🎁 45% DISCOUNT la Pachetul Slăbire - Silueta Ideală! Profită acum!

Dăm startul 🌞Tombolei de Primăvară🌞 pentru a sărbători cum se cuvine!

🎁 Transport GRATUIT la comenzi peste 99 Lei și Bitter 30 plante Cadou la comenzi peste 249 Lei!

Coșul dvs. este gol

Ce probleme ale pielii se pot trata cu crețișoară?

14:55:53 PM EEST

Ce probleme ale pielii se pot trata cu crețișoară?

Încă de la descoperirea ei în urmă cu secole, planta a fost mereu considerată un fel de panaceu. Și nu s-a greșit. Explicația stă în mulțimea proprietăților cu care natura a înzestrat-o.

Popularitatea ei persistă și-n lumea modernă, fiind tot mai apreciată de fitoterapeuți. Meritul este al:

 - Constituienților (bogăție de taninuri, flavonoide, uleirui esențiale, principii amare);
 - Efectelor generate (antiinflamatoare, dezinfectante, astringente, antidiaroice, antiseptice, sedative).

Dar să înțelegi mai bine de unde i se trage ”celebritatea”, iată câteva dintre beneficiile sale pentru piele:

Împotriva îmbătrânirii cutanate

Cine încearcă pe propria piele (la propriu) preparate pe bază de crețișoară poate spune că măcar pentru o vreme păcălește timpul.

Compușii cu acțiune antioxidantă pot contribui la anihilarea radicalilor liberi, primii responsabili de îmbătrânirea prematură. Iar pe termen lung pielea își păstrează mai bine elasticitatea și fermitatea, 2 dintre indiciile care-i dovedesc aspectul tânăr.

Contra infecțiilor dermatologice

Tot din antichitate se cunoaște și acțiunea dezinfectantă a crețișoarei asupra mucoaselor și lșa nivelul țesutului cutanat.

Părțile externe ale plantei se utilizează cu succes (aplicări topice) în tratarea infecțiilor dermatologice (eczeme, erupții cutanate, înțepături și mușcături de insecte). Rezultate excelente se obțin de la împachetări cu crețișoară pe zonele afectate.

Regenerant pentru pielea capului

Încă o dată intervine acțiunea substanțelor antioxidante, acelea care reușesc să încetinească procesele de îmbătrânire.

Clar e că și scalpul are nevoie de sprijinul lor. Deși de astă dată nu are legătură cu ridurile, cu elasticitatea și cu fermitatea straturilor epidermice. Însă radicalii liberi pot impiedica formarea celulelor sănătoase și totodată regenerarea scalpului.

Refacerea leziunilor cutanate

În fitoterapie, crețișoarei i se atribuie diverse roluri în vederea vindecării rănilor și cicatrizării țesuturilor de suprafață deteriorate.

Totul se datorează efectului astringent generat de compușii activi. Așadar, cu doar câteva frunze de crețișoară sau cu preparate care o conțin, fără alte intervenții, se pot îngriji în maniera eficace leziuni nu foarte grave (arsuri, tăieturi, zgârieturi).

Acestea sunt doar o parte dintre foloasele plantei. Multe utilizări se îndreaptă spre organele aparatului genital și spre sistemul digestiv.

În vederea rezolvării unor probleme gastrointestinale (diaree, colite) și ale unora specific feminine (tulburări menstruale, sterilitate), pe lângă cele ale pielii, recomandăm tinctura cu crețișoară de la Faunus Plant!

Produse recomandate

Magazin naturist, Tinctura Cretisoara 200ml, faunusplant.ro
Tinctura Cretisoara 200ml

Astringent, diuretic, antiinflamator, antihemoragic, antidiareic, stomahic, cicatrizant.

4 Recenzii
38,00 lei 32,00 lei
Magazin naturist, Ceai Ginecologicus 90g, faunusplant.ro
Magazin naturist, Ceai Ginecologicus 90g, faunusplant.ro
Ceai Ginecologicus 90g

Aparat genital feminin sănătos. Amestec compus din 5 plante medicinale care contribuie la funcționarea normală a aparatului genital feminin prin menţinerea microflorei vaginale normale, fiind recomandat în leucoree, candidoze, vaginite, tricomonaze, metroragii, anexite.

12 Recenzii
24,00 lei 20,00 lei
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Magazin naturist, Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar, faunusplant.ro
Bitter 30 plante, 200ml. Efect vitaminizant, tonifiant general si antianemic. Stimulează sistemul imunitar și protejează vasele de sânge. Contribuie la funcţionarea normală a digestiei şi a sistemului imunitar

Vitaminizant, tonifiant general, antianemic, vasoprotector, imunostimulator, depurativ. Sporește nivelul de energie și rezistența fizică ,Contribuie la întărirea și protejarea vaselor de sânge ,Susține sistemul imunitar şi funcționarea optimǎ a organismului

47 Reviews
54,00 lei 40,50 lei