Transport Transport Gratuit pentru comenzile peste 199 RON.
Anemiile, pe scurt – Ce sunt, ce simptome au, ce le cauzează, care sunt categoriile cu risc?

Anemiile, pe scurt – Ce sunt, ce simptome au, ce le cauzează, care sunt categoriile cu risc?

6 septembrie 2018 17:29:00 EEST

Multe persoane sunt familiarziate cu termenul în sine. Și-l folosesc mai ales când vorbesc despre cineva care mereu are fața palidă și pare fără vlagă. Spun că respectivul e anemic.

Chiar dacă există un mare sâmbure de adevăr, nu înseamnă că toți oamenii obosiți, fără bujori în obrăjiori suferă de anemie.

Ce sunt anemiile?

Prin definiție, anemiile descriu scăderea patologică a valorilor de hemoglobină sub cele considerate normale. Starea cauzează diminuarea capacității sângelui de a transporta oxigen.

Hemoglobina este un tip de proteină bogată în fier. Are ca ”gazdă” globulele roșii, iar ca ”misiune”, sa intermedieze tranzitul oxigenului între plămâni și țesuturi.

În mod greșit, se crede că anemia înseamnă o carență de fier. Poate pentru că printre cauze, cea mai comună este lipsa acestui mineral.

Ce cauzează anemiile?

Anemiile pot avea origini dintre cele mai diferite:

 - Carențe nutriționale;
 - Îmbătrânirea;
 - Intervenții chirurgicale;
 - Variate maladii (patologii renale, cardiace, digestive, diabet, hepatita C, HIV, tumori, hemoroizi).

De regulă este vorba despre una dintre cele 3 cauze:

 - Producere insuficientă de globule roșii;
 - Dietă săracă în fier, vitamina B12, folați (componente esențiale în producerea globulelor roșii) sau / și absorbția deficitară a acestor elemente;
 - Pierderi de sânge (hemoragii) explicate prin prezența unor leziuni interne.

Cum se manifestă?

În funcție de severitatea anemiilor, simptomele clinice generale pot include:

 - Dificultăți respiratorii;
 - Probleme digestive;
 - Stări permanente de oboseală;
 - Probleme de concentrare;
 - Slăbiciune fizică;
 - Accelerarea ritmului cardiac;
 - Dureri de cap;
 - Iritabilitate;
 - Senzații de frig la mâini și la picioare;
 - Sângerări gingivale;
 - Paloare facială;
 - Dureri toracice;
 - Unghii fragile.

De asemenea, unii indivizi pot simți nevoia să mănânce tot felul de ciudățenii, ca de pildă gheață.

Cine sunt ”candidații” ideali?

Persoanele cele mai expuse la anemii fac parte din următoarele categorii:

 - Nou-născuții și copiii (alimentație săracă în fier);
 - Femeile de vârstă fertilă (pierderi de sânge lunare, odată cu ciclul menstrual);
 - Femeile însărcinate (creșterea nevoii de fier datorate dezvoltării fătului);
 - Vârstnicii.

O altă categorie de risc sunt bolnavii care suferă de:

 - Hemoragii intestinale;
 - Formațiuni tumorale;
 - Leucemie;
 - Artrită reumatoidă.

În astfel de cazuri, ”vina” o poartă terapiile și medicația administrată. Radiațiile și unele medicamente folosite în tratarea acestor afecțiuni pot deteriora capacitatea organismului de a produce globule roșii.

Recomandări

Tratarea anemiilor începe cu identificarea cauzei. Desigur, diagnosticarea se face în baza unor investigații medicale, nu ”după ureche”. Deși recunoașterea unor indicii facilitează misiunea.

Cum de multe ori este vina unor erori în dieta zilnică, se poate începe cu orientarea spre alimente care oferă un aport crescut de vitamine și minerale.

De mare ajutor în tratarea anemiilor este Bitterul din 30 de plante de la Faunus Plant, precum și remediile din pachetele Imunitate Adulți și Imunitate Copii!

Postat în Afectiuni De:
Blugento Admin
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii