebuie exclus definitiv din alimentație?

Există tendința să facem confuzie când vorbim despre colesterol. Deși este cunoscut mai degrabă ca inamic al organismului, toată lumea are nevoie de colesterol. Substanța se regăsește nu doar în sânge, ci și în fiecare celulă, contribuind, printre altele, la producerea:

  • Membranelor celulare;
  • Vitaminei D;
  • Acizilor biliari;
  • Unor hormoni.

În proporție majoritară, colesterolul este sintetizat de ficat, în timp ce doar 15 % provine din ceea ce mâncăm.

Medicina convențională acceptă 2 tipuri de colesterol (LDL – Low Density Lipoproteins si HDL – High Density Lipoproteins), completate de grupul trigliceridelor (VLDL – Very Low Density Lipoproteins).

a. Colesterolul LDL

Așa-zisul colesterol ”rău” sau lipoproteinele de joasă densitate (LDL), aflat într-o concentrație excesivă, se depozitează pe pereții arterelor. Procesul mai este cunoscut cu numele de arteroscleroză, o patologie cardiovasculară (acumulările de grăsimi duc la restrângerea vaselor sanguine) ce poate genera infarct și ictus.

b. Colesterolul HDL

Din fericire, avem și lipoproteine de înaltă densitate (HDL) sau ceea ce numim colesterol ”bun”, esențial pentru funcționarea echilibrată a organismului. Însă se pare că aproape niciodată nu avem destul. Are rolul să țină departe colesterolul ”rău”, pe care-l îndepărtează de pe pereții arterelor, prevenind maladiile cardiovasculare.

c. Trigliceridele

Este vorba despre grăsimi provenite în principal din alimentație (derivate din glucide) și constituie cea mai importantă rezervă energetică (sunt considerate ”combustibilul” organismului). Dacă nu se consumă, se acumulează sub formă de adipozități, iar în concentrații ridicate, sunt asociate cu diabetul și cu bolile inimii.

De reținut:

Nivelul ridicat de trigliceride (peste 200) crește riscurile de infarct, de angina și ateroscleroza.
În calcularea indicelui de risc cardiovascular se ține cont de raportul dintre colesterolul total (aici intră expresia valorică a HDL, LDL și VLDL) și de HDL.

Când acest parametru (indicele de risc vascular) depășește limitele normale (peste 5 la bărbați și peste 4,5 la femei), în special dacă este însoțit de obezitate, mai mult ca sigur, crește probabilitatea cardiopatiilor.

Dacă am constatat că în urma analizelor de sânge, valorile colesterolului se află în afara limitelor de siguranță, putem încerca să remediem problema cu ajutorul produselor naturiste Faunus Plant conținute de Pachetul Colesterol, Trigliceride.

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Colesterolus 200ml, faunusplant.ro
Magazin naturist, Tinctura Colesterolus 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Colesterolus 200ml

Colesterol în limite normale. Extract hidroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoasemenţinerea în limite normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge, fiind recomandată în colesterol mărit, trigliceride mărite, ateroscleroză.

14 Reviews
46,00 lei
Magazin naturist, Ceai Colesterolus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Colesterolus 90g, faunusplant.ro
Ceai Colesterolus 90g

Colesterol în limite normale. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la îmbunătățirea circulației venoasemenţinerea în limite normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge, fiind recomandat în colesterol mărit, trigliceride mărite, ateroscleroză.

14 Recenzii
24,00 lei