🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Cum recunoști hepatita C: simptome și tratamente naturiste

14:59:26 PM EEST

Cum recunoști hepatita C: simptome și tratamente naturiste

Hepatita C și tratamentele naturiste care te pot ajuta să o tratezi

 

După cum probabil știi, hepatita C reprezintă una dintre cele mai comune afecțiuni ale ficatului. Ea este o infecție cauzată de virusul hepatic C și are destul de puține simptome. Astfel că, majoritatea persoanelor care au contractat virusul nici nu bănuiesc că ar putea suferi de această tulburarea a ficatului.

Vestea bună este că hepatita C se vindecă. Desigur că procesul de vindecare și de regenerare depinde de organism și de sistemul imunitar pe care îl avem. 

 

Cum se tratează?

 

Hai să îți spunem mai multe despre ce presupune infectarea cu virusul hepatic C și ce remedii naturiste te ajută în lupta împotriva acestei afecțiuni.

 

Traseul de la infectarea ficatului și până la instalarea bolii

 

Știai că poate dura decenii până ce apar primele simptome ale hepatitei C?

  • Marea majoritate dintre persoanele cu HVC nu știu că s-au infectat pentru că nu au niciun simptom. Virusul hepatic C afectează diferit fiecare persoană și, ca orice alt virus, are mai multe etape. 
  • Totul începe cu perioada de incubare. Acest lucru se traduce prin intervalul de timp de la prima expunere și până la debutul propriu-zis al afecțiunii. Ea poate dura între aproximativ 2 și 12 săptămâni.
  • Instalarea bolii. După perioada de incubare apare hepatita acută C. De regulă, o afecțiune scurtă care durează în jur de șase luni de la infectare.
  • Hepatita C cronică. Ce este hepatita cronică? Practic, următorul stadiul al bolii, ce durează mai mult de șase luni și poate duce la afecțiuni hepatice mai grave, precum ciroza și cancerul.
  • Ciroza și cancerul hepatic. În timp, ciroza înlocuiește celulele sănătoase cu țesut cicatricial. Acest proces se poate întinde pe decenii întregi, dar poate fi influențat de consumul de alcool sau infectarea cu HIV. Ciroza poate determina apariția cancerului.

    Bineînțeles, cele mai multe persoane depistate cu hepatita C reușesc să se vindece tocmai pentru că descoperă în timp util infecția. 

    Cum îți dai seama că poți suferi de această afecțiune? Hai să vedem.

     

    Simptomele comune ale infecției cu virusul hepatitei C 

     

    Așa cum menționam anterior, mulți oameni infectați nu au simptome. Hepatita C poate fi o boală „silențioasă” pentru mai mult timp, până în momentul în care afectează suficient de mult ficatul pentru ca primele semne să apară. 

    Simptomele și semnele pot include:

    • sângerări suspecte;
    • învinețire ușoară;
    • stări de oboseală;
    • lipsa poftei de mâncare;
    • icter: decolorarea galbenă a pielii și ochilor;
    • piele iritată și picioare umflate;
    • scădere în greutate;
    • acumularea de lichid în abdomen.

      Desigur că unele dintre simptomele enumerate mai sus pot fi rezultatul unui stil de viață neadecvat, dar și a stărilor de anxietate și stres. Vizita regulată la medic sau consultul unui specialist îți vor spune cu certitudine dacă ai sau nu hepatita C.

      Cum se transmite hepatita C

       

      Hepatita C este transmisă atunci când sângele sau fluidele corporale contaminate cu virusul hepatic C ajung în fluxul tău sanguin, prin contactul cu altă persoană. 

      Practic, virusul poate fi împrăștiat prin mai multe metode. Printre ele se numără utilizarea aceleași seringi, actul sexual neprotejat, nașterea (de la mamă spre copil), împărțirea obiectelor de igienă personală (periuța de dinți, lame de ras sau instrumentele pentru manichiură). Sau chiar realizarea unui piercing sau tatuaj cu echipamente necorespunzătoare. 

      Important de menționat este că hepatita C nu se transmite printr-un simplu contact, îmbrățișări și atingeri, alăptare, tuse sau strănut. 

      În final, totul depinde de cât de puternic este sistemul tău imunitar.

       

      Tratamente naturiste bune pentru hepatita C

       

      După cum poate cunoști, există numeroase medicamente, alimente pe care le consumi, dar și stări de stres care deteriorează funcția hepatică. Tocmai de aceea este foarte important să susții sănătatea ficatului cu alternative naturiste, aspect ce te ajută și în tratarea hepatitei C.

      Încearcă Pachetul Ficat Sănătos

      Pachetul Ficat Sănătos conține trei bucăți de Ceai Hepatobiliarus 90g și trei bucăți de Tinctură Hepatobiliarus 200 ml. Cu efect hepatoprotector, regenerant al celulelor ficatului, coleretic-colagog și tonic hepatic, produsele 100% naturale conțin plante medicinale prelucrate manual.

      Ceaiul și tinctura se pot utiliza ca adjuvant în: hepatite cronice, insuficiență hepatică, ciroză incipientă, regenerarea ficatului, afecțiuni biliare, ficat mărit, stări de greață, balonare abdominală, gură amară.

      Beneficii ale ingredientelor naturale din compoziția produselor bune pentru ficat:

      • funcționarea normală a vezicii biliare și a funcției hepatice;
      • protejarea celulelor ficatului;
      • sprijin pentru structura și funcțiile hepatice.

        Se spune că mai bine prevenim decât să tratăm. Menține sănătatea ficatului tău, indiferent că suferi sau nu de hepatita C. Tratamentele naturiste cu plante medicinale sunt un real ajutor pentru întărirea sistemului imunitar și combaterea efectelor acestei afecțiuni supărătoare.

        Citește mai multe despre puterea medicamentelor oferite de mama natură pe blogul Faunus Plant, creat din grijă pentru sănătatea ta și a celor din jur.

        Produse recomandate

        Magazin naturist, Ceai Hepatobiliarus 90g, faunusplant.ro
        Magazin naturist, Ceai Hepatobiliarus 90g, faunusplant.ro
        Ceai Hepatobiliarus 90g

        Ficat sănătos și bilă activă. Amestec compus din 7 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a ficatului şi a vezicii biliare și protejarea celulelor hepatice, fiind recomandat în hepatite acute și cronice, dischinezii biliare, ciroză hepatică, congestie şi insuficienţă hepatică.

        12 Recenzii
        24,00 lei 18,00 lei
        Magazin naturist, Tinctura Hepatobiliarus 200ml, faunusplant.ro
        Magazin naturist, Tinctura Hepatobiliarus 200ml, faunusplant.ro
        Tinctura Hepatobiliarus 200ml

        Ficat sănătos și bilă activă. Extract hiroalcoolic concentrat din 7 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a ficatului şi a vezicii biliare și protejarea celulelor hepatice, fiind recomandată în hepatite acute și cronice, dischinezii biliare, ciroză hepatică, congestie şi insuficienţă hepatică.

        15 Reviews
        46,00 lei 39,00 lei